TIME DATE
Ma Klára nap van.

Alföld TV


Élő adás

DUSE találkozó

Újra találkoztak a negyvenegy évvel ezelőtt alakult Debreceni Universitas Sport Egyesület egykori labdarúgói. A csapat tagjai augusztus 8-án a Debreceni Egyetem főépületében, a Karácsony Sándor teremben tartottak kerekasztal- beszélgetést. Jávor András a DUSE kiemelkedő teljesítményére emlékezett vissza.


A(z) Kiemelt híreink csatorna további videói...
Díszudvar

2020 07 31 Díszudvar

Alighogy véget ért július elején a rendkívüli tanév, a hónap végén, a ponthatárok kihirdetése után máris az újdonsült hallgatóknak örültek az intézményben. Műsorunkban láthatnak egy összefoglalót a rendhagyó tanévzáróról és azt is eláruljuk, hogy melyek voltak a legnépszerűbb képzési területek idén a felvételizők körében. Mindemellett megismerhetik a Hallgatói Önkormányzat új elnökét és megmutatjuk a DEAC legújabb csodajárgányait is.

Kövess minket!
▶️Facebook: https://www.facebook.com/alfoldtelevizio
▶️Instagram: https://www.instagram.com/alfoldtelev...

 

2020 06 25 Díszudvar

Meghatározó volt az idei június a Debreceni Egyetem életében. A Vezér utcai Science Parkban letették az Innovációs Központ és a PILOT Oltóanyag Üzem alapkövét, illetve elkészült a Debrecen 2030 fejlesztési progam is, amelyben kiemelt szerepet kap a cívisvárosi felsőoktatási intézmény. Mai műsorunkban beszámolunk a részletekről. Megismerhetik továbbá a DEAC labdarúgócsapatának új vezetőedzőjét és látványterveken bemutatjuk, hogyan alakul majd át a következő években a Dóczy utcai sporttelep.

2020 05 28 Díszudvar

A nemzeti vakcinagyártás beindítása a célja annak az együttműködési megállapodásnak, amelyet május elején kötött a Debreceni Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával. A részleteket elmondjuk műrosunkban. Megmutatjuk továbbá, hogyan zajlott és milyen eredménnyel zárult az országos koronavírus szűrési program. A mai adásban ellátogatunk még a Sesztina-villába, megnézzük, hogyan érettségiztek idén a végzős gimnazisták és tornázunk is egy kicsit.

2020 04 30 Díszudvar

2020 03 26 Díszudvar

Divatfórum

Tavaszi Divathét (április)

Divatfórum 2014 december 01

Ennyi

A szürke ötven árnyalata

Whiplash versus DE Zeneművészeti Kar

Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjének kulisszatitkai

Golden Globe és egyéb állatfajták

Mamipornó és Halálos Por

Galéria

2020 02 27 Galéria

A Galériában beszélgetünk Bethlenfalvy Ádám rendezővel a Para című előadásról és Áfra János költővel új verseskötetéről. Bepillantunk a Déri Múzeum legújabb kiállításába, illetve a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtárának 130 éves múltját is felidézzük.

2020 01 30 Galéria

A Galériában bemutatjuk, hogyan ünnepelte Debrecen a Magyar Kultúra Napját. Megtudhatják, Czibere Ágnes festőművész miként párosította a színeket és a szavakat kiállításán, továbbá beszélgetünk az Ady Endre Gimnázium művészeti vezetőjével, Várhalmi Ilonával is.

2019 12 19 Galéria

A Galériában beszélgetünk Pass Andrea színházi rendezővel és Fejér Tamással, az Apolló mozi vezetőjével. Bemutatjuk milyen új köntösbe öltöztette az oDEon–ZeneTheatrum a Diótörő klasszikus történetét, valamint ellátogatunk a huszonkilencedik Nemzetközi Betlehemes Találkozóra is.

2019 11 21 Galéria

A műsorban átélhetik Ady Endre életének legfontosabb pillanatait a „100 titok kavarog” című előadás során, ellátogatunk a Vojtina Bábszínházban tartott slam poetry versenyre, továbbá beszélgetünk Újhelyi Kingával, a Csokonai Színház művészével.

