°C
TIME DATE
Ma Vanda és Paula nap van.

Még több magyar lombikbébi születhet!
Óriási támadás éri ma az USA-t: 60 millió ember van veszélyben
Felismeri ezt a férfit? Nem? De miért nem?
Emléktábla az első világháborúban elesett debreceni zsidó katonáknak

Még több magyar lombikbébi születhet!

Duplájára emelnék a lombikbébi-beavatkozásra fordítható finanszírozás összegét - mondta Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.  Az államtitkár elmondta, tárgyalni fognak azokkal az intézetekkel, amelyek ilyen beavatkozást végeznek, hogy miként változzon pontosan a finanszírozás.     Zombor Gábor hozzátette: egy év alatt ezzel a módszerrel körülbelül ezerhétszáz gyermek születik, amennyiben ez a program fejleszthető, akkor várhatón még több sikeres beültetés történik.     Jelenleg öt beavatkozást finanszíroz az egészségbiztosító, és a kormány a jelenlegi kétmilliárd forintos összeget emelné a duplájára.     A keret megemelése kormánydöntésre vár, azonban az államtitkár szerint "a kormányzat szándéka erős ebben a kérdésben", mint fogalmazott, "nem hiszi, hogy komoly akadálya lehet a (kormány)döntésnek".     Zombor Gábor a műsorban beszélt még a kórházi struktúra jövőbeni átalakításáról is, cáfolva azt a hétfői lapinformációt, amely szerint több ezer ember kerülne utcára az átalakítás után.     A Népszabadság írt arról, hogy nyolc-tízezer ember elbocsátásával számol a kormányzat a kórházi kapacitások újraosztásának következményeként. A tervezett átalakítás a lap szerint részlegek, telephelyek, osztályok megszűnésével járhat, az elbocsátás érinthet műszaki és adminisztrációs dolgozókat, kisebb mértékben ápolókat és orvosokat is.     Az államtitkár azt mondta, az egészségügyi államtitkárság feladata az, hogy a kórházak évtizedek óta fennálló és gyarapodó adóssága érdemben csökkenjen, erre vonatkozóan tárgyalnak most az intézményvezetőkkel, áttekintve a teljes kórházi struktúrát.     Hangsúlyozta, még semmilyen konkrét javaslat nincs arra vonatkozóan, hogy a struktúra hogyan változzon. A kórházak vezetőinek is javaslatokat kell tennie, a cél egy igazságosabb rendszer és az intézményi eladósodottság csökkenése. (MTI)

Óriási támadás éri ma az USA-t: 60 millió ember van veszélyben

Hatvanmillió amerikait fenyeget az a téli vihar, amely a meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn söpör majd végig az Egyesült Államok északkeleti partvidékén.  A Maine és Indiana államoktól Marylandig terjedő övezetben a lakosságot heves hóviharra és kemény téli időjárásra figyelmeztették, valamint arra, hogy a legsúlyosabb helyzet a várakozások szerint hétfő délutántól Boston és New York környékén alakul majd ki. A hóréteg vastagsága helyenként a 61 centimétert is elérheti.     Bill de Blasio New York-i polgármester vasárnap felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy a város fennállásának egyik legsúlyosabb vihara közeleg, ezért a normál esetben elvárhatónál is komolyabb elővigyázatossági intézkedéseket tegyenek. Nem zárta ki, hogy akár három lábnyi (91 centiméter) hó szakadhat a metropoliszra.     Mint mondta, a város hatóságai felkészültek a havazásra, amely várhatóan a hétfő esti csúcsforgalom idején éri majd el a várost. Egyúttal arra is rámutatott, hogy a hókotróknak több mint 9600 kilométernyi utat kell majd megtisztítaniuk, ami a kétszerese a New York-Los Angeles távolságnak. Az iskolákban hétfőn még lesz tanítás, ám az azt követő foglalkozások elmaradnak.      Andrew Cuomo, New York állam kormányzója is arról beszélt, hogy "jelentős zavar" keletkezhet a közlekedésben és a közművek működésében. Utasította az érintett hivatalokat, hogy készüljenek fel a helyzet kezelésére. Az államban legkevesebb 1806 hókotrót tudnak bevetni, a raktárakban pedig 126 ezer tonna szórósót halmoztak fel. A Nemzeti Gárda több mint 70 katonája és 20 járműve várja majd hétfő reggeltől készültségben az ítéletidő megérkezését.     A havazás várhatóan az egész érintett régióban jelentős fennakadást fog okozni a közúti és a légi közlekedésben. Az American Airlines törölte több járatát, köztük a New York és London közöttieket. Más légitársaságok feltehetően hétfőn és kedden jelentenek majd be hasonló intézkedéseket.     A hóesés okozta káoszt erős, óránként 90-104 kilométeres sebességű széllökések súlyosbítják majd, ezért a kidőlő fák és villanyoszlopok miatt sok helyen megszakadhat az áramellátás is, az óceánpart közelében pedig áradásra lehet számítani. A téli vihar az előrejelzés szerint csak szerda reggel csitul majd el. (MTI)

Felismeri ezt a férfit? Nem? De miért nem?

Az év körözési fantomképe a texasi rendőrségé. A képen látható (?) férfi január 17-én támadott meg egy párt. Ennyit tudni róla, meg azt, hogy a felsőjén a Los Angeles Dodgers felirat szerepelt. Most pedig ezzel a rajzzal körözik. Néhány újságíró megkérdőjelezte a várható eredményességet az ügyben, de a helyi rendőrség hadnagya logikus választ adott: ha meg sem próbálják az azonosítást a rendelkezésre álló rajz alapján, akkor el sem fogják kapni. Ezzel nem lehet vitatkozni. Így mégis nagyobb az esély. Különös ismertetőjele: ööööööö........

