TIME DATE
Ma Gerzson nap van.

2018-02-11 13:13:40 / Szerző: HajduPress

A debreceni olimpikon az elismerésről beszél

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A debreceni gyorskorcsolyázó, Nagy Konrád számára óriási elismerés, hogy ő vihette a magyar olimpiai küldöttség zászlaját a phjongcshangi téli ötkarikás játékok pénteki megnyitóján.

    "Nagyon örültem és büszke vagyok, hogy ilyen tiszteletre méltó küldetést bízott rám a Magyar Olimpiai Bizottság" - idézi a MOB honlapja a 25 éves egyetemi világbajnokot, aki másodszor szerepelhet olimpián. Nagy Szocsiban 26. lett 1500 méteren, idén viszont kedvenc távja mellett 1000 méteren is indulási jogot szerzett.
    "Nagyszerű élmény volt, hogy nemcsak a magyar csapat, hanem az egész ország mögöttem állt - fogalmazott Nagy. - A nyitóünnepségen a zászlóvivő szerepre jelölés az egyik legnagyobb elismerés, amelyet valaha is kaptam. Hatalmas motiváció az elkövetkezendő két hétre. Ez egy új mérföldkő a sportkarrieremben."

    Legutóbb a 2002-es, Salt Lake City-i játékokon érte nagypályás gyorskorcsolyázót az a megtiszteltetés, hogy a magyar csapat első, lobogót tartó embereként vonulhatott a stadionba a nyitóceremónián. Akkor Egyed Krisztina vitte a piros-fehér-zöld zászlót, azóta kétszer rövidpályás gyorskorcsolyázóra, egyszer műkorcsolyázóra esett a választás.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Siker után siker: a kupában is nyert a Loki
Közeleg a foci EB: minden jegy elkelt a magyar-horvátra
Férfi kosárlabda Magyar Kupa - A Debrecen nyerte a bronzérmet
Kikapott a Fradi Debrecenben
A Fradit fogadja a Loki: fel kellene borítani a papírformát

Hozzászólások