°C
TIME DATE
Ma Lajos és Patrícia nap van.

Ez az ember megölt egy meleg párt
160 tonna zöldséget készülnek elpocsékolni a spanyolok
A cél változatlan, a keret változik a Lokinál
Fegyverrel, ordítozva akartak kirabolni egy postát

Ez az ember megölt egy meleg párt

A georgiai Fultonban 40 évi börtönre ítéltek szerdán egy amerikai férfit, aki leforrázott egy alvó meleg párt.     Az esküdtszék nyolc rendbeli súlyos bántalmazásban és két rendbeli, minősített súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek az elkövető Martin Blackwell 48 éves kamionsofőrt.     Blackwell idén februárban támadt rá a két alvó fiatalemberre, életveszélyes égési sérüléseket okozva nekik. Az ügyészek megállapítása szerint az elvetemült támadást a férfi előre megfontolt szándékkal követte el. Blackwell ügyvédje - elismerve védence szörnyű tettét - mindazonáltal azt kérte az esküdtektől, hogy csupán meggondolatlanságból elkövetett tettnek minősítsék az esetet. Érvelése szerint ugyanis nem gyűlölet motiválta a bűncselekményt, hanem "régi fajta kultúra, régi típusú gondolkodás".     Az egyik áldozat tanúvallomásában elmondta, hogy miután a forró víz okozta fájdalomtól felugrott az ágyból, Blackwell megragadta, és azt ordította: "kifelé a házamból, minden homokosnak!".     A déli államok közé tartozó Georgia büntetőjogában nincsen törvény a gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozóan. Az ügynek ebben a vonatkozásában a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) indított vizsgálatot.     A saját védelmére semmit sem felhozó, s ügyének tárgyalását minden érzelemnyilvánítástól mentesen végigülő Blackwell kamionosként dolgozott, és a barátnőjénél lakott egy Atlanta közeli kisvárosban. Egyik áldozata saját barátnőjének a fia volt, akihez a bűncselekmény előtt körülbelül egy hónappal költözött oda a barátja.     A 24 éves fiú életéért egy hónapig küzdöttek a kórházban, két hétig kómában volt. 21 éves barátján és rajta is több műtétet és bőrátültetést kellett végrehajtani. (MTI)

160 tonna zöldséget készülnek elpocsékolni a spanyolok

A kelet-spanyolországi Valencia mellett található Bunol városában évről-évre egyre több, idén már 160 tonna zöldséggel készülnek a világhírű paradicsomcsatára, amelyet hagyományosan augusztus utolsó napján rendeznek - számolt be az előkészületekről szerdán Rafael Pérez polgármester.      A 71. paradicsomcsatára, a Tomatinára 22 ezer embert várnak, a létszámot három éve limitálták a túlzott érdeklődés miatt. A paradicsomot hat kamionról öntik majd a tömegbe. Néhány nappal az igazi paradicsomcsata előtt megrendezik a gyerekeknek szánt verziót is, amelyen 8 tonna zöldséggel dobálózhatnak a kisebbek.      A polgármester tájékoztatása szerint idén először társadalmi üzenetet is szánnak az eseménynek, amely a homofóbiával és a nőket sújtó erőszakkal szembeni kiállást is zászlajára tűzi.      Rafael Pérez hangsúlyozta, hogy a városka a rendezvény miatt "nemzetközi kirakatban van", ezért ezt az alkalmat fel akarják használni a társadalom érzékenyítésére, mert "ez a probléma közös ügy".      Hozzátette: a bunoli ünnepség idején még sosem történtek ilyen incidensek, de hogy ne is legyenek, 350 rendőr és csendőr vigyáz majd a közbiztonságra.      Legutóbb július elején, a bikafuttatásairól híres pamplonai San Fermín-ünnepen több mint egy tucat férfit vettek őrizetbe nemi erőszak és szexuális zaklatások miatt.      Spanyolországban az elmúlt években a homofóbia mellett a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem is az egyik legfontosabb társadalmi üggyé vált, a törvények szigorítását gyakran követelik tüntetéseken érdekvédő szervezetek, ahogy azt is, hogy a társadalom is minden lehetséges módon ítélje el ezeket a tetteket.       A Tomatina hagyománya 1945-ig nyúlik vissza, amikor fiatalok egy csoportja megzavart egy felvonulást, a kialakult zűrzavarban pedig egy épp a közelben lévő zöldséges paradicsomaival kezdték dobálni egymást az emberek. A fiatalok ezt olyan szórakoztatónak találták, hogy egy évvel később már szándékosan ismételték meg otthonról hozott zöldségekkel a csatát, amelynek a rendőrség vetett véget. Annak ellenére, hogy a hatóságok betiltották, minden évben folytatódott a paradicsomdobálás, és 1959 óta hivatalos eseménynek számít a település életében. (MTI)

A cél változatlan, a keret változik a Lokinál

A gyenge szereplés és néhány játékos távozási szándéka miatt a keret részleges átalakítása mellett döntött az NB I-ben szereplő DVSC labdarúgócsapatának vezetősége - hangzott el a klub szerdai sajtótájékoztatóján.       A bajnokságban hét forduló után mindössze nyolc ponttal a hetedik helyen álló DVSC vezetősége a két hete kinevezett portugál trénerrel, Leonel Pontessel közösen határozott a keret átalakításáról. Ennek a folyamatnak az első konkrétuma Tisza Tibor távozása, a csatár az NB II-es Nyíregyháza együtteséhez igazolt.       A következő napokban további távozókra lehet számítani, ugyanakkor új játékosok érkezése is várható - fogalmazott Róka Géza cégvezető, aki hozzátette: több klub költségvetése is messze meghaladja a DVSC büdzséjét, és az onnan érkező ajánlatokkal nem tud versenyezni az egyesület.     Szima Gábor klubelnök szerint nincs könnyű helyzetben a DVSC, mivel többen is komoly fizetési ajánlatot kaptak máshonnan, a lehetséges távozókat pedig minőségi játékosokkal kellene pótolniuk. Arról a klubelnök nem beszélt, hogy kik lehetnek a Loki új igazolásai. A cél ugyanakkor nem változott: a DVSC idén is a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásáért küzd - tette hozzá Szima Gábor. (MTI)

Fegyverrel, ordítozva akartak kirabolni egy postát

Megpróbált kirabolni egy XXI. kerületi postát egy férfi szerda délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI megkeresésére.      A közlemény szerint a férfi a Vénusz utcában lévő postahivatal hátsó kijáratánál lőfegyverrel vagy utánzatával a kezében, hangos kiáltásokkal az ott tartózkodó két postai alkalmazott felé rohant. A két nő becsapta az ajtót védő vasrácsot, mire a férfi elhagyta a helyszínt.       Az eset során senki nem sérült meg és lövés sem dördült.      A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rablás előkészülete miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - fűzték hozzá. (MTI)

Határvadászokat toboroz a rendőrség, lehet jelentkezni!