Juhász Péter leparasztozta Rogán Antalt

Durvul a helyzet az V. kerületben. A dagadó ingatlanbotrány körül zajló szócsata eddig zömében a sajtóban dúlt, most azonban az egyik főszereplő személyes ütközetbe hívja a másikat. Juhász Péter mai FB-bejegyzése az eddigi legerősebb a témában. A végén egy mondatban sikerül neki ledrogosoznia Deutsch Tamást és leparasztgyerekezni Rogánt. Szó szerint idézzük: "És akkor Rogán Antal orcájába vágtam fehér kesztyűmet. Azt tapasztalom, hogy a jogállamból semmit sem értesz, ezért megpróbálom a te urizálós nyelveden: Párbajra hívlak! En garde!* Mutasd meg, hogy férfi vagy, és nem futamodsz meg! Nyugtasd meg választóidat, hogy megvéded az igazadat! Bizonyítsd be, hogy nem csak a mentelmi jogod mögé bújva mersz fenyegetőzni a sajtón keresztül, hanem vállalod a szemtől szembe küzdelmet! Ülj le velem egy vitára, és mutasd meg mindenkinek, hogy neked van igazad! Bizonyítsd be, hogy jól bántál a belvárosiak vagyonával, és nem harmad áron adtátok el az ingatlanokat! Védd meg a becsületedet! Nevezd meg a helyet és az időpontot, amikor egy moderált, nyilvános vitában ütköztethetjük állításainkat! Tartozol ennyivel az V. kerület cserbenhagyott lakóinak! ---- * Tudom, parasztgyerek vagy, de Deutsch "Drogos" Tamás barátod biztos szívesen fordít neked franciából, nekem is megtette, kéretlenül is. Ha éppen indokolatlanul trágár, talán csak éppen túltolta. Javaslom, várj, amíg tisztul egy kicsit."

Grillcsirkével bűnöztek Debrecenben

A Debreceni Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást négy hajdúhadházi lakossal szemben. 2015. január 24-én 20 óra 45 perc körül a Kishegyesi úton található áruházba bement két fiú és két lány, akik együtt a sorok között sétáltak, majd a kosarukba tettek egy grillcsirkét és azzal a pénztártól fizetés nélkül távoztak. A biztonsági őr észrevette és visszatartotta a négy személyt, valamint telefonon bejelentést tett a rendőrségre. A helyszínre érkező járőrök elfogták a 19 és 24 éves férfit, valamint társaikat a 18 és 19 éves lányokat. A rendőrök a hajdúhadházi lakosokat előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a meghallgatásukat követően szabálysértési őrizetbe vették őket a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából.

Beiktatták Fekete Károly tiszántúli református püspököt +fotók, videó

Püspökszentelő közgyűlést tartott a Tiszántúli Református Egyházkerület közgyűlése szombaton a debreceni Református Nagytemplomban, ahol beiktatták tisztségébe Fekete Károlyt, az egyházkerület új püspökét.  Fekete Károlyt, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorát, a Református Kollégium igazgatóságának elnökét decemberben választották meg hat évre, a posztot három cikluson át, 18 évig betöltő Bölcskei Gusztáv utódául.     Felszentelési igehirdetésében Bölcskei Gusztáv arról beszélt, hogy "a türelmes és a vigasztaló Isten vezet el bennünket a Krisztusban való egyetértésre, ezért tudjuk egymást befogadni".     "A püspök olyan, mint a mélytengeri búvár: rettenetes nyomás nehezedik rá és nagyon egyedül tud lenni" - idézte hivatali elődje, néhai Kocsis Elemér tiszántúli püspök szavait utódjának Bölcskei Gusztáv megjegyezve, hogy ebben is számíthat a vigasztaló Isten segítségére.     Fekete Károly ezután letette a püspöki esküt, felöltötte ajándékba kapott új püspöki palástját, majd köszönetet mondott az egyházkerület leköszönő elnökségének, és elődjének, Bölcskei Gusztávnak.     Első püspöki igehirdetésében Fekete Károly a Krisztus-csodáról, a feltámadás-hitről beszélt.     Az igehirdetést követő püspöki székfoglaló beszédében kiemelte: az istentisztelet megújulása, az igehirdetés méltósága és a lelki feltöltődés segíthet abban, hogy ma vonzóvá tudják tenni az egyház ügyét.     Beszélt az egyházi tisztség felelősségteljes viseléséről, s kijelentette: "az egyházban vannak ugyan különböző tisztségek, de ezek nem uralkodásra adattak, hanem szolgálatra, hogy Istennek a világgal való megbékélését munkálják". "Törvényszerűen léket kap az egyház hajója, ha torzul az egyházban a belső hatalomgyakorlás. Az egyetemes papság tanítását valló protestáns egyházakban is produkálhat kiábrándító jelenségeket a klerikalizálódás és a hierarchizálódás" - magyarázta az új püspök.     Hozzátette: "az egyetemes papság elvének fokozott megvalósulását azzal kívánom segíteni, hogy a nem-lelkészi gyülekezeti tagokat, presbitereket partnerekként tekintem", nemcsak paritásos létszámarányukra nézve, hanem véleményük, súlyuk és tevékenységük tekintetében is.     Fekete Károly annak a véleményének adott hangot, hogy "a lelkipásztor totális szerepe előbb-utóbb elnyom minden alulról jövő kezdeményezést a gyülekezetben, és elsorvasztja a gyülekezeti aktivitást". Ezért az egyszemélyes, mindenes-lelkész vezette gyülekezettől a több szolgálattevős, és a szolgálatot többféle módon végzők közössége felé kell elmozdulnia gyülekezeteinknek - tette hozzá.      Fekete Károly püspöki székfoglaló beszédében bejelentette: a reformáció 500. évfordulójára készülve az egyházkerületben két éves "Hirdesd az Igét!" programot szerveznek, amelynek keretében "változatos formában és műfajokban keresik az igei üzenet átadásának módját és eszközrendszerét".     Hozzátette: régi és új gyülekezeti tagjaik ismeretének felfrissítésére és a hozzájuk tartozni akarók bevezetésére elindítják a református keresztyén öntudatot megerősítő, többszintű, széles tematikájú és összehangolt gyülekezeti felnőttképzési programot, amely a hitkérdésektől az életvezetési kérdésekig segíti a hívek mindennapjait.      Az anyaszentegyház közösségébe való betagolásnak és benne maradásnak legfontosabb eszköze az istentisztelet - jelentette ki a püspök, s reményét fejezte ki, hogy "a Generális Konvent Liturgiai Bizottságában eddig végzett munkánk hamarosan beérik és a Liturgiai Példatár teljes vasárnap délelőtti rendjét elkezdhetjük kipróbálni".     A Tiszántúli Református Egyházkerület új püspökét köszöntötték a hazai egyházkerületek püspökei, határon túli magyar és nemzetközi református szervezetek vezetői, a testvéregyházak, a kormány és Debrecen képviselői.     Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a kormány nevében köszöntötte az új tiszántúli püspököt. Felhívta a figyelmét, hogy lássa és láttassa az emberek közösségét, képviselje egyszerre a részt és az egészet, s "legyen a hangja, a szószólója annak a közösségnek, akik ezt az országot a hitükkel, munkájukkal életben tartják".     A miniszter arra kérte a püspököt, hogy külföldön is láttassa: van ebben az országban, a Kárpát-medencében egy olyan kulturális örökséggel bíró közösség, a magyar reformátusok közössége, amely nélkül szegényebb lenne az ország, az Isten-teremtette világ".     Papp László, Debrecen polgármestere köszöntőjében kifejtette: Debrecen legfontosabb fundamentumai közé tartozik a hit és a vallás, amire építve lehet megmaradni és megerősödni. "Debrecen és a református egyház, mint a test és lélek tartozik össze" - tette hozzá a polgármester.     A mintegy három és félórás püspökszentelő közgyűlés és istentisztelet Fekete Károly püspök áldásával fejeződött be a debreceni Református Nagytemplomban. Fotók és videó: Miskolczi János (MTI)

