°C
TIME DATE
Ma Valér nap van.

2018-03-05 16:54:05 / Szerző: HajduPress

10 milliárdot fordítanak a családbarát szülészetekre

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!

A kormány tízmilliárd forintot fordít arra, hogy minden szülészetet családbaráttá tegyenek - közölte a család- és ifjúságügyért is felelős államtitkár hétfőn Komáromban, ahol a város polgármesterével és a térség országgyűlési képviselőjével köszöntötték a település újszülöttjeit és szüleiket.

    
Novák Katalin hozzátette, a támogatás célja, hogy a szülés élménye pozitív legyen, senki ne érezze magát kiszolgáltatottnak akkor, amikor a gyermekének életet ad. Célunk, hogy az anyaság előtt álló nők a lehető legnagyobb szakértelemmel és legjobb felszereltséggel találkozzanak minden szülészeten Magyarországon - mondta az államtitkár.
    
Molnár Attila (Fidesz-KDNP) polgármester közölte: emelkedik a születések száma Komáromban, már kéthavonta köszöntik a város legifjabb polgárait, a múlt évben csaknem 160 gyermek kapott az önkormányzattól egyszeri, 100 ezer forintos kelengyepénzt.
    
A polgármester szólt arról is, hogy még az idén felújítják a város bölcsődéjét, az óvodák játszóudvarait, családbarát játszóteret alakítanak ki, valamint új épületbe költözik a családsegítő szolgálat.
    
Az önkormányzat a családi otthonteremtési programban résztvevőknek kedvezményes telekvásárlási lehetőséget biztosít, a kismamák ingyen utazhatnak a helyi járatokon és a képviselő-testület decemberi döntése alapján Komáromban az első házasságot kötő párok egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeli támogatást kapnak - ismertette a polgármester. 

(MTI)


A rovat legfrissebb cikkjei

Szigorodnak a homeopátiás készítményekre vonatkozó szabályok
Összefüggést mutattak ki a légszennyezettség és a vetélés kockázata között
Újra várja a vendégeket a Termálfürdő kültéri medencéje
Tüdőgyógyász: a náthának is lehetnek szövődményei
Ingyenes elsősegélynyújtó program Hajdú-Bihar megyében

Hozzászólások