TIME DATE
Ma Rafael nap van.

2019-02-11 12:37:05 / Szerző: HajduPress

A létavértesi cigánytelepről indult, kitüntetést kapott

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Szociális munkát végző személyeket és szervezeteket tüntettek ki vasárnap este a Magyar Tudományos Akadémi dísztermében: ők a segítő szakma legfontosabb elismerésének, a Jószolgálat-díjnak a 2019-es díjazottjai. Ezt a díjat az elesettekért példaértékű, áldozatos munkát végző emberek kapják. A hivatásosok közül a szakmai zsűri, az önkéntesek között az Index olvasói választottak. A díjat a Twickel-Zichy Mária Terézia alapítvány hozta létre 2016-ban, idén harmadjára osztották ki. Hajdú-bihari elismert is van.

A díjátadón elsőként a hivatásszerűen végzett szociális munka egyéni díjazottjait szólították a színpadra, ők az elismerés mellett fél-félmillió forintos juttatásban részesülnek. A kitüntettek között van Mezei Ádám: ő a létavértesi cigánytelepről indulva szerzett diplomát és vált sokak példaképévé a sérült emberekért, hátrányos helyzetűekért, nagycsaládosokért, rászorulókért végzett munkájáért. Jelenleg értelmi sérültek munkába állását segíti a Salva Vita Alapítványnál.

Az alapítványi weloldalon a fényképe mellett egy Weöres Sándor idézet látható: “Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” 

A rovat legfrissebb cikkjei

Baleset történt szerdán éjszaka az M3-ason
Hat megye rendőrei fognak össze a tanyákon élők biztonságáért
Ő Csaba, a csupanagybetűs APA
Ittasan közelítette meg hazánkat
Húszezer látogatót várnak a Hortobágyi Lovasnapokra

Hozzászólások