°C
TIME DATE
Ma Marcell nap van.

2018-08-08 08:54:00 / Szerző: HajduPress

A cégek 37 százaléka módosítja stratégiáját a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A cégek 37 százaléka módosítja üzleti stratégiáját a minimálbér és a garantált bérminimum emelésének hatására - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete (MKIK GVI) kedden az MTI-vel.

    A kutatóintézet a vállalati konjunktúravizsgálat 2018. áprilisi felmérése alapján elemezte a cégek minimálbér és garantált bérminimum emelésre adott válaszát.
    A válaszadók 32 százaléka emelte a minimum felett keresők bérét a bérfeszültségek elkerülése érdekében, ugyancsak 32 százaléka számolt be arról, hogy elmaradt a tervezett létszámfelvétel. Elhalasztotta a beruházást a válaszadók 24 százaléka, illetve csökkentette a dolgozók juttatásait a cégek 14 százaléka.

    A válaszadók 11 százaléka módosította a béremelésben érintett dolgozók munkakörét, feladatát, és ugyancsak 11 százaléka mérsékelte a dolgozók egyéb juttatásait, például a cafeteriát.
    A vállalatok 9 százaléka jelezte, hogy részmunkaidős foglalkoztatásba teszik az érintett dolgozókat. A cégvezetők 3 százaléka mondta, hogy elbocsátásokat hajt végre - közölte az intézet.

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Botrány van az Eurovíziós Dalfesztivál körül
A cégek 37 százaléka módosítja stratégiáját a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt
A Volkswagen felfüggesztette az elektromos, a hibrid és a gázüzemű autók értékesítését
Jól fogy a sör, a fagyi és a klíma
Masabb a gabona ára, mint tavaly

Hozzászólások