°C
TIME DATE
Ma Hella nap van.

2017-04-19 17:12:24 / Szerző: HajduPress

A holnap orvoslásáról volt szó Debrecenben - videó

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az innovatív egészségügyi megoldásokba nyújtott betekintést a Richter Tudós Klub április 18-ai debütáló rendezvényén a Debreceni Egyetemen. Csaknem háromszázan vettek részt a legújabb technológiákat bemutató előadáson.


A személyre szabott orvoslással és a 3D nyomtatás egészségügyben való alkalmazásával ismerkedhettek meg azok, akik ott voltak a Debreceni Egyetem legjelentősebb egészségipari partnerének keddi rendezvényén. A Richter Tudós Klubnak első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal adott otthont az intézmény.

- Bár a rendezvényt először tartják az egyetem falain belül, a gyógyszeripari világcéggel való együttműködés már több évtizedes múltra nyúlik vissza. A két intézmény olyan mértékben fonódik össze, hogy az példaértékű lehet minden felsőoktatási és ipari kapcsolatra – fogalmazott beszédében Csernoch László rektorhelyettes az esemény megnyitóján.

Kiemelte: az egészségipari vállalkozások közül a Debreceni Egyetemnek a Richterrel van a legszorosabb kapcsolata. A sokrétű összefogás egyrészt a közös pályázatokra irányul, de hangsúlyosak a cég által finanszírozott tudományos kutatások is.

- A tradicionális gyógyszercég egyike azoknak a magyarországi vállalatoknak, amelyek világszínvonalú innovációs fejlesztéseket hajtanak végre, és ezek jelentős része a Debreceni Egyetemmel közösen valósul meg – mondta a rektorhelyettes.

 

Csernoch László üdvözölte, hogy a Richter Tudós Klub a jövő medicináit, gyógyítási lehetőségeit mutatja be a szakterület kiemelkedő szakemberei által. Emellett hangsúlyozta, hogy a program remek lehetőséget kínál az egyetem hallgatóinak, fiatal tudósainak és kutatóinak is: a feltörekvő fiatalok megismerkedhetnek azokkal az ipari kapcsolati lehetőségekkel, melyeken keresztül tudományos kutatási támogatáshoz juthatnak. Inspiráló az, hogy hazánkban létezik egy olyan iparvállalat, amely jelentős pénzt fordít kutatásfejlesztésre – fogalmazott a rektorhelyettes.

- Méltóképpen szerettük volna jelezni a társaság és az egyetem többéves eredményes partnerségét, ezért hoztuk el idén a Debreceni Egyetemre a 2004 óta működő Richter Tudós Klubot – mondta Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója.

A szakember szerint a programsorozat mindig is Debrecenben volt a legnépszerűbb, és az új helyszínen, az egyetemen is csaknem háromszáz hallgató és egészségügyi szakember volt kíváncsi az orvosi és gyógyszerészeti tudományos élet középpontjában álló aktualitásokra. Az előadás résztvevői közül tíz szerencsést sorsoltak ki, akik ellátogathatnak a Richter Gedeon Nyrt. debreceni Biotechnológiai Üzemébe.


A rovat legfrissebb cikkjei

Kihelyezett tanszéket hozott létre a BorsodChem Zrt. és a Debreceni Egyetem
Sport és tudomány: íme a kutatási eredmények
Arany jubileum a Műszaki Karon
Kettős jubileum a szívsebészeten
Egykori betegeket vár fogadással a Szívsebészet

Hozzászólások

Kapcsolódó videó