Elindult szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) határvadász-toborzó Facebook-oldala. Az illegális migrációs nyomás növekedése miatt a kormány augusztus 10-én döntött arról, hogy háromezer új rendőrrel növelik a határvadászszázadok létszámát.      Papp Károly országos rendőrfőkapitány szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szeptember elsején kezdi meg a toborzást a rendőrség a többi között a megyei és a járási kormányhivatalok, valamint a pályaorientációs iskolák bevonásával, de felhasználják a közösségi média nyújtotta lehetőségeket is.       Az ORFK szerda délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy elindult a határvadászok toborzására létrehozott rendőrségi Facebook-oldal, az érdeklődők a https://www.facebook.com/hatarvadaszkepzes címen tájékozódhatnak és tehetik fel kérdéseiket a képzésről. Emellett a már korábban elindult https://twitter.com/police_hu oldalon is találhatnak információkat.       A rendőrség a 06-80-203-983-as, ingyenesen hívható telefonszámon is tájékoztat a határvadászképzésről.       Mindezeken túl a rendőrség internetes oldalán egy új aloldal is megjelent szerdán, a http://www.police.hu/a-rendorsegrol/hatarvadasz-kepzes címen az érdeklődők megtalálják a pályázati felhívás teljes anyagát, a jelentkezési lapot, a szükséges dokumentumok listáját, valamint a kizáró okokat is. (MTI)

Ritka lelet került elő Hajdú-Biharban +fotók

Ritka és különlegesen értékes leletre, egy avar korban élt 10-12 éves kislány koponyájára bukkantak a múlt héten a debreceni Déri Múzeum régészei az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti nyomvonalának megelőző feltárásán - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a múzeum igazgatója.     Angi János elmondta, a hogy augusztus elejétől 13 régész vezetésével 13 csapat végzi az építkezést megelőző régészeti feltáró munkát, ők bukkantak rá múlt pénteken egy 7. században élt kislány koponyájára.     A kislányt homlokán aranypánttal temették el. A most feltárt aranytárgy Hajdú-Bihar megyében egyedülálló, de az egész Kárpát-medencében is különleges, ugyanis ehhez hasonló lelet csupán öt lelőhelyről került elő korábban.     Dani János, a Déri Múzeum régészeti igazgatóhelyettese elmondta, hogy a koponyán hétfőn a debreceni Kenézy Kórházban 3D-s röntgenvizsgálatot végeztek. A szakemberek a fogazat alapján állapították meg, hogy a koponya egy 10-12 éves gyermeké lehetett.     A restaurálást követően a közönség számára hamarosan látható lesz a páratlan aranypárta - fűzte hozzá a régész. Fotók: Balló Béla (HP, MTI)

Megnézem a cikket!

Balhé volt a Kishegyesi úton

A debreceni rendőrök elfogták a férfit. Egy lakó 2016. augusztus 23-án 14 óra 27 perckor tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy férfi betörte egy debreceni, Kishegyesi úti társasház bejárati ajtajának üvegét, majd távozott. A rendőröknek a bejelentő elmondta, hogy az elkövető a lift ablakát is betörte. A járőrök a kapott személyleírás alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható helyi lakost, akit elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki O. Balázst, aki beismerő vallomást tett. A Debreceni Rendőrkapitányság a 22 éves férfival szemben – szabadlábon hagyása mellett – garázdaság vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.  (police.hu)

Durva a 84 ezres iskolakezdés? Debrecen segít


Pofátlan tolvajt keresnek a rendőrök - segítsen, ha tud!

Ritka lelet került elő Hajdú-Biharban +fotók

Ritka és különlegesen értékes leletre, egy avar korban élt 10-12 éves kislány koponyájára bukkantak a múlt héten a debreceni Déri Múzeum régészei az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti nyomvonalának megelőző feltárásán - közölte hétfői sajtótájékoztatóján a múzeum igazgatója.     Angi János elmondta, a hogy augusztus elejétől 13 régész vezetésével 13 csapat végzi az építkezést megelőző régészeti feltáró munkát, ők bukkantak rá múlt pénteken egy 7. században élt kislány koponyájára.     A kislányt homlokán aranypánttal temették el. A most feltárt aranytárgy Hajdú-Bihar megyében egyedülálló, de az egész Kárpát-medencében is különleges, ugyanis ehhez hasonló lelet csupán öt lelőhelyről került elő korábban.     Dani János, a Déri Múzeum régészeti igazgatóhelyettese elmondta, hogy a koponyán hétfőn a debreceni Kenézy Kórházban 3D-s röntgenvizsgálatot végeztek. A szakemberek a fogazat alapján állapították meg, hogy a koponya egy 10-12 éves gyermeké lehetett.     A restaurálást követően a közönség számára hamarosan látható lesz a páratlan aranypárta - fűzte hozzá a régész. Fotók: Balló Béla (HP, MTI)

Lopás történt Balmazújvárosban


Szerencsés baleset: nagy ütközés volt

Fegyverrel, ordítozva akartak kirabolni egy postát

Megpróbált kirabolni egy XXI. kerületi postát egy férfi szerda délután - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az MTI megkeresésére.      A közlemény szerint a férfi a Vénusz utcában lévő postahivatal hátsó kijáratánál lőfegyverrel vagy utánzatával a kezében, hangos kiáltásokkal az ott tartózkodó két postai alkalmazott felé rohant. A két nő becsapta az ajtót védő vasrácsot, mire a férfi elhagyta a helyszínt.       Az eset során senki nem sérült meg és lövés sem dördült.      A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rablás előkészülete miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - fűzték hozzá. (MTI)

Határvadászokat toboroz a rendőrség, lehet jelentkezni!