Kemény javaslat: ki kell emelni a kezelhetetlen gyerekeket az iskolákban

A Jobbik szerint egy párhuzamos osztályba vagy szélsőséges esetben bentlakásos iskolába kell kiemelni azokat a kezelhetetlen gyermekeket, akik zavarják normálisan tanuló társaikat. Minderről Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális és oktatási bizottságának jobbikos elnöke beszélt sajtótájékoztatón szombaton, Budapesten.     Hangsúlyozta, pártja le akar számolni az iskolai integrációt minden áron erőltető "politikai lufival", mert az szerintük az elmúlt huszonöt évben semmilyen előrelépést nem eredményezett.     Az ellenzéki képviselő igazságtalannak nevezte a spontán szegregációt, vagyis azt, amikor egy osztályból a normális körülményekre vágyó gyermeket viszik másik iskolába a szülők. A Jobbik szerint ehelyett a kezelhetetlen gyerekeket kellene eltávolítani.     Az ellenzéki párt ezt a feladatot arra a szakértői bizottságra bízná, amely jelenleg a speciális nevelési igényű gyermekekről dönt. Dúró Dóra úgy látja, ez a testület határozhatna arról is, hogy egyes gyerekeket párhuzamos osztályba vagy szélsőséges esetben bentlakásos iskolákba küldjenek. Utóbbira azért lehet szükség, mert sok gyermek már hatéves korában hatalmas lemaradásban van, például alultápláltsága vagy az őt körülvevő "családi kultúra" miatt - fogalmazott.      A parlament oktatási bizottságának vezetője azt mondta, nem szabad különbséget tenni gyermekek között, az oktatási problémákat pedig nem szabad alapvetően etnikai kérdésként kezelni. Azt azonban látni kell, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek között többségben vannak a cigány származású gyermekek, az ebből adódó társadalmi és kulturális különbségeket pedig nem szabad elhallgatni - jelentette ki.     Dúró Dóra szerint az oktatás hosszú távon megoldást jelenthet a cigányság felzárkóztatására, változtatásra pedig azért van szükség, mert a jelenlegi demográfiai folyamatok és oktatási szabályok fennmaradásával  majd a "magyar gyermekeknek kell integrálódni a cigány osztályokba". (MTI)

Zámbó Jimmy 600 ezerért: na?

Zámbó Krisztián egy apjáról festett képet ajánl Facebook-oldalán. A kikiáltási ár potom 600 ezer, mert ugye nagy a festmény. És profi. El tudod képzelni a nappaliban?  

Jó ha tudod: teljesen robotizált világ lesz 30 év múlva

Teljesen robotizált világban, digitális identitásuk virtuális környezetében élnek majd az emberek három évtized múlva a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat prognózisa szerint, amelyet a személyi számítógép három évtizedes múltja apropóján készítettek az informatika harminc éves jövőjéről. Az MTI-hez eljuttatott előrejelzés szerint harminc év múlva már valószínűleg az élet minden területét elárasztják a robotok. A világ többmilliárdos lakosságát több milliárd megerőltető rutinmunkát végző robot egészíti majd ki. Az informatikai ágazat pedig - ahhoz hasonlóan, ahogy manapság a felhasználók számítástechnikai eszközei számára fejleszti a letölthető alkalmazásokat - harminc év múlva már a robotok szoftvereinek fejlesztésével foglalkozik majd.     A határok is elmosódnak majd az emberek és a robotok között a Kaspersky Lab szerint. Az emberi testbe szükség szerint elektronikusan vezérelt mesterséges szervek és protézisek kerülhetnek. A szervezetben közlekedő nanorobotok pedig közvetlenül a beteg sejtekhez juttatják majd el a gyógyszereket, és képesek lesznek mikrosebészeti beavatkozások végrehajtására is.     Az emberek egészségi állapotát a testbe telepített speciális érzékelők fogják figyelni, az adatokat pedig felhő alapú tárolóba továbbítják a háziorvosok számára. Mindez a lakosság várható élettartamának jelentős növekedéséhez vezethet.     A Kaspersky Lab előrejelzése szerint az emberek olyan okos otthonokban laknak majd, ahol a legtöbb kényelmi szolgáltatás már automatizáltan működik. A házat irányító szoftver gondoskodik majd az energia, a víz, az élelmiszer és az egyéb kellékek fogyasztásának méréséről és pótlásáról. A lakóknak csak arra kell ügyelniük, hogy legyen elég pénz a bankszámlájukon a kiadások fedezésére.     Mindez összességében oda vezet majd, hogy az emberek "digitális alteregói" együttesen önszabályozásra és az egész bolygó életének a irányítására képes különálló, globális virtuális infrastruktúrát alakítanak ki. A rendszer valamelyest a mai TOR hálózathoz hasonlóan fog működni, amelyben a legaktívabb és leghatékonyabb felhasználók kapnak moderátori jogokat - írták.     A 3D nyomtatási technológia olyan fejlettségi szintet ér el, hogy már bizonyos termékek gyártására sem lesz szükség többé. Az emberek megtervezhetik és megalkothatják a tárgyakat, amelyeket szeretnének, a háztartási eszközöktől és a ruháiktól kezdve egészen az otthonukat alkotó téglákig.     Végső soron pedig a harminc évvel ezelőtt ezt a folyamatot megindító személyi számítógép is megszűnik a ma ismert formájában. Minden feladatot célgépek, a legkülönfélébb okos eszközök látnak majd el. Például a pénzügyi elemzéseket is olyan szerver végzi majd, amelyet egy, az elektronikus dokumentumokkal foglalkozó szervezet irányít, nem pedig egy könyvelő a személyi számítógépén.     Egy dolog azonban nem fog változni: a jó öreg technofóbia megmarad. Az okos otthonokat, automatizált életmódot és robotokat elutasító új luddita nemzedék jelenik majd meg. Ők lesznek azok, akik nem rendelkeznek majd digitális identitással, és kerülni fogják az okos rendszerek, berendezések és robotok használatát - vetíti előre a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat előrejelzése az informatika fejlődésének elkövetkező harminc évéről.     "Abban is biztosak lehetünk azonban, hogy a kiberbűnözők továbbra is megtesznek majd mindent annak érdekében, hogy a saját rosszindulatú céljaik megvalósítására használják fel az új informatikai fejlesztéseket" - tette hozzá Alekszander Gosztev, a Kaspersky Lab vezető biztonsági szakértője.

