TIME DATE
Ma Arnold és Levente nap van.

2019-05-24 18:48:07 / Szerző: HajduPress

​Szórakozzon igényesen, utazzon kényelmesen!

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. és a DKV Debreceni Közlekedési Vállalat Zrt. idén tovább fejlesztette együttműködését. Ennek eredményeként a színházlátogatók egy olyan szolgáltatást vehetnek igénybe, amely lehetővé teszi, hogy a Nagyerdei Szabadtéri Játékok színházi előadásaira és koncertjeire váltott belépőjeggyel rendelkezők térítésmentesen utazhatnak a DKV menetrendszerű járatain (villamos, busz, trolibusz) az adott előadás kezdete előtt 2 órával kezdődően az előadás napján üzemzárásig.Az előadásra való eljutás megkönnyítése érdekében a megjelölt intervallumban több járatot is igénybe vehetnek a nézők, a térítésmentes utazás tehát átszállás esetén is biztosított. Az utazásra való jogosultság igazolásához a belépőjegy járművezetőnek (jegyellenőrzés esetén az ellenőrnek) történő felmutatása szükséges. Az előadásokhoz jó szórakozást és kellemes utazást kíván a DKV Zrt. és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok!
 
 
LÉGY JÓ MINDHALÁLIG! – szimfonikus koncertszínházi ősbemutató
 
Kocsák Tibor és Miklós Tibor egyik legnépszerűbb zenés játéka, a Légy jó mindhalálig című musical élő szimfonikus zenekari kísérettel, félszcenírozott változatban, a Csokonai Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Játékok közös produkciójában, Móricz Zsigmond születésének 140 éves évfordulója alkalmából kerül ismét színre Debrecenben. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon 2019 nyarán bemutatásra kerülő koncertszínházi produkció egy kivételes városi összefogás eredményeként jön létre a Csokonai Színház, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Lautitia Gyermekkar, az Ady Endre Gimnázium dráma-tagozatos tanulói és tehetséges fiatal táncművészek közreműködésével, melynek keretében egy több mint száz fős szereplőgárda kelti életre Nyilas Misi felnőtté válásának halhatatlan történetét.
 
Az idén nyáron mindösszesen két előadásban színre kerülő produkció különlegessége, hogy a jól ismert zenés darabot neves helyi és budapesti vendégművészek kitűnő tolmácsolásában, különleges látványvilággal, valamint teljesen élő zenekari hangzással először láthatja és hallhatja majd a debreceni közönség.
 
Móricz Zsigmond 1920-ban írt regényében saját múlt- és jelenbéli élményeit Nyilas Misi, a Debreceni Református Kollégium harmadik osztályos gimnáziumi tanulója századfordulós történetébe sűríti, mely mű ezáltal nemcsak értékes korrajzként, hanem már a felnőtt író korán kibontakozó egyéniségének és művészi ambícióinak hiteles lenyomataként is értelmezhető.
 
A Légy jó mindhalálig zenés színpadi változatának valóságos diadalútját annak legendás 1991-es debreceni ősbemutatója óta belföldön és külföldön többezer előadás és teltházas előadásszéria bizonyítja; a debreceni Csokonai Színház legutóbb 2013-ban tűzte műsorára, újfent elsöprő sikerrel.
 
A musical több zenés számát – A Tízperc, Az élet szép, A pakk, A felnőttek már tudják, A szívek melegében és a Légy jó mindhalálig – ma már a magyar zenés színház legkedveltebb slágerei közt tartják számon.
 
A Csokonai Színház jól ismert, jeles színművészei mellett a Súgó Csiga-díjas Földes Tamás és Náray Erika, a Junior Prima-díjas Nagy Dániel Viktor, illetve a Jászai-díjas Nagy Anikó és Varga Klári is örömmel mondott igent felkérésünkre. Az előadás gyermek-főszerepeiben két tehetséges gyermekszínész Németh Krisztián Róbert (Csömör) és Szoboszlai Balázs (Debrecen) lép fel.
 
 
A koncertszínházi produkció zenei vezetői és karmesteri feladatait Bókai Zoltán, a Pécsi Nemzeti Színház karmestere (egyben a darab új szimfonikus hangszerelésének elkészítője); az előadás látványtervezői munkáit számos nagy nevű budapesti zenés színházi produkció díszlet- és jelmeztervezője, Kovács Yvette Alida. Közreműködik Jóna Szabolcs koreográfus, a komplex hangtervezői munkát Ditzmann Tamás, a Madách Színház hangtervezője, világítástervezői feladatát pedig Madarász „Madár” János, a Madách Színház világítástervezője vállalta.
 
A produkciót Bálint Albin rendezi, aki a University of London zenés színháztudomány és menedzsment szakán végzett, Londonban több hasonló zenés nagyprodukció létrejöttében működött közre, és szülővárosába 2014-ben visszatérve e rendezői felkérés mellett idén már ötödik alkalommal állítja össze a Nagyerdei Szabadtéri Játékok színházi évadjának programkínálatát.
 
 
A produkció Debrecen Megyei Jogú Város Kölcsey Ferenc-ösztöndíjával valósul meg a Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2019. évi programsorozata keretében. 
 
 
www.debreceniszabadteri.hu
 
 

A rovat legfrissebb cikkjei

„Az én ügyem a te ügyed is” - Lezajlott a 39. Adyák Gála
Múzeumok éjszakája - Nemesi útlevéllel a debreceni városházára
Díjazták a Csokonai Színházat is
Gének és/vagy környezet? A Három egyforma idegen című filmről
Elhunyt Franco Zeffirelli

Hozzászólások