Orbán Viktor: 100 százalékig!

Pokémon GO

Harminc éve volt: 1986. 08. 23.

Már harminc éve is kíváncsi voltam. Piszkosul érdekelhetett, hogy mi van idekinn, úgyhogy szűk két kilogrammal valamikor estefelé világra jöttem. Pontosan harminc évvel ezelőtt. Idősebb barátaim azt mondják, ez szemtelenül kevés, szemtelenül fiatal vagyok, s az igazán nagy dolgok még csak ezután jönnek. Tudom, hogy igazuk van, mégis kiráz a hideg amikor belegondolok abba, hogy mennyi minden történt már velem a megszületésem óta. Ha timelapse videót kellene csinálni belőle, akkor biztosan lenne a képeken mindenféle műfaj: thriller, romantikus- és kevésbé romantikus vígjáték, nyomasztó dráma, és persze pornó is. 1986 furcsa év volt. Néhány furcsaság a teljesség igénye nélkül: január 15. –  Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkár országa leszerelési programjáról tesz nyilatkozatot. január 20. – Franciaország és Nagy-Britannia megállapodást ír alá a La Manche csatorna alatti vasúti alagút megépítéséről. január 28. – Az űrkutatás történetének egyik legsúlyosabb szerencsétlensége: az indítás után 73 másodperccel felrobban a Challenger amerikai űrrepülőgép, a hét utas életét veszti. február 19. – Megkezdik az első modul-űrállomás, a Mir építését. március 1. – Ismeretlen merénylő Stockholmban a nyílt utcán meggyilkolja Olof Palme svéd miniszterelnököt. március 13. – A Giotto elnevezésű európai űrszonda 596 kilométerre megközelíti a Halley-üstökös magját. március 24. – a Hungaroring versenypálya átadása. április 5. – Iszlám szélsőségesek bombamerényletet hajtanak végre a nyugat-berlini La Belle szórakozóhelyen: 1 halott, 250 sebesült. április 15. – A nyugat-berlini bombamerénylet ürügyén Ronald Reagan amerikai elnök elrendeli a líbiai Tripoli és Bengázi városok bombázását. április 26. – A világtörténelem legsúlyosabb atomkatasztrófája békeidőben: felrobban a Csernobili atomerőmű egyik reaktora. június 24. – Megkezdi sugárzását a Danubius Rádió, Magyarország első kereskedelmi rádiója. július 9. – A RAF – autójába rejtett pokolgéppel – megöli Karl Heinz Beckurtst, a Siemens igazgatósági tagját. július 10. - Fonyódi otthonában gyógyszer-túladagolás által lett öngyilkos Magyarország első szépségkirálynője, a 17 éves Molnár Csilla. augusztus 10. – Az első Magyar Forma–1 nagydíj megrendezése, a verseny győztese Nelson Piquet. augusztus 21. – A kameruni Nyos-tó limnikus kitörése megöl több mint 1700 embert. augusztus 29. - A Fekete-tengeren elsüllyed egy szovjet luxushajó, az Admiral Nahimov miután összeütközött a Pjotr Vasszev nevű teherhajóval. 426 ember vesztette életét. november 10. – Aláírják a McDonald’s éttermi hálózat magyarországi kialakításáról szóló szerződést. február 25. - Los Angelesben a 28. Grammy-díjátadón a We are the World (Michael Jackson és Lionel Richie szerzeménye) megkapja az Év daláért járó Grammy - díjat, ezen kívül még 3-at (év felvétele, duóban vagy együttesben előadott legjobb popdal, legjobb zenei videó kategóriában szintén) A We are the World-öt egyszerre sugározza a világ legtöbb rádiója áprilisban, Nagypénteken. július 27. – Budapesten fellép a Queen együttes. Sajnos 1986. október 22-én halt meg Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas magyar biokémikus Megalakult a svéd Roxette. Megalakult az Ossian együttes. Megjelent az első magyar heavy metal album a Pokolgép együttes Totális metál című albuma. Véget ért a nagy sikerű Knight Rider sorozat az Egyesült Államokban. (Én meg a 90-es években nevelkedtem ezen…) Ugye milyen rég volt mindez? S mégis szemtelenül semminek tűnik. E 30 év alatt lett egy csodálatos életem, egy csodálatos feleségem, van hol élnem, van mivel járnom, megvan majdnem mindenem. Hogy nehéz volt-e eddig? Néha szárnyaltam, néha cammogtam, vért izzadtam, de itt vagyok, ez a lényeg. Pontosabban nem ez a lényeg. A lényeg az a rengeteg jóakaratú ember, aki ilyenkor emlékeztet arra, hogy mennyire jó dolog ez az ÉLET nevű katartikus káosz. Köszönöm, s remélem, még párszor, - legalább harmincanként - megköszönhetem nektek. Kopányi Balázs        

Első meccs, első szex


Katinka, elnézést

Ez az ember megölt egy meleg párt

A georgiai Fultonban 40 évi börtönre ítéltek szerdán egy amerikai férfit, aki leforrázott egy alvó meleg párt.     Az esküdtszék nyolc rendbeli súlyos bántalmazásban és két rendbeli, minősített súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek az elkövető Martin Blackwell 48 éves kamionsofőrt.     Blackwell idén februárban támadt rá a két alvó fiatalemberre, életveszélyes égési sérüléseket okozva nekik. Az ügyészek megállapítása szerint az elvetemült támadást a férfi előre megfontolt szándékkal követte el. Blackwell ügyvédje - elismerve védence szörnyű tettét - mindazonáltal azt kérte az esküdtektől, hogy csupán meggondolatlanságból elkövetett tettnek minősítsék az esetet. Érvelése szerint ugyanis nem gyűlölet motiválta a bűncselekményt, hanem "régi fajta kultúra, régi típusú gondolkodás".     Az egyik áldozat tanúvallomásában elmondta, hogy miután a forró víz okozta fájdalomtól felugrott az ágyból, Blackwell megragadta, és azt ordította: "kifelé a házamból, minden homokosnak!".     A déli államok közé tartozó Georgia büntetőjogában nincsen törvény a gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozóan. Az ügynek ebben a vonatkozásában a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) indított vizsgálatot.     A saját védelmére semmit sem felhozó, s ügyének tárgyalását minden érzelemnyilvánítástól mentesen végigülő Blackwell kamionosként dolgozott, és a barátnőjénél lakott egy Atlanta közeli kisvárosban. Egyik áldozata saját barátnőjének a fia volt, akihez a bűncselekmény előtt körülbelül egy hónappal költözött oda a barátja.     A 24 éves fiú életéért egy hónapig küzdöttek a kórházban, két hétig kómában volt. 21 éves barátján és rajta is több műtétet és bőrátültetést kellett végrehajtani. (MTI)