Emléktábla az első világháborúban elesett debreceni zsidó katonáknak

Emléktáblát avattak az első világháborúban elesett debreceni zsidó katonák emlékére vasárnap délután a helyi Kápolnási utcai zsinagóga falán. A megemlékezésen jelen volt Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója, miniszteri főtanácsadó is. Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat még ebben az évben emléket állít a második világháború zsidó áldozatainak is. A hitközségből mintegy ötszázan harcoltak a szerb, az orosz, a román, az olasz harcmezőkön.  Közülük 158-an a harcmezőkön estek el, további 100-an pedig hazatérve, az ott szerzett sérülésekben, betegségekben vesztették életüket. A 258 debreceni zsidó katona nevét örökíti meg a Kápolnási úti zsinagóga falán elhelyezett emléktábla - mondta Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke. Ezt követően a DZSH pincéjében kialakított emlékhelyen kiállítást nyitottak meg az első világháború helyi dokumentumaiból. A kiállítóhely országosan is egyedülálló: rendhagyó történelemórák helyszíne lesz, ahol a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Gimnázium diákjai várják majd programokkal a város többi iskolájának diákjait - tájékoztatott a helyszínen Heller Zsolt, a tárlat szervezője. via mti

Grillcsirkével bűnöztek Debrecenben


Beiktatták Fekete Károly tiszántúli református püspököt +fotók, videó

Körözött kamiont csíptek el Ártándon

Az ártándi közúti határátkelőhelyen 2015. január 25-én 1 óra 50 perckor jelentkezett kilépésre egy román férfi az általa vezetett olasz honosságú kamionnal. A rendőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a járműszerelvényt a Schengeni Információs Rendszerben körözik. Az olasz hatóság által elrendelt körözés alapján a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a tehergépkocsit lefoglalták, a járművezetőt pedig előállították.

Véradások Hajdú-Biharban


Gyorshír: 10 órától félpályás lezárás a 48-ason!

Légy Te a Fórum Topmodellje!

Tele vagyok Hajdú Péterrel

A celebcsászár a hét legerősebb mondatával ütött szíven. Kisebb balhé tört ki a közösségi oldalon, amikor a tehetséges médiaszemélyiség az ország Pétere bőszen nekiállt kiposztolni a fotókat a család Maldív-szigeti nyaralásáról. Hogy miért a felhördülés, nem kell részletezni. Irígy kutya népség vagyunk, azért. Meg azért, mert mostanában nem szeretjük, ha provokálnak bennünket. Hónap vége felé elszottyanunk egy kicsit, bánatosan bámuljuk a krumplit és az ócsított parizert, amit fene nagy urizálásunkban megengedhetünk magunknak. (A többes szám sok millió emberre vonatkozik rezsiharcos hazánkban.) Fel is megy egy kicsit a pulzus, amikor Louis Vuitton táskát és Rolex órát pillantunk meg, nem beszélve egy jó kis úszómedencés kecóról, mert az olyan szép, hogy ha egyszer nekünk lenne olyan, rögtön eladnánk, hogy még több parizert vehessünk. És ebben az áldott hangulatban robbannak az arcunkba Hajdú Péter remek fotói. Péter, amint terpesztve bűvöl a parton egy madarat, és Kata, aki bánatunkra nem terpeszt, csak áll, na de úgy áll, hogy áll! Isten bizony, nem irigylem Hajdú Pétertől ezt a melót. Hogy ez a csávó az egész magán- és családi életét a Facebookon éli. Mekkora motiváció kell az ilyesmihez! "Katám, most a szexi fehéret vedd fel a pancsihoz, mert ezt minimum 3500-an belájkolják majd rajtad!" Vagy ilyesmi. És eszébe nem jut, hogy ezzel (nem Kata szexijével, az rendben van) esetleg provokál, szemtelenkedik. és kibassza a biztosítékot pár százezer embernél. A Bors magazin plasztikus, költői sorokkal meg is fogalmazta, mi a probléma a Maldív-szigeti hűdejólvagyunkkal:    "Itthon süvít a fagyos szél, mínuszokban vacogunk, és irigykedve nézzük a Facebookon, a magazinokban celebjeinkről megjelenő képeket. Ők ugyanis nyaralási szokásaikban már hasonlítanak a világsztárokra: télen napsütötte és méregdrága helyeken pihennek, olykor egy átlagos magyar család éves költségvetését szánva a zavartalan kikapcsolódásra. Hajdú Péter és Sarka Kata két gyerekével, Noncsival és Dávidkával a Maldív-szigeteken vakációzik egy tengerparti luxusszállodában. Egy ilyen négyfős családi nyaralás ára a repülőjegyekkel együtt akár négymillió forint is lehet." Négymillió. Mert megérdemlik. Ezt egy pillanatig sem vitatom, hiszen korszakaltó tehetségről beszélünk, aki alapjaiban rengette meg a hazai újságírást. Oh, wait... Itt moroghattunk is volna egy ejnyét és bejnyét, de mint kiderült, a rendkívül népszerű újságíró celeb a Maldív-szigeteken is a róla szóló híreket bújja, és azonnal csattanós választ adott. Természetesen a Facebookon. "Vagyunk egy páran itt a Facebookon, akik úgy gondoljuk, hogy életünk különböző, örömteli, olykor kevésbé örömteli pillanatait boldogan osztjuk meg veletek. Posztolunk a számunkra fontos, kedves és szép pillanatokról. Bár, sokszor, ami nekünk szép vagy kedves, az másoknak elérhetetlen álom. Szomorú, de így van! Ezért néha komoly dilemma, hogy megtegyük-e. Vajon mi a jobb, megosztani ezeket a pillanatokat azokkal az emberekkel, akik kedvelnek és kíváncsiak ránk, még akkor is, ha tudjuk, hogy sokakban negatív indulatokat szülhet, vagy megtartani magunknak. Vajon tudunk-e annyi pozitív energiát adni posztjainkkal, hogy megérje vállalni a sok mocskolódást, amit azért kapunk, mert nekünk jobban megy vagy éppen sikerült eljutnunk oda, ahová másnak esetleg nem. Látva a többezres lájkok számát, eddig azt gondoltuk igen, viszont az egyik mai napilap cikke alapján érdemes újragondolnunk. Amíg egy újság folyamatosan mások zsebében nyúlkál és azt sugallja olvasóinak, hogy "ezek a rohadt celebek milliókért utaznak, míg mások éheznek", amíg az számukra a legfontosabb, hogy cikkükkel még nagyobb gyűlöletet generáljanak és térdüket csapkodva olvassák a cool gyalázkodásokat, addig szerintem szerencsésebb ezeket a pillanatokat megtartani és posztolni értelmetlen "cukiságokat", lerágott aforizmákat vagy fáradt szóvicceket!" A kulcsmondat: "Vajon tudunk-e annyi pozitív energiát adni posztjainkkal, hogy megérje vállalni a sok mocskolódást, amit azért kapunk, mert nekünk jobban megy vagy éppen sikerült eljutnunk oda, ahová másnak esetleg nem." Köszönöm, Péter. Szívből. Én eddig komolyan nem értettem ennek az egész cirkusznak a miértjét, de most olyan megvilágosodásom lett, mintha egy reflektort basztak volna az agyamba. Hajdú Péter energiát ad! A posztjaival. Meg a terpesztett lábú fotókkal. Meg Katával, aki úgy áll, hogy áll. Uri Geller mehet a levesbe, Péternek még egy "MUKODJ" sem kell, elég egy fotó, és úgy ráz az energia, mintha 220-ban nyúltam volna. Most, hogy nézem az egyik kedves tengerparti képet, most is érzem, hogy duzzadok, duzzadok, már annyira tele vagyok, hogy el kell kapnom a tekintetem, nehogy szétrobbanjak a ménkű sok energiától. Gyorsan fel is hívtam az előbb az asszonyt, te, mondom neki, mondtad, hogy fáradt vagy, ugorj már fel a Hajdú FB-oldalára, mindjárt jobb lesz. Pár másodperc múlva már hallottam is a pozitív töltésű hisztérikus hahotázást a túloldalról, hát mi ez, ha nem csoda és medzsik? Meg is beszéltük, hogy holnaptól, amikor az a rohadt óra vijjogni kezd ződhajnalban, az első dolgunk az lesz, hogy Hajdú Péter fotókat nézegetünk, aztán csak kacagunk, kacagunk, és szó szerint repülünk munkába, annyira tele leszünk energiával. Én csak azt üzenném a Maldív-szigetekre, hogy abba ne hagyják! Kicsit elfáradtunk a nagy rezsiharcba itthon, itt lent, az alsóbb régiókban. Kell az energia. Szükségünk van hősökre. Akik megosztják velünk életük örömteli pillanatait. Szomorú, de így van. Révész Béla Fotó: Hajdú Péter FB

