TIME DATE
Ma Kármen és Anita nap van.

2020-03-21 09:12:35 / Szerző: Pikó Petra

A hétvégén legyen a játéké a főszerep

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Amikor a gyerekeknek már túl vannak a napi tanuláson, sporton, szabadidős tevékenységen, akkor jött el az ideje egy nagy közös játéknak, amivel nagyszerűen elüthetjük a plusz szabadidőnket. A négy fal között eltöltött időt nem mindig egyszerű kiszínezni a gyermekek számára, legyen hát tarsolyunkban mindig egy két új ötlet, amit bármikor bevethetünk. 
 
1. Vezesd a kezem!

 
A játékhoz tollra és papírra lesz szükség. A csapat egyik tagja rajzolni, a másik beszélni fog. A rajzoló becsukja a szemét, az ellenfél csapat egyik tagja pedig csendben feláll, és mutat a beszélőnek egy tárgyat a szobában. Amikor az ellenfél visszaült a helyére, a rajzoló kinyitja a szemét, a beszélő pedig anélkül, hogy kimondaná a tárgy nevét, megnevezné részeit vagy funkcióját, le kell, hogy rajzoltassa az adott tárgyat a csapattársával. Csak azt mondhatja el, milyen vonalakat húzzon a rajzoló, és hová. Akkor jár a pont, ha a rajzoló rajzolás közben rájön, melyik tárgyat rajzoltatja vele a beszélő. Ha két és fél perc alatt nem sikerül kitalálni, melyik tárgyról van szó, nem jár pont.

Példa: az ellenfél mutatott egy pöttyös labdát a beszélőnek, a beszélő így magyaráz: rajzolj egy kört, és a nagy körbe sok kicsi kört rajzolj.

 

2. Kalandra fel!

 
Minden gyerek szereti a rejtélyek felderítését, varázsoljuk hát kincses szigetté a lakást! A játékhoz nem kell más, mint egy térkép, ami elvezeti a kicsiket a várva várt kincshez. Emellett néhány találós kérdésre és feladatra van csak szükséged ahhoz, hogy felcsigázd gyermeked kíváncsiságát. Rejtsd el kedvenc játékát, vagy más apró meglepetést, aminek örülhet a rejtvényfejtés végén. Vezesd végig állomásról állomásra, és örüljetek együtt a sikeres küldetésnek!
 

3. Kire gondolok?

 
A kire gondolok nevű játék lényege, hogy egy másik embert jó tulajdonságai alapján kell felismerni. Minél több cetlire fel kell írni családtagok, rokonok, barátok neveit, akiket minden jelenlévő jól ismer.
A csapat egyik tagja találgat, a másik vagy többi tag egy általuk kihúzott személyt jellemez: szeret viccelődni, finomakat főz.
Ha nagyobb gyerekekkel játsszuk ezt, akkor nehezíthető a játék. Minimum öt cetlire fel kell írni olyan cselekvéseket, melyeket a csapattagoknak a személyleírás adása és a találgatás közben csinálnia kell - például guggolgatni, fél lábon ugrálni vagy helyben kocogni. Ha megszakítják a cselekvést beszéd közben, elveszik a pont. A jókora nevetések és a testmozgás extra pozitívumai a nehezített játéknak.

 
4. Főzzünk házi gyurmát 
 
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg só, 1 kk citromsav, 1 ek olaj, 3 dl víz, ételfesték
Oldjuk fel forró vízben az ételfestéket, és utána belekeverhetjük a többi hozzávalót, így szép homogén színt kapunk. 
Érdemes egyből dupla anyagot készíteni, a gyerekek imádni fogják.
 
5. Készítsünk buborékfújó

 
Sima mosogatószert összekeverünk vízzel, körülbelül egy rész mosogatószer és négy rész víz, majd egy flakonnak levágjuk a hátulját és egy gumival harisnyát rögzítünk rá. 
Ezt a végét belemártjuk a folyadékba, majd az üveg száján belefújunk és láss csodát, készen is vagyunk.
 
 

Fotó: unsplash.com

A rovat legfrissebb cikkjei

Újra nyitva a RoBirtok
Imádják a magyarok Rácz Gergőék dalát
Érkezik a Doktor Szöszi három
Jöhet estére egy Radiohead-koncert?
Online Margaret Island koncert

Hozzászólások