TIME DATE
Ma Klára nap van.

2020-02-11 14:00:07 / Szerző: HajduPress

25 évesen meghalt az ismert színész

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Elhunyt 25 évesen Raphael Coleman brit színész, klímaváltozás ellen küzdő aktivista.

    Coleman halálhírét édesanyja, Liz Jensen erősítette meg a Twitteren a hétvégén.
    Coleman gyerekszínészként szerepelt a Nanny McPhee - A varázsdada című 2005-ös filmben, amelynek főszerepét az Oscar-díjas Emma Thompson alakította és a film forgatókönyvét is ő jegyezte - idézte fel a BBC. Jensen úgy fogalmazott, hogy fia "azzal foglalkozott, amit szeretett, és a halál is eközben érte". Mostohaapja, Carsten Jensen a Facebookon arról írt, hogy fia nem szenvedett semmilyen betegségben, halála váratlanul következett be.
    Nevelőapja felidézte, hogy fia tudósnak készült, mert már gyerekkorában is a bolygót akarta megvédeni. Felnőttként az Extintion Rebellion nevű, klímaváltozás ellen küzdő csoporthoz csatlakozott. "Iggy Fox néven koordinálta a csoport közösségimédiás megjelenéseit és demonstrációit" - fűzte hozzá.

    Számos híresség, köztük a színésznő Eliza Bennett is a közösségi médián búcsúzott pályatársától. Mint írta, közös filmjük, a Nanny McPhee után Raphael a természetvédelemnek és a klímaváltozás elleni küzdelemnek szentelte életét.
    Raphael Coleman saját honlapján "huszonéves végzős biológusként" mutatkozott be, aki "szerény körülmények között utazgat a világban és a természettel foglalkozik".
    Coleman több díjat is elnyert: egy kisjátékfilmben nyújtott játékáért a Brit Független Filmfesztiválon díjazták, 2010-ben pedig a Brüsszeli Rövidfilmfesztiválon is díjat kapott az Edward's Turmoil című produkcióért.

(MTI)

A rovat legfrissebb cikkjei

Állati cuki: fehér oroszlánok születtek a Nyíregyházi Állatparkban
34 éve adott koncertet Budapesten a Queen
Ma ünnepli 53. születésnapját Matt LeBlanc, a Jóbarátok Joey-ja
Jogi lépéseket tett Harry herceg és felesége a gyermekükről készített drónfelvételek miatt
Fiatalkorú testvérével ment lopni, letartóztatta a bíróság

Hozzászólások