Áll a bál Debrecenben


6+1 jótanács a vizsgaidőszakra

Felismeri ezt a férfit? Nem? De miért nem?

Az év körözési fantomképe a texasi rendőrségé. A képen látható (?) férfi január 17-én támadott meg egy párt. Ennyit tudni róla, meg azt, hogy a felsőjén a Los Angeles Dodgers felirat szerepelt. Most pedig ezzel a rajzzal körözik. Néhány újságíró megkérdőjelezte a várható eredményességet az ügyben, de a helyi rendőrség hadnagya logikus választ adott: ha meg sem próbálják az azonosítást a rendelkezésre álló rajz alapján, akkor el sem fogják kapni. Ezzel nem lehet vitatkozni. Így mégis nagyobb az esély. Különös ismertetőjele: ööööööö........

Zámbó Jimmy 600 ezerért: na?


Elárverezik a náci hóhér naplóját

Óriási támadás éri ma az USA-t: 60 millió ember van veszélyben

Hatvanmillió amerikait fenyeget az a téli vihar, amely a meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn söpör majd végig az Egyesült Államok északkeleti partvidékén.  A Maine és Indiana államoktól Marylandig terjedő övezetben a lakosságot heves hóviharra és kemény téli időjárásra figyelmeztették, valamint arra, hogy a legsúlyosabb helyzet a várakozások szerint hétfő délutántól Boston és New York környékén alakul majd ki. A hóréteg vastagsága helyenként a 61 centimétert is elérheti.     Bill de Blasio New York-i polgármester vasárnap felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy a város fennállásának egyik legsúlyosabb vihara közeleg, ezért a normál esetben elvárhatónál is komolyabb elővigyázatossági intézkedéseket tegyenek. Nem zárta ki, hogy akár három lábnyi (91 centiméter) hó szakadhat a metropoliszra.     Mint mondta, a város hatóságai felkészültek a havazásra, amely várhatóan a hétfő esti csúcsforgalom idején éri majd el a várost. Egyúttal arra is rámutatott, hogy a hókotróknak több mint 9600 kilométernyi utat kell majd megtisztítaniuk, ami a kétszerese a New York-Los Angeles távolságnak. Az iskolákban hétfőn még lesz tanítás, ám az azt követő foglalkozások elmaradnak.      Andrew Cuomo, New York állam kormányzója is arról beszélt, hogy "jelentős zavar" keletkezhet a közlekedésben és a közművek működésében. Utasította az érintett hivatalokat, hogy készüljenek fel a helyzet kezelésére. Az államban legkevesebb 1806 hókotrót tudnak bevetni, a raktárakban pedig 126 ezer tonna szórósót halmoztak fel. A Nemzeti Gárda több mint 70 katonája és 20 járműve várja majd hétfő reggeltől készültségben az ítéletidő megérkezését.     A havazás várhatóan az egész érintett régióban jelentős fennakadást fog okozni a közúti és a légi közlekedésben. Az American Airlines törölte több járatát, köztük a New York és London közöttieket. Más légitársaságok feltehetően hétfőn és kedden jelentenek majd be hasonló intézkedéseket.     A hóesés okozta káoszt erős, óránként 90-104 kilométeres sebességű széllökések súlyosbítják majd, ezért a kidőlő fák és villanyoszlopok miatt sok helyen megszakadhat az áramellátás is, az óceánpart közelében pedig áradásra lehet számítani. A téli vihar az előrejelzés szerint csak szerda reggel csitul majd el. (MTI)

