TIME DATE
Ma Tünde nap van.

2020-05-22 14:00:03 / Szerző: HajduPress

A debreceni DEUFOL üzem építése elérte a legmagasabb pontját

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Jelentős mérföldkövéhez ért a debreceni DEUFOL üzem építése: a létesítmény elérte a legmagasabb pontját. Az üzemben modern csomagolóanyagokat fognak gyártani. A bokrétaavató ünnepségen beszédet mondott Papp László, Debrecen város polgármestere is.

A Deufol-csoport múlt év tavaszán kezdte meg a működését Debrecenben, és jelenleg is fejleszti saját logisztikai parkját, melyben egy új üzemet épít fel a német csomagolóipari és logisztikai vállalat. A Déli Ipari Parkban zajló kivitelezés a tervek szerint halad, az építkezés elérte a legmagasabb pontját, mely alkalomból hagyományos bokrétaavató ünnepséget tartottak.

Jürgen Hillen, a Deufol Csoport pénzügyi igazgatója és a Deufol Hungary ügyvezetője, aki a járványhelyzet miatt nem lehetett jelen, a következő üzenetet adta át a résztvevőknek: “Nagyra értékeljük Debrecen városának támogatását, külön kiemelve a város(vezetés?), a Gazdaságfejlesztési Központ és a Déli Ipari Park Centrum segítségét annak érdekében, hogy sikeresen elértük ezt a mérföldkövet. Emellett köszönjük a Market-csoport kivitelezési tevékenységét, a Tecton mérnökiroda tervezési és a műszaki ellenőri teljesítését és a Bilfinger Tebodin vállalat erőfeszítését technológiai kérdésekben.”

Elek Gergő, a Deufol Hungary regionális operatív igazgatója a beszéde során kiemelte: “Nagyon örülünk annak, hogy a tevékenységünk folyamatosan növekszik az ideiglenes telephelyünkön, ahol a saját famegmunkálásunk időközben teljesen elindult. Nagyon várjuk már, hogy a logisztikai parkunk építése befejeződjön, és birtokba vegyük az épületeket. Miközben a létszámunk mostanra elérte a 20 főt, folyamatosan növekedni fogunk az új otthonunkban is. Várhatóan 2021 elejére elérjük a 100 főt, és további növekedést tervezünk a rákövetkező év végéig.”

A DEUFOL új logisztikai parkja várhatóan szeptember elején fog megnyílni, ami azt jelenti, hogy a teljes kivitelezés kevesebb, mint 1 év alatt készül el a 2019 októberi kapavágási ünnepséget követően.

Ezt mondta Papp László polgármester

Kiemelkedő jelentőségű, hogy a DEUFOL 7 milliárd forintos beruházással 120 új munkahelyet teremt Debrecenben és további fejlesztésekben gondolkodik. Gazdaságvédelmi akciótervünk lényege a munkahelyteremtés. Ott folytatjuk, ahol abba hagytuk a járvány előtt annak érdekében, hogy az egészség mellett a munkahelyeket is megvédjük. Ezért fejlesztjük tovább a déli iparterületet is, ahol jelenleg a belső úthálózat bővítése zajlik és júniusban elkezdődik a terület északi részén, a 47-es főúton egy ötágú körforgalom megépítése is a Magyar Közúttal közösen.

A Market Építő Zrt. kivitelezésében felépülő logisztikai és csomagoló központ a 148. munkanapnál jár, készültségi foka pedig elérte a 70 százalékot. A szerkezet legmagasabb pontja 10,2 méteren található, ide került fel a bokrétaünnepség jelképének számító földlabdás facsemete, ami a későbbiekben az ipari csarnokhoz tartozó kertrész egyik fája lesz.

Az átlagosan 210 fő részére munkát biztosító építkezés során 1.000 m3 betont és 53 tonna acélt beépítettek be a monolit vasbeton szerkezetbe, melyhez 596 darab előregyártott vasbeton elemet csatlakoztattak. A teljes vasbeton szerkezetre még 67 tonna acélszerkezetet állítottak fel. A Market több mint 50 alvállalkozó partnerrel szerződött eddig, köztük jelentős számmal térségbeli céggel. 

Szabó Dániel, a kivitelezésért felelős Market Építő Zrt. műszaki igazgatója köszönőbeszédében kiemelte, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzetben is minden projektben résztvevő szereplő kiválóan helytáll, a központ felépítése ütemterv szerint halad, és határidőn belül, jó minőségben készül a beruházás.

A Deufol cégcsoportól:

A Deufol Csoport globális szereplő az ellátási lánc megoldások, az ipari csomagolás és a kapcsolódó

szolgáltatások területén. Szolgáltatási köréhez tartozik az export- és ipari csomagolás, logisztikai

szolgáltatások, valamint az ellátási lánc mentén megvalósuló innovatív IT megoldások. A Deufol vállalat, amelynek székhelye Hofheimben, Frankfurt am Main közelében található, 12 országban 90 telephelyen van jelen és mintegy 2200 munkavállalót foglalkoztat. 2019-ben a cégcsoport 247 millió eurós éves forgalmat ért el.

A Market Építő Zrt.:

A Market Építő Zrt. 1996-os megalakulása óta Magyarország egyik vezető építőipari cégcsoportjává vált. A teljes mértékben magyar tulajdonú építőipari vállalat, az egyik legnagyobb forgalmú és kapacitású, professzionális magasépítő Magyarországon. Évente közel 35 beruházást valósít meg, melyek legnagyobb részét ipari, logisztikai létesítmények, irodaházak, szállodák megvalósítása teszi ki. A magasépítés teljes spektrumát lefedi, egyedülálló anyagok és technológiák használatával. A cég megfelel a XXI. század elvárásainak, folyamatosan növekvő, stabil és tőkeerős. Legfontosabb alapértékei a megrendelőt középpontba állító gondolkodás, a határidő és a költségkeret betartása, és az ésszerűen igényes, egyúttal költséghatékony tervezés és kivitelezés.

A fotók készítője: Miskolczi János

 


A rovat legfrissebb cikkjei

Budapestről hozta Debrecenbe az extasyt
Nagycsaládos kedvezményt vezet be a Nagyerdei Kultúrpark
Újabb mérföldkőhöz érkezett a debreceni BMW-gyár építése
Szájmaszkos csalót kaptak el a debreceni rendőrök
Kisbárány névre vár a debreceni állatkertben

Hozzászólások