TIME DATE
Ma Hella nap van.

2020-05-15 16:25:40 / Szerző: HajduPress

5 szupergyors vacsoraötlet

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

Nem tudod mi legyen ma a vacsora? Valami egyszerű és könnyen elkészíthető ételre vágysz? Segítünk! Hoztunk neked öt szuper receptet.

1. Gombás-sajtos pulykamell
A StreetKitchenen találtuk az alábbi finomságot.
Hozzávalók:
1 db pulykamellfilé
1 ek liszt
200 g csiperkegomba
1 db paradicsom
100 g trappista sajt
só, bors
olaj
1 tk vaj
1 csomag mozzarella
½ csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A húst vágd közepesen vastag szeletekre, majd finoman klopfold ki. Mindkét oldalán sózd és borsozd, majd forgasd lisztbe és egy serpenyőben kevés olajon – oldalanként 2-2 perc alatt – süsd elő őket. Ha megvagy, vedd ki a húsokat a serpenyőből és tedd félre. A serpenyőt töröld ki és a száraz, forró serpenyőben magas hőfokon pirítsd meg a nagyobb darabokra vágott gombát. A végén sózd és borsozd őket.
Ezután egy tűzálló tálat vajazz ki és az edény aljára fektesd az elősütött húsokat, majd mindegyik tetejére tegyél a gombákból. Ezek tetejére mehet 1-1 szelet paradicsom és  széttépkedett mozzarella, majd az egészet borítsd be a reszelt sajttal. A tálat tedd nagyjából 20 percre 180 fokra előmelegített sütőbe, amíg a sajt szépen megpirul. Ha kész, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel!

2. Sajtos-baconös lepény
Az NLC gasztro rovatában bukkantunk rá a sajtos-baconös lepényre.
Hozzávalók:
5-6 szelet bacon
1 nagy fej lila hagyma
10 dkg natúr krémsajt
kevés zöldfűszer-keverék
25-30 dkg (fél csomag mirelit) leveles tészta
5-10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Darabold fel majd süsd meg a bacont. Ha megvagy, vedd ki a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt fonnyaszd meg a lila hagymát. Közben melegítsd a sütőt 200 fokra. A leveles tésztát nyújtsd ki, és terítsd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a peremeit hajtsd fel. A krémsajtot keverd el a zöld fűszerekkel, kend meg vele a leveles tésztát. Szórd rá a hagymát, a bacont és végül a reszelt sajtot. Tedd be a sütőbe és 20-25 perc után kész is.

3. Sajtos petrezselymes csirkemell recept
A receptneked oldalán találtunk egy igazán neked való vacsoraötletet.
Hozzávalók:
1 db csirkemell
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma

bors
pici oregánó
1 db natúr krémsajt
olaj

Elkészítés:
Vágd kis kockára a csirkemellet, fűszerezd és nagyon magas lángon pirítsd meg.
Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús, add hozzá a petrezselymet. Forgasd át, nyomd rá a sajtot és addig kevergesd, amíg minden kocka húst bevon a sajt. Salátával isteni!

4. Krémsajtos-bazsalikomos rakott tészta friss zöldségekkel
A Vídék íze oldalon találtuk ezt a nagyon könnyen elkészíthető ételt.
Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 kis csokor petrezselyem zöldje
1 kis csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
3 tojás
25 dkg krémsajt
50 dkg vegyes zöldség
30 dkg szarvacska tészta
20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben pár perc alatt főzd roppanósra a tisztított, hámozott, apróra vágott zöldségeket. A tésztát szintén sós vízben főzd ki. A krémsajtot kavard ki a három egész tojással, a zúzott fokhagymával, az összemorzsolt bazsalikommal, a finomra vágott petrezselyem zöldjével, pici sóval, végül tedd bele a kissé lehűlt, lecsöpögtetett zöldségeket is. Ha megfőtt a tészta és leszűrted, forgasd bele. Vastagon vajazz ki egy tepsit, majd tedd bele a keveréket. A tetejére szórj reszelt sajtot, morzsold rá a maradék vajat, és 180 fokos sütőben bő félóra alatt süsd meg.


5. Villámgyors olasz melegszendvics
Gyermekkorunk kedvencét öltötte új formába a mindmegette.hu. Ha tényleg valami nagyon egyszerű vacsorára vágysz és nincs kedved főzőcskézni, ez az étel lehet a befutó!
Hozzávalók:
5 dkg gouda sajt
4 db paradicsom
2 db zsemle
1-2 tk olívaolaj
5 dkg szalámi
1 tk szárított oregánó
bors

Elkészítés:
Vágd apró kockára a gouda sajtot! A paradicsomokat csumázd ki, és vékonyan szeleteld fel. A zsemléket vágd fel, és szeletenként, nagyjából 1 teáskanál olívaolajjal locsold meg. Helyezd rá a szalámit, a paradicsomszeleteket és szórd meg a kockára vágott sajtdarabokkal. Az olaszos szendvicseket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a már előmelegített sütőben, 220 fokon, nagyjából 10-12 perc alatt süsd ropogósra. Tálalás előtt ízesítsd szárított oregánóval és borssal.

Jó étvágyat kívánunk!


A rovat legfrissebb cikkjei

Szombat reggeli palacsinta
Gyors vacsora: olasz Bruschetta
Spárgaszezon
Társasház erkélyén lehet grillezni, de nem mindegy, hogyan
5 szupergyors vacsoraötlet

Hozzászólások