Hat síelő halt meg a francia Alpokban


Jó ha tudod: teljesen robotizált világ lesz 30 év múlva

Indul a keresztféléves képzés a Debreceni Egyetemen

Februárban 337 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Debrecen Egyetemen induló keresztféléves képzésekben. Nem változott jelentősen az előző évekhez viszonyítva a keresztféléves képzésekre felvételt nyert hallgatók száma a Debreceni Egyetemen: míg 2013 februárjában 332, 2014-ben 372 hallgató kezdte meg tanulmányait, idén 337 diákot vettek fel. Az intézmény14 kara közül most hat indít képzést, valamennyit mesterszakon.  A hallgatók közül 241 nappali tagozaton, 96 pedig levelező tagozaton folytatja tanulmányait. A legtöbben a Gazdaságtudományi Karon tanulhatnak, ahová 154 hallgatót vettek fel. Állami ösztöndíjasként a legtöbb pont (94) a Gazdaságtudományi Kar szakigazgatás-szervező és informatikus agrármérnök képzéséhez kellett, de több olyan szak is van, ahol a bejutáshoz több mint 80 pontra volt szükség: így a Bölcsészettudományi Kar szociálpolitika, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar kertészmérnöki, természetvédelmi mérnöki, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar biomérnöki mesterképzésére. Az önköltséges képzéseken is viszonylag magas volt a ponthatár: a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki szakán, valamint a Gazdaságtudományi Kar számvitel szakán 80, a Természettudományi és Technológiai Kar biomérnök képzésén pedig 90 pontot kellett elérni a jelentkezőknek a sikeres felvételihez. A Debreceni Egyetem keresztféléves képzéseire 950-en jelentkeztek, közülük minden harmadik nyert felvételt. A keresztféléves felvételi adatok itt olvashatók.  

A „Kiskossuth” nagy szíve: mutatjuk fotón, videón


Megmutatjuk videón: ilyen a Természettudományok Karneválja

Szex közben vettek videóra egy leszbikus párt Debrecenben

A címben leírtak biztosan igazak, ám most nem erről lesz szó. Hanem arról, hogy megújult a hajdupress.hu. Igyekeztünk maximálisan felhasználóbarát, de egyben abszolúte korszerű, szép és látványos külsőt ölteni. Szerintünk sikerült, de ezt persze inkább döntsék el Önök. Jó klikkelgetést, köszönjük a múlt év több milliós látogatóforgalmát, és figyelünk a belső értékekre is. HP forever.

Légy Te a Fórum Topmodell 2015 cím tulajdonosa! +videó


Újra itt a Családi blog: íme a Ringató program!

Gyorshír: hétfőnként nem lesz tévéadás

Bár megszületett a döntés a bevásárlóközpontok vasárnapi bezárásáról, nagyon gonosz és igazságtalan és unortodox folyosói pletykák szerint további család-összekovácsoló intézkedéseket tervez a kormány.A nyilvánvalóan légből kapott információk szerint Magyarországon jövőre bevezetik az 1970-es, 80-as éveken jól bevált hétfői tévéadás szüneteltetést. Ennek értelmében a hétfői napon semmilyen csatorna nem lesz látható a készülékeken, mégpedig azért, hogy a család tagjai - miután a vasárnapi boltbezárások miatt nem mentek vásárolni vagy dolgozni - továbbra is egymásra koncentrálhassanak, és ne külön-külön bámulják a tévét.A szánalmasan hazug hírek szerint az intézkedés a csökkenő magyarság számának emelésére is alkalmas lesz, hiszen miután az adás nélkül maradó magyarok unatkozni fognak, a párok kénytelenek lesznek egymásra testére fanyalodni, tekintve, hogy olvasni nem szoktak és utálnak is. Egyes szakértői vélemények szerint kivételt csak a parlamenti közvetítések fognak élvezni, azokat hétfőn is lehet majd sugározni. Az Országgyűlés méla képeit állítólag azok is nézhetik majd, akik vasárnap szerettek volna bevásárolni.

Übermegabréking: visszavonta a kormány az internetadót?!


Bréking! Hangulatjavító intézkedéseket vezet be a Fidesz

Egy zseniális magyar lány: Miklós Edit dobogós!

Miklós Edit sporttörténelmet írva harmadik lett a női alpesi sízők világkupa-sorozatába tartozó, szombati St. Moritz-i lesiklóversenyen. A csíkszeredai születésű versenyző - aki a tavaly februári szocsi olimpián hetedik volt ebben a számban - a magyar alpesi sízés történetének legnagyobb sikerét érte el ezzel az eredménnyel.     A viadalt a svájci Lara Gut nyerte, második az osztrák Anna Fenninger lett. A 64 tagú mezőnyből csak hatan nem tudták teljesíteni a pályát. Miklós Edit - aki az MTI-nek a szezon előtt éppen a St. Moritz-it nevezte meg kedvenc pályájaként - valamivel több mint fél másodperccel maradt el Gut 1:43.82 perces győztes idejétől. Hatvan világkupa-pontot szerzett, így a szakági pontversenyben feljött a 18., az összetettben pedig a 37. helyre.     Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke az MTI-nek azt mondta, történelmi siker Miklós dobogós helyezése: "Nem is tudok most hirtelen mást mondani, mint hogy minden olyan támogatónknak, aki hitt Editben, nagyon köszönünk mindent, s azt hiszem, Edit most ért fel a csúcsra."     A vk-sorozat vasárnap szuper-óriásműlesikló viadallal folytatódik St. Moritz-ban.     Eredmény, női lesiklás:     ----------------------- 1. Lara Gut (svájci) 1:43.82 perc 2. Anna Fenninger (osztrák) 1:44.14 3. MIKLÓS EDIT 1:44.40     A szakági vk állása 6 futam után (még 2 van hátra): 1. Lindsey Vonn (amerikai) 366 pont, 2. Fenninger 287, 3. Viktoria Rebensburg (német) 269, ...18. MIKLÓS EDIT 92     Az összetett vk állása 19 futam után (még 13 van hátra): 1. Tina Maze (szlovén) 985 pont, 2. Fenninger 721, 3. Mikaela Shiffrin (amerikai) 605, ...37. MIKLÓS EDIT 99