Terrorveszély és élelmiszer raktározás Németországban


Magyarország hozzáállása példa kell legyen az EU-ban

Egyénre szabott köznevelés

Új vezetők, korszerűbb létesítmények, új sportpályák és változatlanul magas színvonalú oktatás várja a diákokat a Debreceni Egyetem gyakorlóiban. Új intézményvezetők, új szemlélet Szeptember elsején több mint kétezer diáknak csengetnek be a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában és Általános Iskolájában. A korábban három önálló intézményként működő, összevont iskola új vezetőkkel várja vissza tanulóit a nyári szünetről. - Úgy kell egy folytonosságot biztosítani a gyerekek számára, hogy közben felkészítsük őket a változó világ eseményeire – így összegezte a következő öt évre szóló elképzeléseit az új igazgató, Futóné Monori Edit. A Csengő utcai feladatellátási hely biológia-kémia szakos mestertanára több mint harminc éves szakmai tapasztalattal, és új célokat megfogalmazva vette át az integrált iskola vezetését. Munkáját Denichné Hajdu Mónika Tímea általános igazgatóhelyettes,Czimer Györgyi és Kiss Gabriella gimnáziumi igazgatóhelyettesek, valamint Kovács Andrea, Sápiné Bényei Rita és Tóvizi Erika általános iskolai igazgatóhelyettesek segítik. - A régió legnagyobb közoktatási intézményeként továbbra is magas színvonalú képzést biztosítunk a tanulóknak az első osztálytól az érettségi megszerzéséig, összekapcsolódva az egyetemi képzéssel. Célunk, hogy kompetencia-alapú oktatással kreatív, gondolkodó, problémamegoldó diákokat neveljünk, akik képességeiknek megfelelően tudnak továbbhaladni, a jövőjükhöz elengedhetetlen nyelvtudással és informatikai ismeretekkel. Gyakorlóiskolai létünkből adódóan mindezt összehangoljuk a hatékony tanárképzéssel – hangsúlyozta az intézményvezető. Ennek érdekében az eddig választható angol, német, francia és olasz mellett az általános iskolától felmenő rendszerben bevezetik az orosz, a középiskolásoknak pedig a spanyol nyelv oktatását. Bővítik az intézmény külföldi kapcsolatait is, hogy a diákok anyanyelvi – vagy ahhoz közeli – környezetben gyakorolhassanak. Az integrációt és a tehetséggondozást elősegítve - az eddigitől eltérően - tantárgyanként alakítanak ki munkaközösségeket, melyben az általános és a középiskolai tanárok is részt vesznek. Korszerűsítések, felújítások az új tanévre A nyári szünetről visszatérve nemcsak új szemlélet, hanem megújult udvar és sportpálya is várja a diákokat a gyakorlóiskola Hajó utcai épületében. A meglévő játékok javításán túl egy mérleghintával, egy lengőhintával és egy homokozóval bővült az udvar, amely 300 négyzetméteren új térkő és gumiburkolatot kapott, további 150 négyzetméteren pedig füvesítettek és cserjéket telepítettek. Megújult a kerítés is, az épületen belül pedig a mosdókat korszerűsítették. A Kossuth utcai épületben is felújították a mosdót a IV. emeleten, a Csengő utcai gimnáziumi épületben pedig a vezetői irodákat, valamint a titkárságot festették ki a nyáron. Megújult mosdók és zuhanyzók várják a diákokat az egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolájának kollégiumában. A pallagi intézményben emellett a kézilabdapálya is új burkolatot és festést kapott, csakúgy, mint a Nagyerdei Campus I. számú óvodájának udvara. Az egyetem II. számú óvodájában és a hadúböszörményi gyakorlóóvodában pedig egy-egy kisebb (6X12 méteres) műfüves futballpálya is épült.    A gyakorlóiskolákon túl az egyetem több campusán is történtek korszerűsítések a nyáron, illetve kezdődnek el szeptembertől. Az Egyetem téren a Kémia épületben készül a vegyifülke, valamint a vizesblokk felújításának második üteme, továbbá a 102-es labor felújítási munkái. Újrakárpitozzák a Főépület aulájának bútorzatát, a Kassai úti TEOK könyvtárban pedig megoldódott az árnyékolás a III. emeleten. Kifestették a Műszaki Kar „A” szárnyának 324-es és 222-es előadóját, a Böszörményi úti campuson elektromos korszerűsítés történt a „B” Tanulmányi épületben. Továbbá teljesen megújult a nagy sportpálya: kicserélték a salakot a futópályán, felújították a füves pályát, lefestették a korlátot és lecserélték a padok faanyagát. Új istállót építenek és korszerűsítik a gondnoki épületet a Kartács utcai Lovas Akadémián. Az egyetem hajdúböszörményi karán pedig kerítést építenek, klubszobát alakítanak ki, és új melegvíz-keringető szivattyút szerelnek fel a kollégiumban. A tanévkezdéshez kapcsolódó munkálatokra összesen több mint 170 millió forintot fordít a Debreceni Egyetem. Tanévnyitó ünnepségek A tanévnyitók sora augusztus 30-án, kedden 17 órakor kezdődik a Kossuth utcai iskolaépületben, majd augusztus 31-én, szerdán 17 órakor folytatóik a Hajó utcán. A Csengő utcai középiskolásoknak szeptember 1-jén, csütörtökön reggel 7:45-kor tartják az ünnepséget, a Balásházyban pedig 8 órakor. A hallgatóknak néhány nappal később indul a szorgalmi időszak: a tanévnyitót szeptember 11-én, vasárnap 11 órától rendezik a Főnix csarnokban. Az intézmény a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban indított mezőgazdasági mérnők képzésére felvett hallgatóknak pedig szeptember 18-án, vasárnap 11 órakor nyitják meg az első tanévet a Városháza Dísztermében. (unideb.hu)

