TIME DATE
Ma Bence nap van.

2019-05-29 17:16:25 / Szerző: HajduPress

A Kodály Filharmónia igazgatója nyitja meg a nyári zenés áhítatokat

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A nyár első vasárnapján, június 2-án 18 órától ismét Zenés áhítat lesz a Debreceni Református Nagytemplomban, melyen a Kodály Filharmónia igazgatója, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész szólaltatja meg a hangszerek királynőjét.
 

Somogyi-Tóth Dániel a Bartók Béla Konzervatóriumot zongora és zeneszerzés szakon végezte el, majd 2006-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester és orgona szakán Gál Tamás, Ligeti András és Lehotka Gábor növendékeként. A Zeneakadémia elvégzése után 2007 és 2011 között a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője és karmestere volt. 2010-től 2011-ig a Pécsi Nemzeti Színház operakarmestere volt, majd megpályázta a debreceni hivatásos együttesek igazgatói posztját.
 
2011 májusa óta a Kodály Filharmónia Debrecen igazgató-művészeti vezetője, 2012 áprilisa óta a Csokonai Színház zeneigazgatója. Munkája során a Kodály Filharmónia Debrecen nézőszáma megtöbbszöröződött, az intézmény bérleteseinek száma nyolcszorosára, bérlet-bevétele tízszeresére nőtt, a város hivatásos együttesei, a Kodály Filharmonikusok Debrecen és a Kodály Kórus Debrecen rangos hazai és nemzetközi produkciók rendszeres résztvevőiként töltik be feladatukat. Debrecen város zenei életének első embereként 2012-ben megkapta a Kritikusok díját.
 
Június 2-án a Debreceni Református Nagytemplom zenés áhítatán Gárdonyi Zoltán és Johann Sebastian Bach műveit hallhatjuk Somogyi-Tóth Dániel orgonaművésztől. A belépés díjtalan!

A rovat legfrissebb cikkjei

Exkluzív múltidézés a színpadon - A Szerelmünk, Kalotaszeg című produkcióról
A japán természet, képekben - Máthé András fotóművész kiállításáról
Mesterfok a filmvásznon - A Volt egyszer egy Hollywood című filmről
Elhunyt Peter Fonda
Impozáns kiállítás-megnyitóval indult a virágkarneváli hét

Hozzászólások