Dárdai kiemelten számít a klubedzőkre


Elhunyt a legendás Forma-1-es pilóta

Szeretjük az igent: esküvői kiállítás nyílt a Fórumban +fotók

Immár másodjára rendezik meg a Fórum Debrecen esküvői luxus enteriőr kiállítását, amelyet minden apró részletre figyelő szakemberek hoznak el a bevásárlóközpontba. A kiállítás megnyílt, és egészen február elsejéig várja a látogatókat. 2015-ban a forGroup csapata ismét elhozza azt a kiállítást, amire sokan várnak. Ha éppen a nagy nap előtt állsz, érdemes ellátogatnod a Fórumba január 22. és február 1. között, hiszen,olyan ötleteket és szakembereket csíphetsz el, akik tényleg a legjobbak a szakmájukban. Pontosan mire is kell számítanod, számítanotok? A forGroup csapata már előző év novemberében felkutatta Debrecen legjobb szakembereit és velük karöltve különböző helyszíneket varázsol majd a központba, ahol ellesheted, mit is szeretnél majd a te Nagy Napodon. Melyik nő ne álmodozna arról, hogy esküvője napján élete szerelme, bátorítóan megfogva kezét, ígérve, örökké szeretni fogja? Valószínűleg minden menyasszony királynőnek érezné magát e pillanatban. Azonban, hogy az érzés a szertartás után se libbenjen tovább, számos apró részlet tökéletességére kell odafigyelnie a szerelmes párnak vagy épp az esküvőszervezőnek. A helyszín és a ruha kiválasztása embert próbáló feladat, az ünnepi menü összeállítása és az esküvői torta megtervezése sem egy napos munkát vesz igénybe. Aztán ott vannak még a meghívók, az ültetésrend, a dekoráció, a menyasszonyi csokor, a fotós, a zenészek, a táncpróbák, a gyűrűk kiválasztása és még sorolhatnánk... A kiállításon aprólékos részletességgel mutatjuk be a nagy nap pillanatait, mindezt természetesen luxuskivitelben. Nem csak a felállított szigetek kínálatait csodálhatják meg az érdeklődők, de tanácsokat is kaphatnak a párok, hogy mire figyeljenek leginkább oda esküvőjük napján. Sőt, január 24. és 25-én személyesen is találkozhatsz majd a kiállítóinkkal, akik bizalommal és segítőkészen fogadnak majd benneteket és minden felmerülő kérdésre szívesen válaszolnak. A programsorozatot exkluzív divatbemutatóval és macaron vásárral színesítjük. A divatbemutató keretein belül mesebeli esküvői ruhák és koszorúslány ruhák csodálhatók meg a kifutónkon majd január 24-én. Fotók: Miskolczi János

Esküvő luxuskivitelben: remek kiállítás készül a Fórumban


Zséda ünnepe: ma 40 éves egy csodás magyar nő

Na ezért szeretjük a csípőset

A csípős ételeket kedvelő, s különösen a chilipaprikát rendszeresen fogyasztó férfiaknak magasabb a tesztoszteronszintjük - erről győződtek meg vizsgálataik során a Grenoble-i Egyetem kutatói, akik eredményeket a Physiology and Behavior című amerikai szakfolyóiratban ismertetik. A legfontosabb férfi nemi hormon hatására jön létre a nemi vágy, de az agresszió is. A tesztoszteron szerepet játszik a szervezet energiaháztartásában, az önbizalom és koncentrálási képesség kialakulásában, de a hormonnal olyan személyiségjegyeket is összefüggésbe hoznak, mint a vállalkozókedv vagy a kalandvágy - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.    A Laurent Begue professzor által vezetett vizsgálatban 114, 18 és 44 év közötti férfi vett részt. Az önkéntesek tesztoszteronszintjét a nyálmintákban vizsgálták, majd tört krumplit szolgáltak fel a résztvevőknek, arra kérve őket, hogy tetszés szerint ízesítsék étküket csípős chiliszósszal. Mint kiderült, azoknak a férfiaknak volt a legmagasabb a tesztoszteronszintjük, akik a legtöbb fűszert használták.    "A hormon új élmények keresésére, kockázatvállalásra sarkall, ebben az esetben a rizikó a rendkívül csípős szósz fokozott alkalmazásában nyilvánult meg" - mutatott rá Begue professzor, aki szerint az is lehetséges, hogy a fűszeres ételek rendszeres fogyasztása váltja ki a tesztoszteron fokozott kiválasztását, bár ezt az effektust eddig csupán a rágcsálókon végzett kísérletek során figyelték meg.http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11293112/Men-who-like-spicier-food-are-alpha-males-with-higher-levels-of-testosterone-French-report-claims.html(MTI)

Kóstolja meg egy Michelin-csillagos chef fogásait!


Libák Debrecen főterén: megmutatjuk a finomságokat

Növekszik a veseátültetések száma Debrecenben

Növekszik a veseátültetések száma a Debreceni Egyetem (DE) klinika központjában: az idén már 35 transzplantációt hajtottak végre - tájékoztatta az egyetem sajtóirodája hétfőn az MTI-t. Közleményük szerint a debreceni klinikai centrumban végzik az ország veseátültetéseinek 10 százalékát.     A sajtóiroda emlékeztet rá: hazánk 2013 júliusában csatlakozott az Eurotransplant (ET) szövetséghez, amely 8 állam 135 millió lakosát fogja össze és 70 szervátültető klinikai központ együttműködését koordinálja.     A központi brüsszeli várólistán mintegy 15 ezer valamilyen szervre várakozó beteg található, miközben az ET területén évente 11 ezer transzplantációt végeznek. Az Eurotransplant-csatlakozás utáni első évben hazánkban 12,5 százalékkal nőtt a veseátültetések száma, és további emelkedés várható.    A DE sebészeti intézetében 1991 óta végeznek veseátültetést, az azóta eltelt huszonhárom évben több mint 600 vesét transzplantáltak.    Nemes Balázs egyetemi docens, a szervtranszplantációs tanszék vezetője szerint az idén eddig 306 veseátültetés volt Magyarországon, ebből 35 Debrecenben. A korábbi évekhez képest jelentősen nőtt a debreceni átültetések száma: jelenleg ott végzik az ország veseátültetéseinek tizedét, amit a jövőben akár 20-25 százalékra is lehetne emelni – tette hozzá.     Nemes Balázs fontos célkitűzésnek nevezte az élődonoros veseátültetés programszerű elindítását is. A korábbi évi egy-két esethez képest 2014-ben már negyedévente végeztek élődonoros veseátültetéseket, és jövőre szeretnék tovább növelni a beavatkozások számát.    A tanszékvezető tervei között szerepel továbbá, hogy az országban elsőként beinduljon a kötelezően választható transzplantációs képzés az orvostanhallgatóknak.     E mellett a Sorstárs-program útnak indításával a már szervátültetett betegek segítik majd információval a művesekezelésben résztvevő, még nem transzplantált pácienseket. Ettől azt várják, hogy a sikeresen transzplantáltak hiteles, jó példája több beteget irányíthat a veseátültetés felé - ismertette Nemes Balázs.

Vírus, amelytől buta lehetsz


Hurrá! Lehet, hogy ezért vagy kövér, nem azért, mert zabálsz!

Orbán Viktor: a német vállalatok több mint egymillió magyar ember életére vannak hatással

Magyarországon hatezer teljesen, vagy részben német tőkével alapított vállalat működik, amelyek több mint egymillió magyar ember életét befolyásolják – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kecskeméten, az új Mercedes-Benz CLA Shooting Brake szériagyártásának megkezdése alkalmából tartott ünnepségen."Ezek a vállalatok több mint 300 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, ami 300 ezer magyar család kenyerét jelenti" – mondta a miniszterelnök.    Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a kiemelkedő teljesítményhez leginkább kölcsönös bizalom kell, ami szavai szerint Kecskeméten megvan, a gyár tulajdonosai, az őket képviselő vezetők és a gyár munkásai között.    A miniszterelnök azt mondta, hogy a gazdasági válságot követően "végső soron a Mercedes adta meg nekünk, magyaroknak a lehetőséget" arra, hogy Magyarország visszakerüljön Európa gazdasági térképére.(MTI)

A végén még ingyen adják a benzint...