Táncoló kenguruk és elektromos virágkocsi: remek ötletek az egyetemtől


Debreceni kiválóságokat ismertek el a nemzeti ünnepen

​Minket is beszippantott a Pokémon GO + VIDEÓ

Talán nincs is olyan ’90-es években született fiatal, aki ne tudná, hogy mire gondolok, ha azt mondom: „A célom az, hogy jó legyek, hű társam oldalán”. Bizony, a Pokémon című anime főcímdalából idéztem. A rajzfilmet ugyan már egy jó ideje nem láthatjuk a televízióban, most újra Pokémon-őrület van az egész világon. Pontosan egy hónappal ezelőtt jelent meg ugyanis a Pokémon GO nevű telefonos játék, amely rabul ejtette az egész világot.   Egy amerikai elemzőcég e heti statisztikája szerint már több mint 100 millióan letöltötték telefonjukra a július 6-án megjelent Pokémon GO játékot. Nem csak a tengerentúlon, de Debrecenben is Pokémon-őrület uralkodik. Ha fogalmad sincs, hogy mik azok a zsebszörnyek vagy a 2000-es évek elején hűen követted a japán anime történéseit, de nem érted, hogyan működik a mobiltelefonos játék, tekintsd meg alábbi videónkat! A Pezsgőben megnézzük, hogy milyen előnyei és hátrányai lehetnek a népszerű alkalmazásnak és elviszünk titeket egy igazi, debreceni Pokémon-vadászatra is.

Mobilbarátoknak kedvezve: elkészült a HajduPress okostelefonos felülete


Megújul a HajduPress hírportál: érkezik a mobilbarát verzió

Előkóstolót kapnak a kiskunhalasi migránsok

Mivel ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason; a Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál, így forradalmi döntés született csúcsvezetői szinten.   Sorozatos attrocitások zajlottak az elmúlt napokban a kiskunhalasi menekülttáborban. Folyamatosan fokozták a rendőri jelenlétet, ám ez sehová sem vezetett. A szakemberek minden eszközt bevetettek a kedélyek lecsillapítására: ingyenes, vadonatúj családi házakat Felcsúton (az aréna közvetlen közelében), havi egymillió forintos, örökölhető életjáradékot Babakötvény formájában, ingyen cigarettát, italt, nyilvános önkielégítési lehetőséget bármelyik hazai dohányboltban,  a Mercedes-gyár felajánlásával pedig minden felnőttnek egy új C-osztályt, természetesen visszavonásig érvényes, arany MOL-kártyával, de mindez kevésnek bizonyult. Álinformátoraink szerint, fordulatot az a pillanat hozott az ügyben, amikor az egyik migri leharapta a másik fülcimpáját. Ekkor esett le ugyanis a szakembereknek, hogy a lázongók többsége fiatal férfi, akiknek minőségi élelemre van szükségük ahhoz, hogy erőt gyűjtsenek, s ne csak a tábort zúzzák porrá, hanem egész Bács-Kiskun Megyét. A tábor szerény ellátmányát azonban elutasították, ekkor jött a felismerés: minőségi étellel, a kacsamájas pástétommal próbálják meg segíteni őket céljaik elérése érdekében. A bizalmatlanság azonban a tetőfokára hágott, Európa és Kiskunhalas új lakói csak azután hitték el, hogy az eléjük rakott étel nem mérgezett, s nem romlott, miután a tábor egyik osztályvezetője a szemük láttára evett a kacsamájas pástétomból. Úgy néz ki, a rendszer bevált, ezentúl előkóstolók fogják segíteni a migránsok egészséges és biztonságos tápanyagbevitelét, s természetesen a kiadásnál maga Angela Merkel is segédkezni fog. A rendszer tehát működik, hamarosan kitörés várható.  (Álhírszolgálat) Tények ITT.  

Gyorshír: Jennifer Lopez fellép a debreceni Főnixben


Merkelék kicserélik a német lakosságot Szíriával

A cél változatlan, a keret változik a Lokinál

A gyenge szereplés és néhány játékos távozási szándéka miatt a keret részleges átalakítása mellett döntött az NB I-ben szereplő DVSC labdarúgócsapatának vezetősége - hangzott el a klub szerdai sajtótájékoztatóján.       A bajnokságban hét forduló után mindössze nyolc ponttal a hetedik helyen álló DVSC vezetősége a két hete kinevezett portugál trénerrel, Leonel Pontessel közösen határozott a keret átalakításáról. Ennek a folyamatnak az első konkrétuma Tisza Tibor távozása, a csatár az NB II-es Nyíregyháza együtteséhez igazolt.       A következő napokban további távozókra lehet számítani, ugyanakkor új játékosok érkezése is várható - fogalmazott Róka Géza cégvezető, aki hozzátette: több klub költségvetése is messze meghaladja a DVSC büdzséjét, és az onnan érkező ajánlatokkal nem tud versenyezni az egyesület.     Szima Gábor klubelnök szerint nincs könnyű helyzetben a DVSC, mivel többen is komoly fizetési ajánlatot kaptak máshonnan, a lehetséges távozókat pedig minőségi játékosokkal kellene pótolniuk. Arról a klubelnök nem beszélt, hogy kik lehetnek a Loki új igazolásai. A cél ugyanakkor nem változott: a DVSC idén is a nemzetközi kupaszereplés kiharcolásáért küzd - tette hozzá Szima Gábor. (MTI)

Ezrek fogadták olimpikonjainkat


Valami nagyon jó jön Debrecenbe

220 tabletta és sok más: volt drog a Szigeten

Két kábítószer-kereskedőt és tizenegy kábítószer-birtoklót fogtak el vasárnap a rendőrök a Sziget Fesztivál területén és annak közelében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a honlapján.      A 13 embernél összesen 220 darab tablettát, 26, illetve 31 gramm zöld növényi törmeléket, 21,71 gramm fehér színű port, 10,28 gramm barna növényi származékot és 11 darab növényi magot találtak és foglaltak le. A tájékoztatás szerint a fővárosi rendőrök egy 27 éves svájci állampolgárt és egy 21 éves gyömrői férfit fogtak el, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket minden esetben előállították és kihallgatták, a két kábítószer-kereskedőt őrizetbe vették - közölte a BRFK. (MTI)

