TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-05-20 09:31:43 / Szerző: HajduPress

A hétvége helyi katasztrófái: íme az összefoglaló

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Elsősorban műszaki mentésekhez riasztották a megye tűzoltóit a hétvégén. Közúti balesetek, lehasadt faágak adták a legtöbb munkát, de egy kerítésbe szorult kutyához is vonultak a tűzoltók. Debrecenben pedig ételleégés miatt is szóltak a szirénák. A Katasztrófavédelem összefoglalója.

Pénteken kora délután egy terepjáró villanyoszlopnak ütközött a Debrecenben a Homokkerti felüljárónál. Az oszlop az ütközés következtében kidőlt, de az autó vezetője nem sérült meg. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a terepjárót.

Egy személygépkocsi és egy busz ütközött össze pénteken délután Debrecen közelében a 4-es számú főúton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és áramtalanították azokat. A mentőszolgálat négy embert szállított kórházba további vizsgálatokra.

Kerítés elem közé szorult egy telephelyet őrző kölyökkutya pénteken kora este a debreceni Kassai úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a kerítés elemeket szétfeszítette feszítővágó berendezés segítségével így az állat ki tudott szabadulni. 

Berettyóújfalu közelében a 42-es számú főúton baleset történt pénteken este, két személygépkocsi ütközött össze. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat és a forgalmi akadályt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton a szemét égett Debrecenben, a Kossuth és a Burgundia utca sarkán és később a Vértesi út végében is. A lángokat a megyeszékhely hivatásos tűzoltói oltották el.

Balmazújvároson, a Bethlen utcában egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött, amely eltört az ütközés következtében. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik átvizsgálták a járművet és áramtalanították azt. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította további vizsgálatokra. Az áramszolgáltató az oszlopot kicserélte.

Szombaton délelőtt a kabai önkéntes tűzoltókat riasztották egy közúti balesethez. Két személygépkocsi ütközött össze Kabán, a Bárándi út és a Meteorit út kereszteződésében. A tűzoltók áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. 

Lehasadt ágakhoz is vonultak a tűzoltók szombaton Debrecenben. A Berzsenyi úton, a Martonfalvi utcában és a Borbíró téren is a gyalogos és a közúti forgalmat veszélyeztették a lehasadt ágak. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el veszélyes növényeket.

Leégett az étel szombaton délután a debreceni Dózsa György utca egyik társasházának földszinti lakásában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére a lakásban tartózkodó idős embert a szomszédok kikísérték. A konyhai tüzet, amely a berendezési tárgyakra is átterjedt, a tűzoltók eloltották, majd a lakást átszellőztették. Az eset során senki sem sérült meg.

Hajdúviden, a 3502-es számú úton egy kisteherautó felborult és a tetején át meg. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egység rögzítette a járművet és áramtalanította azt. Az autóban ketten utaztak, egy sérültet a mentőszolgálat kórházba szállított.

Közel ezer négyzetméteren égett a nyírfák virága, tegnap délután Debrecenben, az Apafi utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a foltokban égő növényzetet.

Megközelítőleg harminc négyzetméteren égett a száraz avar és az aljnövényzet Derecske külterületén a 47 számú főút mellett tegnap késő délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el a tüzet.

Lehasadt egy nyolc méter magas fa ága tegnap kora este Zsákán a 47-es számú főút mellett. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a forgalmi akadályt képező növényt.
 
Fotós: Debrecen HTP, Balmazújváros ÖTP

A rovat legfrissebb cikkjei

Több ezer hektár legelőt ad bérbe a Hortobágyi Nemzeti Park
Nagy balhé tört ki Kokadon
90 milliós útdíjcsalást derített fel a NAV
Balesettel zárult a vasárnap
Viharzóna: jelentős késések a vonatközlekedésben

Hozzászólások