°C
TIME DATE
Ma Gyárfás nap van.

2017-08-22 12:58:55 / Szerző: HajduPress

A Fórumba jön az ősember világa

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Újabb remek program a Fórum Debrecenben: Az ősember világa kiállítás 2017. szeptember 1-től 17-ig tart.

A titokzatos letűnt világok – köztük az ősemberek kora – napjainkig izgalmas kérdéseket vetnek fel, és foglalkoztatják a tudósokat, valamint a hétköznapi embereket is. Elérkezett az idő, hogy a fantázia és némi kreativitás segítségével a régmúlt idők elbűvölő óriásai visszatérjenek és bűvkörükbe vonjanak gyereket, felnőttet egyaránt!

Csatlakozz a Facebook-eseményhez!

A FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpontban szeptemberben megelevenedik az ősi világ. Látványos interaktív kiállítás invitálja időutazásra a látogatókat. Minden korosztályt lenyűgöző tárlatra készüljenek, mely során megelevenedik a több tízezer éve Földünkről kihalt ősemlősök világa. A Közép-Afrikában kifejlődött mamutok – amelyek később feltűntek Eurázsiában, Észak-Amerikában, majd Szibériában is –, a kardfogú tigris, a barlangi medve és az ősemberek életének izgalmas jeleneteit kísérhetjük végig, miközben számos érdekes és értékes információval is gazdagodhatunk.

A kiállításon felállított „szigeteken” négy jelenet idézi meg az ősemberek világát a tudományos leírásokból szerzett ismeretek alapján. A berendezett jelenetek az ősemberek világába engednek bepillantást, megismerhetjük az életmódjukat, fejlett vadásztechnikájukat. A díszlet különlegessége, hogy egy részébe besétálhatnak a látogatók, bekukkantva a primitív barlangrajzokat is őrző barlangba, s részletgazdag, monumentális, mozgó és hangokat adó állatfigurák mellett barangolhatnak az érdeklődők.Fémvázra felépített testükön latex „bőr” feszül, arra modellezték a szőrzetet, amely a gondos kidolgozásnak köszönhetően nagyon élethű. A kiállítás legnagyobb állata, a barlangi medve több mint 3,5 m magas.

A kialakított fotósarokban látványos képeket is készíthetnek egy elejtett trófea mellett. A kiállítás idején számos szórakoztató programmal is kedveskednek a gyerekeknek. A kisebb-nagyobb gyerekeket játszóház is várja, ahol meglovagolhatják a gyapjas orrszarvút, kirakózhatnak, színezhetnek, kézműves programokon alkothatnak, vagy épp kipróbálhatják az ügyességüket. A tárlattermészetesen ezúttal is ingyenesen látogatható.


A rovat legfrissebb cikkjei

Vb-láz a Fórumban is, értékes kiállítás is nyílt
Fergeteges sulizárás van a Fórumban
Sulizáró programok a Fórumban: remek lesz
Fotógaléria: fergeteges mutatványok, varázslat a Fórumban
Na ilyen se volt még Debrecenben! Varázslat a Fórumban

Hozzászólások