2019 10 31 Galéria

A Galériában bemutatjuk, hogyan ünnepelte 13. születésnapját a MODEM és hogyan emlékeztek meg Debrecen kulturális intézményei Szabó Magda születéséről. Egyedülálló mozihangulatot varázsolunk a Malter Filmfesztivál díjátadóján keresztül és beszélgetünk a közelgő Debreceni Őszi Fesztivál idei programkínálatáról is.

Korábbi felvételek

A Város Bálja

Mini kutyus

Dráma Sámsonban

Hókotró sodort el kerékpárost

Fórum Karácsonyi zongoraszó

Pezsgő

Pezsgő – Campus Fesztivál helyett stadionkoncertek

A 2020-as Campus Fesztivál ugyan a koronavírus miatt elmarad, de a szervezők nem hagyják zenei élmény nélkül az érdeklődőket. Süli András a Campus Nonprofit Közhasznú Kft. programigazgatója elmondta: a Nagyerdei Stadionban valamint a Víztoronykertben kisebb nagyobb koncertekkel várják a szórakozni vágyó közönséget. Az új programsorozatra a jegyértékesítés a napokban kezdődik. A szervezők elmondták: a korábban a Campus Fesztiválra, illetve a Campus Eleven rendezvénysorozatra megváltott jegyek/bérletek az említett stadion – illetve víztorony koncertekre nem érvényesek. Hozzátették: azokat tulajdonosaik a 2021-es Campus Fesztiválon használhatják fel, de lehetőség van azok visszaváltására is.

 

Pezsgő: Környezetvédelem

A környezetvédelem fontosságáról beszélgettünk Dr. Kövér Lászlóval, aki a Debreceni Környezetvédők Társaságának oszlopos tagja. Szó esett a természetvédelemmel kapcsolatos sztereotípiákról és a társaság saját programjairól is.

Pezsgő - Debrecenbe jött a Sensirion

A kedvező üzleti tendenciák, valamint a meglévő és az új érzékelők iránti növekvő kereslet miatt a Sensirion bővíti gyártási kapacitását és új gyártóüzemét a cívisvárosba kívánja létrehozni. A Sensirion Hungary Kft. alapkövét június 30-án ünnepélyes keretek között helyezték el.

Pezsgő - Együttműködés a madarak védelméért

Oszlopkapcsolókra szerelhető védőeszközt helyeztek el a Hortobágyi Nemzeti Park területén azért, hogy megvédjék a madarakat az esetleges áramütésektől. Az eszközről és arről az együttműködésről beszélgettünk, melynek köszönhetően ez megvalósulhatott.

Pezsgő - Túrakerékpározási tanácsok és útvonal tippek

A túrabringázásról, annak kihívásairól és lehetőségeiről beszélgettünk Erdélyi Zsolttal, aki maga is túrakerékpáros már évek óta. Többek között azt is megtudhattuk tőle, hogy milyen útvonalakat érdemes kipróbálni akár belföldön, akár csak a közelben, Debrecen környékén.

 

Családi Blog

Ringató és kismama masszázs

Press-Szó

PRESS-SZÓ 2020.06.09. - JÁRVÁNY UTÁN

PRESS-SZÓ 2020.06.04. - TRIANON 100

PRESS-SZÓ 2020.03.10. - KRONAVÍRUS

PRESS-SZÓ 2020.02.25. - A HITELEK ÉS A KORONAVÍRUS

PRESS-SZÓ 2020.02.18. - DIGITÁLIS NEVELÉS

GYERMEK PRESS-SZÓ

GYERMEK PRESS-SZÓ 2019.11.27. - ÜNNEPEK

GYERMEK PRESS-SZÓ 2019.10.23. - BARÁTSÁG

GYERMEK PRESS-SZÓ 2019.10.10. - ALSÓBÓL FELSŐBE

GYERMEK PRESS-SZÓ 2019.02.27 - GYEREKSZEMMEL

GYERMEK PRESS-SZÓ 2019.01.30. - MIÉRT JÓ ÉLNI?

CENTER SPORTMAGAZIN

CENTER SPORTMAGAZIN 2020.01.28. - ÚJ EDZŐ A DEAC-nál

CENTER SPORTMAGAZIN 2019.11.27. - HEGYI IVÁNNAL ÉS KOZMA MIHÁLLYAL

CENTER SPORTMAGAZIN 2019.11.13.

