°C
TIME DATE
Ma Valér nap van.

2018-03-09 15:25:01 / Szerző: HajduPress

​Battai Sugár Katinka ezüstérmet szerzett Debrecennek

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Battai Sugár Katinka a kadet magyar vívóválogatott tagjaként ezüstérmet nyert a Szocsiban megrendezett Európa-bajnokságon. A TFSE tehetsége a modern kori debreceni vívástörténet első érmét nyerte világversenyen konvencionális fegyvernemben.

A vasárnapi egyéni küzdelmekben a 16 közé jutásért ugyan még kiesett a cívisvárosi vívónő, azonban a végső győzelemre esélyes magyar válogatott tagjaként, fantasztikus vívással döntőbe jutott és ezüstérmet nyert a kadet Európa-bajnokságon.
Sugi a negyeddöntőben a németek illetve az elődöntőben az olaszok ellen is pástra lépett. Az olaszok elleni horror mérkőzésen ráadásul nem is akármilyen körülmények között – kezdte helyszíni beszámolóját Sápi Máté az Interfencing DSC elnöke. 17-12-es olasz vezetésnél Nagy Valentina megsérült és Suginak a padról kellett beszállnia. Ez olyan jól sikerült, hogy az utolsó mérkőzésre 3 tus előnnyel adta át a stafétát a fejező Pusztai Lizának, aki meg is nyerte a mérkőzést. A döntő is izgalmasan alakult, de a fantasztikusan hajrázó oroszok végül felülkerekedtek a mieinken.

Ezzel a teljesítménnyel a Battai Sugár Katinka, Nagy Valentina, Pusztai Liza, Szűcs Luca összetételű kvartett nyakába ezüstérem került. Az Interfencing DSC pedig fél éves fennállása első érmét szerezte világversenyen.
Nagy öröm számomra, hogy az egyesületünkben ilyen fantasztikus szakmai gárdát sikerült összetoborozni. Nyisztor Sándor korábban olimpikon volt, aki az így megszerzett tudását adja át fiataljainknak, míg Dávid László már nem az első saját nevelésű tanítványát juttatja el válogatott szintig. Törekszünk is arra, hogy lehetőleg saját nevelésű gyerekekkel dolgozzunk, de ha valaki úgy gondolja, hogy minőségi szinten kíván a vívósporttal foglalkozni szeretettel várjuk az Interfencing edzésein – zárta beszámolóját az egyesület vezetője.

Battai Sugár Katinka Eb ezüstérme újabb mérföldkő az egyesület és a hajdúsági vívósport történetében. A kombat fegyvernem képviselői mellett immár a debreceni konvencionális fegyverfogatókkal is számolni kell Európa szerte. Csak így tovább Sugár!   

A rovat legfrissebb cikkjei

Bravúros kiesés! Vidi-Chelsea: 2-2
Kézi: kiestünk, de legalább lenyomtuk a románokat
KIYOSUMI Dojo: remek eredmények
Felújítják a debreceni Főnix Csarnokot
Így lehetnek elődöntősök a mieink a kézilabda EB-n

Hozzászólások