TIME DATE
Ma Géza nap van.

2019-11-06 10:36:40 / Szerző: HajduPress

A kokainos gázoló, avagy az igazságtalanságszolgáltatás rejtélyei

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Elég sok jogászt ismerek, de természetesen ez nem jogosít fel arra, hogy jogi ügyekben okoskodjak. Mégis meg kell szólalni ebben a tárgykörben is néha, mert bár a közélet zakatolásának ezen szféráját IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSNAK hívják, az igazság (igazságosság, arányosság, igazságérzet) akkora rúgást kap a veséjére esetenként, hogy megszűnik működni.

Itt van pédául annak a csajszinak az esete, aki 3 éve halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban, majd mintha mi sem történt volna, minden további nélkül továbbhajtott. A gusztustalan cserbenhagyás után az összetört Audit egy szépségszalon előtt találták meg a rendőrök, a hölgyemény éppen műszempillát csináltatot: bekokainozva, abban az állapotban, ahogy vezetett is.

Azt hinné a birkatekintetű dolgozó, hogy a fiatal nő azóta is rács mögött várja a jogerős ítéletet, de egy nagy lómicsodát. Jön a hír, hogy az illető idén szeptemberben megint bedrogozva vezetett, ugyanis bár első fokon kapott 5 és fél évet, nem zárták be: pusztán bűnügyi felügyeletet rendeltek el, azzal, hogy a vádlott Budapest közigazgatási területét nem hagyhatja el. Úgy tűnik, nem is hagyta, a drogos vezetéshez nem kell elhagyni a fővárost... Ezek után azt gondolná a magamfajta jogi bunkó, hogy most már aztán tényleg beadják megőrzésre a kisasszonyt, de egy fenét: büntetése vélhetően az lesz, hogy otthonát csak külön engedéllyel hagyhatja el. Ennyi. Az ügy másodfokon egyébiránt októberben folytatódott volna a Fővárosi Törvényszéken, de a tárgyalást váratlanul elnapolták...

Mindeközben másokat hónapokig tartanak fogva előzetesben piszlicsárénak tűnő ügyekben, gazdasági bűncselekményeknél meg nem ritka a 6-7 éves letöltendő fegyházbüntetés(!) sem. Persze, bűnhődjön, aki hazudik, csal, lop, mert az ugye csúnya dolog. De hogy egy ilyen perszóna 3 évvel a rémtett után még mindig veszélyeztetheti bármelyikőnket, azt nem könnyű megmagyarázni még a világ legjobb jogászának sem. Aztán ott van a lúgos orvos, és még sorolhatnánk.

Tudjuk persze, nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás. Bár néha jobb lenne igazságtalanságszolgáltatásnak hívni.

Tóth Csaba Zsolt

A rovat legfrissebb cikkjei

Megcsaltál, te kuVAR!
A Nemzeti Szülői Alaptanterv 10 pontja
Az idén nem induló Magyarország megnyerhetné az Eurovíziót
Ne légy suttyó, Schobert Norbert!
Halálfélelem a debreceni közlekedésben

Hozzászólások