Nagy utcaszínház és cirkusz a Sziget Fesztiválon


Az anyja, már teltházas Rihanna

Szépséges sellőlány a Fórum virágkocsiján

A FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont immár 8. éve a régió legszebb és legnagyobb bevásárlóközpontjaként a divat meghatározó képviselője. A FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont rendezvényeivel is arra törekszik, hogy mindenki jól érezze magát és kellemes környezetben, élményekkel gazdagodva térjen újra vissza legközelebb is.  A FÓRUM a város szívében 3 szinten, 120 üzlettel, 800 parkolóval, kedvező parkolási díjakkal, számos étteremmel, kávézóval, gyermekjátszóval valamint változatos programokkal várja a kikapcsolódásra és kellemes időtöltésre vágyó látogatókat. A bevásárlóközpont évek óta képviselteti magát saját virágkocsijával a Debreceni Virágkarneválon, s nyilvánvalóan nem maradhatott ki az 50., jubileumi alkalom sem. Szeptember 1-jén például egy felejthetetlennek ígérkező interaktív kiállítás nyílik a "Tenger világa" címmel, az idei virágkocsi ötletét is ez az esemény adta.

Flashmob a Fórumban


Olimpia van a Fórumban is - fotók, videó

1,5 tonna lecsó Esztárban: őrülten nagy buli lesz

Ötödik alkalommal rendezik meg Esztár községben a különleges és családias hangulatú Lecsófesztivált, nagyon kulturált gasztronómiai élmény-eseményt, ahol 7 fesztiválhelyszínen 20 fellépő, 50 kiállító, közel 100 főzőcsapat és több mint 200 szervező garantálja az elmaradhatatlan és komplex lecsóélményt! A Lecsófesztivál látogatottsága évről-évre növekszik. A negyedik lecsófesztiválon több mint 15.000 látogató volt kíváncsi programokra. Főleg családok és jól szituált 18 év feletti párok látogatták a fesztivált, és vitték jó hírét a rendezvénynek.    Immár ötödik alkalommal töltik a meg a lecsós üstöt, és ez lesz a második alkalom, hogy két napos lesz a fesztivál. Idén is sok programmal készülnek, még több helyszín lesz, még több látnivaló biztosítja a lecsóélményt. Idén sem maradhat el a gigalecsó Benke Laci bácsival, a főzőverseny és a fellépők sora, valamint a számtalan kísérő program.         A rendezvényen idén először szednek belépődíjat, aminek mértékéből jól látható, hogy nem a profitszerzés a cél, hanem a fesztivál színvonalának folyamatos fejlesztése. Az 500 Ft-os belépőjegy igazából jelképes hozzájárulás minden látogató részéről, hiszen egy rendkívül sokszínű, fergeteges forgatagba csöppenhet idén is, ahol mindenki talál érdekes látnivalót, elfoglaltságot és valódi fesztivál élményt.    A "Lecsó fővárosában" idén ismét GUINNESS rekordot kísérelnek meg felállítani!  1.5 tonna Lecsót főznek egy üstben Benke Laci bácsi vezetésével. A lecsót idén is ingyen adják, de most először egy becsületkasszát is felállítanak és az így keletkezett bevételt egy meghatározott jótékonysági célra, a Debreceni Klinika Intenzív és Koraszülött Gyermekosztály számára egy légzésfigyelő monitor beszerzésére ajánlják fel! Mindenkit szeretettel várnak a V. Esztári Lecsófesztiválra! Péntek Kisszínpad: 18.00 Zaporozsec       20.00 The next                                      22.00 Mystery Gang                   Pannónia Kincse Nagyszínpad: 15.30 Horváth Tamás és Raul   17.00 Ocho Macho                   20.30 Bikini                             22.30 B. Tóth László                   Szombat 9.00 Főzőverseny           13.00 Giga lecsó kóstolás     Gyermekszínpad: 09.45 Lufibohóc előadása 10.30 Miamanó zenekar 14.00 Gólyalábas előadás 16.00 Bóbita együttes   Kisszínpad: 9.00 Rokko Brother       13.00 Bakator népzenei Együttes          15.00 Szalonna és Bandája     17.00 Sihell Ferry és Henna   20.00 Bunyós Pityu               Templom: 18.00 Four Fathers koncert                 Pannónia Kincse Nagyszínpad: 14.00 Stihl Timbersport 15.30 Irigy Hónaljmirigy   17.00 Főzőverseny eredmény hirdetés  17.30 Hősök                   18.15 Peter Sramek         18.45 Tombola sorsolás     21.00 Magna Cum Laude 22.30 Dévényi Tibor         Kísérő programok és helyszínek: Guinness rekord - 1,5 Tonna lecsó Benke Laci bácsival Bihari Múzeum kiállítása Civil udvar Futrinka utca  LecsodaNő – Anyuka megőrző RetROM kocsma – Apuka megőrző Templom kilátó Körhinta, Dodzsem, céllövölde, Quad, Paintball Öcsi bácsi kemencés udvara Kirakodóvásár  

