TIME DATE
Ma Gerzson nap van.

2018-09-27 11:42:04 / Szerző: HajduPress

17 éve ezen a napon: a legnagyobb sportélmény

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Tóth Csaba Zsolt vagyok: jártam a Camp Nou-ban (FC Barcelona), a San Siróban (Milan, Inter), voltam őrült hangulatú meccsen Splitben (Hajduk), Szalonikiben (PAOK), szurkoltam több tucat válogatott mérkőzésen, de ekkora eufóriát futballpályán/lelátón soha sehol nem éltem meg, még akkor sem, amikor a Loki a BL-be jutott (Levszki) vagy a BL-ben játszott (Liverpool, Lyon, Fiorentina). 17 éve pontosan ezen a napon a néhány hónapja gyakorlatilag kiesett, de kupagyőztes DVSC a franciaországi 5-1-es vereség után UEFA-kupa meccsen fogadta a Girondins Bordeaux együttesét az Oláh Gábor utcai stadionban.

A franciáknál Ramé, Roche, Bruno Basto, Szmertyin, Dugarry,  Pauleta, Eduardo Costa, Christian: csupa-csupa világsztár, nálunk Bíró Szabolcs, Bernáth Csaba, Kuttor Attila, Plókai Attila, Szatmári Csaba, Alekszics Ljubisa, Böőr Zoltán, Ulveczki Zoltán, Tiber Krisztián, Bajzát Péter, Kerekes Zsombor, csereként Radojicsics Dragan, Frida Ferenc, Majoros Jozef. Edző: Pajkos János.

Csoda volt: fél órával a vége előtt 3-0-ra vezettünk, pusztán egy gól kellett volna a továbbjutáshoz: a világbajnok Dugarry csak nézett, mint borjú az új kapura. A 88-szoros válogatott portugál legenda, Pauleta a 80. percben kinyírt minket, de lehet, hogy ő már nem is emlékszik erre meccsre. Mi viszont soha nem felejtjük el. De lehet is ezt elfelejteni?

 

A rovat legfrissebb cikkjei

Szökés - hiba nélkül
Amikor a Farsang farka csóválja…
Zsóri Dániel, avagy miért jó a kevés pénz?
Példás magyar munkamorál: betegen is bejárunk dolgozni
Férfinátha, viccek tárgya

Hozzászólások