TIME DATE
Ma Hortenzia és Gergõ nap van.

2019-10-31 09:18:16 / Szerző: HajduPress

6 halott a 4-esen: ittas volt a szoboszlói sofőr

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Mindkét jármű sofőrje ittas volt abban a balesetben, amely során májusban két autó frontálisan karambolozott egymással Fegyvernek és Kenderes között, a 4-es főúton - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság egy sajtótájékoztatón.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatót tartott egy tragikus baleset megállapításairól és az abból levont következtetésekről.

Mint arról korábban hírt adtunk, 2019. május 26-án 23 óra körül a 4-es számú főút 132. kilométerszelvényben hatan életüket vesztették, amikor két személygépkocsi frontálisan összeütközött.

Kosztyó Gábor rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője számolt be az eset körülményeiről. Az alezredes elmondta, hogy egy 42 éves hajdúszoboszlói férfi közlekedett személygépkocsijával Kenderes felől Fegyvernek irányába, amikor az adott útszakaszon egy több járműszerelvényből álló konvojt előzött úgy, hogy figyelmen kívül hagyta a szemből érkező személygépkocsit, és frontálisan összeütköztek. A baleset következtében a két járművezetőn túl, egy 17 éves állapotos lány, egy 13 éves és egy 17 éves fiú, illetve egy 21 éves férfi vesztette életét.

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy mind a két sofőr szeszes italtól befolyásolt állapotban vezetett. Az elhunyt személyek közül öten nem használták a biztonsági övüket. Az alezredes idézett az igazságügyi orvosszakértői véleményből is, amely határozottan kimondta, hogy a sérülések kialakulásában közrehatása volt a biztonsági öv használat elmulasztásának.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán folytatott büntetőeljárás 2019. szeptember 17-én az elkövető halála miatt megszüntetésre került.


A rovat legfrissebb cikkjei

Óriási balhé volt Konyáron
Terepjárók ütköztek Mikepércsen: fotók
Piásan a volán mögött: íme az eredmény
Debreceni drogbalhé: befejezték az ügy vizsgálatát
Súlyos balesetekkel indult a hét

Hozzászólások