°C
TIME DATE
Ma Gyöngyi nap van.

2017-12-06 17:45:25 / Szerző: HajduPress

A gyermekklinikán is járt a Mikulás

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Játékok, édességek, zene és vidámság – teli puttonnyal és a Republic zenekar kíséretében érkezett idén a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának (DEKOM) Télapója a Gyermekgyógyászati Klinikán gyógyuló gyerekekhez.


Ajándéközönnel szerzett örömet a beteg gyermekeknek december 6-án a Debreceni Egyetem karitatív szervezetének Mikulása, aki a hagyományokhoz hűen idén is mentőkutyaszánon érkezett a Klinikai Központba. A Télapó hűséges segítői, Árnyék és Sprite, valamint kedves krampuszok kíséretében, vidám meglepetésekkel kedveskedett a gyerekeknek.

- A kilenc éve indult, így hagyományosnak mondható ajándékozásban, ezúttal is Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar hallgatói és Hallgatói Önkormányzata segített, velük három éve működünk együtt. Az egyetemisták most is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy egy kis csokival felvidítsuk a kicsiket – tájékoztatott Késmárky András, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának elnöke.

Az adakozóknak köszönhetően nemcsak rengeteg édesség gyűlt össze, hanem játékok, tanszerek, ruhák és tartósélelmiszer-csomagok is. A felajánlásokat a DEKOM munkatársai már néhány nappal korábban eljuttatták az intézménybe, hogy a rászoruló családok kiválaszthassák a nekik szükséges adományt, és hazavihessék a gyermekük gyógyulását követően.

A szervezet minden évben igyekszik egy különleges vendéggel egyedivé és vidámmá tenni az ajándékosztást: ezúttal a Republic zenekar tagjai lepték meg a gyerekeket.

- Az együtt éneklés, a zene, a sok-sok nevetés csodálatos módon segíti a gyógyulást. Az ünnepek alatt több Mikulás is meglátogatja a klinikán fekvő kicsiket, ami nagyon jótékonyan hat a hangulatukra, és ilyenkor érezhetően gyorsabban gyógyulnak – mondta el Balla György professzor.

 

A Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója szintén kedden fogadta és vezette körbe a kisvonattal, népes kísérettel érkező Coop Télapót. A nagyszakállúnak krampusz lányok, angyalkák és manók segédkeztek az ajándékok kiosztásában: a gyümölcsök, édességek, kifestők és plüssfigurák a klinikán gyógyuló több mint száz gyermek arcára csaltak mosolyt.

(unideb.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Munkahelyi stressz a Science Café-ban
Itt a lehetőség: ingyenes fogászati szűrés lesz Debrecenben
Rangos elismerésben részesült Pósán László
Világhódításra szövetkeztek Debrecenben
Egyedülálló mikro CT az egyetemen

Hozzászólások