Big Mekk: megtalálták az év strandételét


Nyalják rendesen a büdös sajt ízű fagyit

Ne feledjék, nyár végén is szükség van vérre

Nyár végén is várják a véradókat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradásain a szervezők.   Önkéntes, önzetlen, közérdekű: vért adni életmentő, nemes tett, a donorok nélkülözhetetlenek a biztonságos egészségügyi ellátáshoz. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradásszervezői köszöni azoknak a véradóknak a segítségét, akik elmentek az augusztus 20. előtti véradásokra. A napokban azokhoz a 18-65 év közötti, egészséges donorokhoz szólnak, akik az elmúlt 56 napban nem adtak vért, vagy először szánják rá magukat a jótettre. Kérik őket, hogy menjenek el a Vöröskereszt véradásaira, hogy a vérkészletek megfelelő szinten maradhassanak.   Debrecenben augusztus 26-án, pénteken 9 és 13 óra között a Mester utcai Család és Gyermekjóléti Központban tartanak véradást a területi szervezet munkatársai, önkéntesei. A hónap végéig a helyi nagyvállalatok invitálják elsősorban munkatársaikat a jótettre (az IT Service, NI Hungary Kft. és az EON Zrt.), és a Vágóhíd u. 2. szám alatti étterem (Lion Office) ad otthont véradásnak.   A Regionális Vérellátó Központban hétfőn, szerdán, pénteken 7.30 és 17.30 között, kedden és csütörtökön 7.30-tól 15.00 óráig várják a véradókat a vöröskeresztesek augusztusban is.  Utolsó hetében a hónapnak Kabára, Bojtra, Ártándra, Nyíracsádra, ’Dorogra, ’Szoboszlóra és Derecskére települnek ki véradásokkal a vöröskeresztesek, és kérik az ott élőket, segítsék a véradás ügyét.   ***   A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezeténekvéradásai 2016 augusztus 25-31. között:   2016.08.25. 10:00-15:00 Kaba, TÁMASZ  Szociális Szolgáltató, Jókai u. 4. 2016.08.25. 09:00-15:30 Debrecen, I T. Services, Vezér u. Hrsz.: 204/15. 2016.08.25. 09:00-12:00 Bojt, Művelődési Ház, Ady u.5. 2016.08.25. 13:00-14:00 Ártánd, Egészségház, Rákóczi u. 27. 2016.08.26. 09:00-13:00 Debrecen, DMJV Család és Gyermekjóléti Közp., Mester u. 1. 2016.08.26. 09:00-13:00 Nyíracsád, Művelődési Ház, Kassai u. 6. 2016.08.26. 07:30-17:30 Debrecen, Vérellátó Állomás, Bem tér 19. 2016.08.27. 10:00-12:30 Debrecen, National Intstruments Hungary Kft., Határ út 1/a. 2016.08.27. 14:00-18:30 Hajdúdorog, Strandfürdő, Tokaji út 99. 2016.08.29. 10:00-18:30 Hajdúszoboszló, Kovács Máté Művelődési Központ, Szilfákalja u. 2. 2016.08.29. 07:30-17:30 Debrecen, Vérellátó Állomás, Bem tér 19. 2016.08.30. 08:00-12:00 Debrecen, E O N  Zrt., Híd u. 10-12/a 2016.08.30. 09:00-13:00 Derecske, Jóléti Szolgálat, Dr. Mustó Sándor u. 19. 2016.08.31. 10:00-15:00 Debrecen, Lion Office Symphonia Étterem, Vágóhíd u. 2. 2016.08.31. 07:30-17:30 Debrecen, Vérellátó Állomás, Bem tér 19.

Kopasz nők és henna korona – amikor a remény és a szépség találkozik


Kiderítették, miért adunk hálapénzt

Megmondták, mire költik az eladott állami földek árát

Adósságcsökkentésre fordítaná a kormány azt a 270 milliárd forintot, amely állami földek értékesítéséből folyt be - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.      Lázár János budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az összeg sorsáról jövő héten dönt a kormány, ugyanakkor a kormánykabinetek azt javasolják, hogy "a szocialisták által felhalmozott nemzeti adósság" finanszírozására költsék azt.      Megerősítette, hogy a kormány szeptemberben törvényben zárja le a földárveréseket, amelyek során a meghirdetett 280 ezer hektárból 206 ezer kelt el. Mintegy 30 ezer vevő volt, akik közül 20 ezren 3 hektár alatti területet vásároltak - ismertette a miniszter. (MTI)

