TIME DATE
Ma Krisztina nap van.

2020-07-01 10:44:12 / Szerző: HajduPress

10 474 magyarból 3 volt koronavírusos

A nagyobb felbontású fotók megtekintéséhez kattints a képre!
Az országos reprezentatív mintavétel során, május 1. és 16. között vizsgált 10 474 ember között a PCR-mintavétel mindössze 3 embernél mutatott koronavírus-fertőzést, és 69 olyan ember vérében mutattak ki antitesteket, akik már átestek a fertőzésen, jelentette be Merkely Béla. A Semmelweis Egyetem rektora a négy nagy orvosegyetem által végzett országos, reprezentatív koronavírus-szűrés (H-UNCOVER) hivatalos eredményeit ismertetve azt is elmondta, a 3 pozitív esetet eredményező PCR-mintavételek közül 2 ember éppen kórházban feküdt.

A REPREZENTATÍV MINTAVÉTEL ALAPJÁN MÁJUS ELSŐ FELÉBEN 2421 EMBER LEHETETT KORONAVÍRUS-FERTŐZÖTT, ÉS 56 439 ESHETETT MÁR ÁT A FERTŐZÉSEN MAGYARORSZÁGON.

A felmérés szerint az aktív 2421 fertőzött közül 1269-en munkába jártak egy héten többször is, a fertőzésen már átesettek közül pedig 17 329-en. A legmagasabb fertőzöttségi arány Budapesten és az észak-magyarországi régióban volt, ahogyan arra már az eddig ismert adatokból is következtetni lehetett. 

A FERTŐZÉSEN MÁR ÁTESETTEKET VIZSGÁLVA UGYANAKKOR A LEGNAGYOBB ARÁNY BUDAPESTEN ÉS A NYUGAT-DUNÁNTÚLON VOLT.

(Index)

A rovat legfrissebb cikkjei

A bőrtípusunktól is függ, mennyi időt tölthetünk a napon
Szombattól önköltséges a PCR-teszt a Magyarországra érkezőknek
Dietetikus: daganatot okozhat a sütéskor keletkező akrilamid
Év végén vagy 2021 elején kezdődhet meg az orosz Vektor kutatóközpont által a Covid-19 ellen kifejlesztett vakcina tömeggyártása
Elérhető a Rákgyógyítás Magazin legújabb lapszáma, amely betegek számára is közérthető módon elmagyarázza a legfontosabb újdonságokat - az országos lap ingyenes

Hozzászólások