TIME DATE
Ma Gabriella nap van.

2019-08-05 15:25:21 / Szerző: HajduPress

20 ezer intézményből a TOP 4 százalékban a Debreceni Egyetem

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A legjobb 4%-ba rangsorolta a Debreceni Egyetemet a világszerte 20 ezer felsőoktatási intézmény teljesítményét vizsgáló Center for World University Rankings. A CWUR hétfőn nyilvánosságra hozott nemzetközi ranglistáján az intézmény a 724. helyet szerezte meg.


A nemzetközi szervezet hét indikátor mentén négy kategóriában értékelte az intézményeket: az oktatás minősége (a neves nemzetközi díjakban részesült alumnik száma – 25%), a végzettek elhelyezkedési aránya (a világ vezető vállalatainál vezető pozíciót betöltő végzettek száma – 25%), az oktatók minősége (neves nemzetközi díjban részesült oktatók száma – 10%) és a kutatási teljesítmény (összes publikáció, top folyóiratokban megjelent publikációk, top folyóiratokban megjelent publiklácók hatása – 40%) alapján.

- A Debreceni Egyetem a tudományos munka terén teljesített kiemelkedően, megmutatva ezzel kutatási eredményeink nemzetközi súlyát, hatását – mondta el a hirek.unideb.hu portálnak Pintér Ákos. Az egyetem általános rektorhelyettese kiemelte: fontos a nemzetközi megmérettetés, és a különböző ranglistákon való minél eredményesebb szereplés.

- Ez adhat hiteles visszajelzést a nálunk folyó oktató-kutató- és tudományos munka színvonaláról, és talán éppen ennek a nemzetközi visszhangnak köszönhető, hogy a Magyarországon tanuló külföldi diákok a legnagyobb számban választják – 5800 fő – a Debreceni Egyetem angol nyelvű képzéseit – hangsúlyozta Pintér Ákos.

A rangsor élén az Egyesült Államok három egyeteme: a Harvard University, a Massachusetts Institute of Technology és a Stanford University áll. A listán a Debreceni Egyetem mellett további 9 hazai intézmény – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Közép-európai Egyetem, Pannon Egyetem, Corvinus Egyetem, Szent István Egyetem – szerepel.

A Debreceni Egyetem Magyarország legrégebbi, folyamatosan egy városban működő felsőoktatási intézménye, amely alap- és mesterszakon 14 kar, PhD-képzésben pedig 24 doktori iskola tudományos lehetőségét kínálja hallgatóinak 8 campuson.

A teljes rangsor elérhető a CWUR honlapján.

(unideb.hu)


A rovat legfrissebb cikkjei

Debreceni orvos az EULAR főtitkára
Telitalálat: lövész hallgatók sikere
Aranyosi Jánosra emlékeztek
Zöld út a járműipari fejlesztéseknek
Megújul az Egyetemi Könyvtár

Hozzászólások