TIME DATE
Ma Hella nap van.

2020-05-23 10:15:36 / Szerző: HajduPress

A Laudamotion bezárja a bécsi bázist

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az utazók körében egyre népszerűbb bécsi reptér helyzetét is felülírta a koronavírus. A Laudamotion (Lauda) péntek reggel jelentette be, hogy bezárja bécsi bázisát, miután nem sikerült megállapodnia az alkalmazottaival.
Több mint 300 munkahely szűnt meg ezzel a döntéssel. Az új munkaszerződés különben a munkavállalók jövedelmének megállapítása miatt nem jött létre, hiszen annak összege a szegénységi küszöb alatt lett volna.

„Lauda mély sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy több mint 300 munkahelyet veszített az Airbus A320 legénységének, és a Lauda bécsi bázisának bezárását május 29-én, pénteken. A VIDA közlekedési szakszervezet szégyenteljesen figyelmen kívül hagyta a pilóták több mint 95% -ának és a légiutas-kísérő személyzet 70% -ának a bécsi Lauda A320-as bázisán lévő állomásait , és több mint 300 jól fizetett munkahelyet pusztított el ” - mondta Laudamotion. „ Ezenkívül Lauda sajnálja a kormány képtelenségét, míg az Austrian Airlines, a Lufthansa csoport leányvállalata megkapja a szükséges támogatást. „ – írták a közleményben.

A társaság korábban olyan helyekre kínált filléres jegyeket mint Marokkó,  a Kanári-szigetek vagy éppen Ciprus.  Egyenlőre arról hír nincs, hogy a már lefoglalt repjegyekkel mi lesz.

Forrás: utazomajom.hu 

A rovat legfrissebb cikkjei

A magyarok is utazhatnak szerdától Csehországba és Szlovákiába
Tíznapos nemzeti gyászt rendel el jövő kedden a spanyol kormány
A Laudamotion bezárja a bécsi bázist
Újabb könnyítés jön a szlovák-magyar határon
Betiltják a vállalkozói szerződéseket a német húsiparban

Hozzászólások