Íme a magyar újautó piac: 1. Skoda, 2. Ford, 3. Opel

Gyász: elhunyt a nemzet művésze

Életének 86. évében csütörtökön Budapesten meghalt Gross Arnold Kossuth- és Munkácsy-díjas grafikus, festőművész, a nemzet művésze. Romániában, Tordán született, családja a II. világháború vége felé költözött Nagyváradra, Gross innen szökött át 1947-ben Magyarországra. Érettségi nélkül felvették az Iparművészeti Főiskolára. 1949-ben a grafikai tanszék átkerült a Képzőművészeti Főiskolára, itt szerzett diplomát. A főiskolán Hincz Gyula, Kádár György, Konecsni György és Koffán Károly voltak mesterei, de erősen hatott rá Van Eyck, Kondor Béla és Szabó Vladimir művészete is.      Festőnek készült, majd tanulmányozta Rembrandt és Dürer rézkarcait, maga is ilyeneket kezdett készíteni. Folyamatosan dolgozott a rézkarc műfaj teljes megújításán, hogy a korábbi egyhangú, fekete-fehér műveket a szivárvány színeiben pompázó, sodró lendületű, de mégis nyugalmat és harmóniát sugárzó alkotások váltsák fel. Művein egyetlen apró négyzetmilliméter sem maradhatott szabadon, minden helyet sajátos tündérvilágának városai és lakói, apró lényei, virágai, fái, csodanövényei népesítik be. Nem titkoltan is mesevilágot ábrázolt, hiszen ars poeticája szerint annyi gond, baj, bánat és szörnyűség vesz körül minket, hogy azt nem szabad még a művészetbe is beengedni. Több egyéni kiállítása volt Magyarországon, de neve a külföldi közönség körében is ismerősen cseng, hiszen többször állított ki Rómában, Tokióban, Amszterdamban, Londonban, Los Angelesben, Hamburgban és Bécsben. 1966-ban és 1968-ban a Krakkói Grafikai Nemzetközi Biennálén nemzetközi első díjat kapott, képeit megvásárolta a varsói múzeum. Munkásságáért 1955-ben és 1967-ben Munkácsy Mihály-díjat kapott, 1987-ben érdemes művész lett, 1995-ben Kossuth-díjjal tüntették ki, 2008-ban a Pro Urbe Budapest díjat vehette át. 1993-tól a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. Nagyméretű kompozíciói közül a Művészek kertje a Hotel Duna Intercontinentalban, a Kertvárosi álom pedig a Buda Penta Hotelben található. Könyvei is nagy sikert arattak; az Adamis Annával közösen készített Versek és képeket, valamint az 1985-ben megjelent Gross Arnold emlékkönyve szinte pillanatok alatt elfogyott a boltokból. Utolsó kiállítása 2014 februárjában nyílt meg a budapesti Cultiris Galériában, szeptemberben a XI. kerületi Bartók Béla úton önálló bemutatóhelyet, Gross Arnold Galériát avattak a tiszteletére. A nemzet művésze díjjal tavaly kitüntetett alkotó temetéséről később intézkednek. mti  

Január 30-án búcsúztatják S. Nagy Istvánt


Gyász: elhunyt Naszlady Attila

15 millióan látták ezt a videót, de te még nem: 100 év 1 percben

Fogtak egy szép modellt, megmutatták rajta, milyen volt a smink- és frizuradivat az elmúlt 100 évben, majd csináltak belőle egy 1 perces time lapse videót. A siker elvitathatatlan: eddig több mint 15 milliószor töltötték le a filmecskét. Nézd csak meg alább!

A kis drága: milliós ruhakölteménybe bújt a debreceni fiatalasszony


Debreceni mosoly ragyogott a Colosseum előtt: fotók

Balesetveszélyes gázpedálok: csaknem 20 ezer autót hívtak vissza

Több mint 17 és félezer gépjárművet kénytelen visszahívni világszerte a brit Aston Martin, egy kínai beszállítója ugyanis gyenge minőségű műanyagot küldött a gyárnak.A hírről a sina.com kínai internetes hírportál számol be a luxusautó-gyártó szerdai bejelentését követően. A portál szerint a kérdéses autók gázpedáljaival akadhat probléma, azok készítésénél ugyanis a beszállító dél-kínai Shenzhen Kexiang vállalat rossz műanyagot használt, amelyet egy másik dél-kínai cégtől, a tungkuani Synthetic Plastic nyersanyagszolgáltatótól szerezett be. A gyenge minőségű műanyag miatt a gázpedál eltörhet, megnövelve ezzel a baleset vagy ütközés kockázatát.    A visszahívás a vállalat összes 2007 novembere és 2013 decembere közti balkormányos és az összes 2012 májusa és 2013 decembere közt gyártott jobbkormányos gépjárművét érinti, ez az elmúlt hat év teljes kibocsátásának háromnegyede. A cég például Európában több mint 7 ezer, az Egyesült Államokban pedig több mint 5 ezer autót hív vissza.    Az Aston Martin a gázpedálok térítésmentes cseréjét ígérte vevőinek, s úgy fogalmazott: nem tud arról, hogy baleset történt volna a hamisítás miatt, 22 esetben jelentettek a tulajdonosok meghibásodást.(MTI)

Figyelem! Ónos esőre, havazásra kell készülni


Traffipaxtól többé nem kell félni, megoldották a magyarok

A hétvégén újra KIKApcsoló: remek programok lesznek

A hétvégén ismét folytatódik a KIKA Áruház nagy sikerű egész éves családi programsorozata. A programokat a KIKA megbízásából az Alföld Televízió rendezvényszervező csapata bonyolítja le ezen a hétvégén is. December 6-án és 7-én, tehát szombaton és vasárnap 11 órától remek egész napos karácsonyi rendezvény várja a kicsiket és a nagyokat a debreceni KIKA-ban. Lesz többek között játék, lufibohóc, arcfestés, kézműves foglalkozás, karácsonyi ajándékkészítés, valamint vasárnap 16 órától Tompeti koncert is. Minden gyerek ajándékot kap! Részletes program alább.

A hétvégén újra KIKApcsoló!


Fotók: szuper a hétvége a KIKA-ban!