CENTER SPORTMAGAZIN 2019.10.31. - MOTIVÁCIÓ

CENTER SPORTMAGAZIN 2019.10.10. - SÁNDOR MIHÁLY

A Mi Egyetemünk

2020 08 06 Családi nap

Az NB II-ben még soha nem látott DEAC-Loki városi derbire egésznapos családi programokat rendeztek a Nagyerdei Víztoronyban és a stadion körül szerdán. A vendégek különböző játékokat próbálhattak ki.

2020 08 03 Gyógyító textíliák

A koraszülöttek fizikai és idegrendszeri fejlődését segítő eszközöket adományoz a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának az Alapítvány az Alapítványokért Plüss Kommandó Koraszülött Hadművelete. A magyar fejlesztésű eszközök egy több évtizedes problémára jelenthetnek megoldást a koraszülöttek gondozásában. A több mint egy millió forint értékű adományt július 31-én adták át.

2020 07 24 Felvételi eredmények

Július 23-án, este nyolc óra után hozták nyilvánosságra a szeptemberben induló felsőoktatási szakok ponthatárait. Az általános felvételi eljárást követően összesen 6127 elsőéves kezdi meg felsőoktatási tanulmányait szeptembertől a Debreceni Egyetem magyar nyelvű képzésein.

 

2020 07 21 Évadbeharangozót tartottak

Az oDEon-ZeneTheatrum növendékei már nagy erőkkel készülnek a 20. jubileumi évadra, amelynek sajtótájékoztatóját július 21-én tartották. A 2020/21-es jubileumi évadterv rengeteg programot kínál a színház vendégeinek.

2020 07 16 Újabb buszok a DEAC-nál

Újabb buszokkal gazdagodott a Debreceni Egyetem sportklubja. Július 15-én az egyetem főépülete előtt ünnepélyes keretek között adták át a két mercedes kisbuszt.

A költészet napja 2019

Zelk Zoltán: Sirály (részletek) - Előadja: Török-Papp Csilla

József Attila: Levegőt! – Előadja: Gyürky Kata

Szabó Lőrinc: Élek, s hogy meddig – Előadja: Tóth Csaba Zsolt

Babits Mihály: Zsoltár férfihangra – Előadja: Vigh Anna Judit

Radnóti Miklós: Nem tudhatom – Előadja: Szőgyényi Adrienn

Páratlan Debreceni Párosok

Páratlan Debreceni Párosok - Vollay Enikő és Szathmàry Marietta

Páratlan Debreceni Párosok - Kurucz testvérek

Páratlan Debreceni Párosok - Asztalos házaspár

Páratlan Debreceni Párosok - Lukács László és Lukács Anita

Páratlan Debreceni Párosok - Gáspár házaspár

Ízig-vérig nő

Tatár Mariann

Móré Viktóra

Kovács Judit

Kopócs Éva

Kiemelt híreink

DUSE találkozó

Újra találkoztak a negyvenegy évvel ezelőtt alakult Debreceni Universitas Sport Egyesület egykori labdarúgói. A csapat tagjai augusztus 8-án a Debreceni Egyetem főépületében, a Karácsony Sándor teremben tartottak kerekasztal- beszélgetést. Jávor András a DUSE kiemelkedő teljesítményére emlékezett vissza.

2020 08 04 Karneváli programok

A Debreceni Virágkarnevál két kiemelt eseményéről, tartottak sajtótájékoztatót augusztus 3-án a Csokonai Színházban.

2020 07 27 Újabb döntések

A koronavírus-veszélyhelyzettel kapcsolatos magatartási szabályokról és önkormányzati intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Papp László polgármester és Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója.

2020 07 21 Zsiráflány született

A Zsiráfok Világnapján, június 21-én új taggal bővült a Debreceni Állatkert az ország egyetlen recés zsiráfcsaládjának háza tájáról. A már 170 centiméter fölé magasodó jövevény a Zahara nevet kapta.

 

2020 07 10 Éjszaka a múzeumban

Izgalmas felfedező kaland várta a gyermekeket június 9-én este a Szabó Magda Emlékházban. A tematikus kincskeresős éjszaka a Debreceni Református Kollégium Múzeuma egy hetes táborának utolsó előtti állomása volt.

 

DBRCN

2020 06 03 DBRCN - Abuczki Zsolt

2020 05 27 DBRCN - Fejér Tamás

2020 05 13 DBRCN - Török Réka

2020 05 20 DBRCN - Szilágyi Eszter

2020 05 06 DBRCN - Horváth-Dózsa Eszter