TIME DATE
Ma Apollónia nap van.

2020-06-30 12:39:26 / Szerző: HajduPress

A DLA még több játékost nevelne a felnőttcsapatnak

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Továbbra is minőségi körülmények között pallérozódhatnak a gyerekek.

Közismert a szomorú tény, hogy a DVSC felnőttcsapata kiesett a labdarúgó NB I-ből. A dvsc.hu arról ír, mennyiben érinti ez a Debreceni Labdarúgó Akadémiát.

Szalánczi Zoltán, a DLA operatív igazgatója jó hírekkel szolgált. Elmondta, hogy az államilag elismert sportakadémiaként működő DLA költségvetését relevánsan nem érinti a kiesés, tehát a fiatalok továbbra is minőségi körülmények között pallérozódhatnak.

– Reméljük, a következő időszakban még több saját nevelésű fiatalnak lesz lehetősége eljutni a felnőtt keretig, minden erőnkkel ezen leszünk. A fő cél, hogy segítsük a felnőttcsapatot a visszajutásban, minden segítséget megadunk nekik ehhez – nyilatkozta Szalánczi Zoltán, aki hozzátette: a DVSC kiesése a DLA korosztályos csapatainak besorolását nem befolyásolja.

Azt már korábban tudni lehetett egyébiránt, hogy az MLSZ a 2020–2021-től változtat az utánpótlás-bajnokságok rendszerén. Eddig a kiemelt korosztályoknak számító U16-os, U17-es, U19-es bajnokságban 8 csapatos első és 16 csapatos másodosztály volt, az U17-es bajnokságból ki lehetett esni, és ha egy klub U17-es csapata kiesett, akkor az egy évvel fiatalabb és az egy évvel idősebb korosztályt is „magával rántotta”.

Az új idénytől úgy változik a rendszer, hogy az első és a másodosztály csapatait összevonják, két 12 csapatos csoportban küzdenek oda-visszavágós alapon, majd tavaszra az őszi eredmények alapján három nyolccsapatos csoportra osztják a mezőnyt. A 24-ből lesz egyetlen kieső, amelynek a helyére egy csapat jut fel a harmadosztály nyolc csoportjának bajnokai közül, viszont mindegyik korosztály csak a saját szerepléséért felel, vagyis ha egy csapat kiesik az U16-os bajnokságból, akkor a következő évadtól az U17-esek között nem szerepelhet a legjobbak között, de a másik két korosztályban igen.


A rovat legfrissebb cikkjei

Új futballkultúra építése kezdődik Magyarországon
Debreceni súlyemelő sikerek
Szombaton indul az idei Mozdulj Balaton!
Forma-1 - Bottas nyerte a nyári idénynyitót
Forma 1: a Mercedes versenyzője nyerte a szombati időmérő edzést

Hozzászólások