Friss: 15 ezerbe kerül az iskolakezdés


Zöld lámpa: az OTP megvásárolhatja az AXA magyarországi üzletágát

Évadnyitó a Csokonaiban: íme minden részlet

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház 2016. augusztus 22-én tartotta évadnyitó társulati ülését, amelyen a színház vezetőin – Ráckevei Anna igazgatón, Gemza Péter művészeti vezetőn és Szabó Sipos Máté zenei vezetőn kívül Komolay Szabolcs, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere is felszólalt. Az eseményen a teátrum igazgatója a nyári eseményekről – a nehéz, és a szívderítő történésekről egyaránt - beszámolt. A nyár legszomorúbb eseménye Tréfás György június 19-i halála volt. Az ő emlékére október 6-án a színház gálaestet fog rendezni. Azonban hozzá is kapcsolódik, neki is köszönhető a színház kórusának töretlen sikere, amely nyáron is rengeteg helyen, s óriási sikerrel lépett fel. Nyáron amúgy is számtalan helyen szerepeltek a debreceni színház művészei. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadot június közepén a Csokonai Színház új darabja, a Kőműves Kelemen nyitotta, Az ajtó című előadással pedig Békéscsabán jártak a színészek. Gyulán, majd a debreceni virágkarneválon a Made in Hungáriát adták elő fergeteges sikerrel, Zsámbékon pedig a Kismama-kaland Krajcsi Nikolett, az Imígyen szóla Louis de Funés pedig Mészáros Tibor főszereplésével volt látható. Szabó Krisztián és Újhelyi Kinga pedig a Víztoronyban zenélt. A nyári fellépések mellett Ráckevei Anna kiemelt fontosságúnak tartja, hogy ebben az időszakban a kőszínház falai között filmforgatás is zajlott, melynek során a Hetedik alabárdos című új magyar vígjátékban szintén két csokonais társulati tag, Majzik Edit és Sárközi-Nagy Ilona is szerepelt. Gemza Péter művészeti vezető néhány kiegészítést és változást jelentett be az évadzáró ülésen elhangzottakhoz képest. Fontos tudnivaló, hogy Hajdu Szabolcs nagysikerű, a tavalyi Deszka Fesztiválon már szereplő Ernelláék Farkaséknál című darabja bekerül a bérletes előadások közé. Az 1956-os események hatvanadik évfordulójára készülő Szélfútta levél című előadás a nagyszínpadon lesz, Gimesi Dóra pedig a júniusban beharangozott Tündér ballonkabátban című mese helyett egy másik mesét, a Hessmesét fogja rendezni idén a színházban. A 2016/17-es évad zenei produkcióiról a színház zenei vezetője, Szabó Sipos Máté beszélt, aki az ősszel várható „operettdömpingre” hívta fel ismételten a figyelmet. Októbertől ugyanis repertoáron lesz a Marica grófnő, a Vígözvegy, illetve a Denevér, amellyel Ravennába is ellátogat a társulat, februártól pedig az ifjúsági Bánk bánra, a Varázsfuvolára, illetve az ifjúsági Varázsfuvolára lesz érdemes odafigyelni. Komolay Szabolcs alpolgármester a 2016/17-es évad műsortervéről kijelentette, hogy a tavalyi, százötven éves jubileumi évadhoz hasonlóan nagyon jó nevek, és nagyon jó darabok fogják fémjelezni ezt az évadot is. Ami azért lényeges, mert a Csokonai Színház felé óriási az elvárás mind a szakma, mind a közönség felől, aminek minden egyes évben meg is kell felelni. Ennek érdekében Komolay a színház marketingje és külső kapcsolatrendszere erősítésének fontosságára is felhívta a figyelmet. Főleg azért, mert Debrecen pályázik az Európa kulturális fővárosa címre, amely pályázatnál, pályázatban megkerülhetetlen a színház. Ezért az a nonprofit kft, amely ennek a pályázatnak a koordinálását vállalta, több neves színházi szakemberrel is együtt dolgozik. Ugyanakkor ez a pályázat egy nagyobb koncepciónak is a része, amely koncepció szerint Debrecen egy kelet-magyarországi regionális központtá kívánja kinőni magát, olyanná, amelyek „hatóköre” a környező országok magyarlakta területeire is kiterjedne. Ehhez pedig óriási szükség van egy jól működő színházra is. Ezért a Csokonai Színház oly régóta tervezett rekonstrukciójának terveit 2017 áprilisáig befejezik, hogy azután végre tényleg elkezdődjön a kőszínház megújítása, megszépítése, korszerűbbé tétele. S ha Ráckevei Anna a közelmúlt eseményeinek felsorolásával kezdte, a keretes szerkezetnek megfelelően a jelen és a közeljövő fontos történéseivel zárta az évadnyitó ülést. A jelen legörömtelibb eseménye, hogy Kubik Anna Tolnay Klári-díjat kapott. Pár nap múlva, augusztus 27-én pedig immár negyedik alkalommal rendez a színház Szép estéket, Debrecen! címmel évadnyitó gálát, amelyet – a színház és a képzőművészetek kapcsolatát tovább erősítendő – a 18 órás gálakezdet előtt 17 órakor Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas jelmez- és díszlettervező kiállítása nyit majd meg, épp Kubik Anna közreműködésével. A 2016/17-és évad műsorstruktúrájáról és műsorrendjéről, a bérletes lehetőségekről és a jegyvásárlás mikéntjéről a www.csokonaiszinhaz.hu honlapon tájékozódhatnak. Gyürky Katalin

Remekelt a Debreceni Népi Együttes, örül a DMK


Átadták a legmagasabb állami kitüntetéseket

Mit csinálnak ezek a szexi lányok a medencénél? Fotók

Úabb látványos bejegyzés olvasható Szűcs-Tarcsa Anita stylist divatblogján, a Fashion and City-n. A debreceni hölgy egy exkluzív fotózás egyik főszereplője volt és írt is róla. Íme. "Minden nő álma az, hogy a középpontba kerüljön! Egy mesés délutánt töltöttünk el többedmagammal a budai Bródy Villában, az egyik legprominensebb helyszínen. Kedden egy email fogadott: Kedves Anita! Vedd fel velünk a kapcsolatot a Tezenis egy eseményével kapcsolatosan. Titkon mindig erre vágytam, sokan megkérdezik tőlem, mi a célom a bloggal, mit szeretnék elérni. Erre azt szoktam felelni, hogy ez egy álom, egy megvalósítás, amiben kiteljesedem. De ha szívemre teszem a kezem, inspirál az ilyen cégekkel való együttműködés, kapcsolat és tanulás, amit minden egyes alkalommal 100% töltök magamba. Azonnal csörögtem és felvázolták az eseményt, én pedig ugráltam: Igen! Át kellett szerveznem a követező napom, de sikerült! Reggel már úton voltam, izgalommal és félelemmel töltött el, milyen is lesz az egész? Mi lesz pontosan a feladat, hogyan fogok helyt állni? Aztán minden ment a maga módján: a LanceCom csapata tökéletesen megszervezte az egész napunkat. Cabrióval érkeztünk a helyszínre, aminek a vezetését megnyertem - így kezdeni a budapesti vezetésem, hát mit ne mondjak, izzasztó volt, főleg hegymenetben. :)  A Bródy House csak prominens vendégeket fogad, külön szabályokkal az ott tartózkodásra. Például Rowan Atkinson több hónapot pihent itt. Több száz éves fák, óriási medence, Zsolnay kút és ámulatba ejtő látvány. De milyen is egy ilyen esemény? Egy fürdőruha tenger várt az egyik szobában minket. Szabadon választhattunk magunknak és utána irány a medence. A jelige „Érezzétek jól magatokat!” volt - szerintem a képek alapján ez sikerült is. Aztán új fürdőruha - bevallom ennyit nem öltöztem egy medencés buliban sem. Na de itt élveztük. Koktélok, welcome sajttál és rengeteg nevetés. Észre sem vettük, hogy forog a kamera. Az eseményről videó felvétel is készült, amit nagyon várok már. Ahogy elkészül nektek is megmutatom majd. A bikinik minden igényt kielégítenek. Cipzáras kiegészítőkkel, különleges több pántos részletekkel fűszerezték meg a fürdőruhákat. Az idei nyár egyik alap elképzelése: mixeld a bikinid. Tehát mindent mindennel. Így trendi a virágost egy fekete alsóval vagy akár a katona zöldet egy fehér alsóval hangsúlyozni. Nekem még is a favorit a lézer vágott kék bikini volt, ami tökéletesen alkalmazkodott mindennel. Kiemelte azt, amit ki kell és eltakarta azt, amit el kell. Szóval mindenképp favorit. xoxo, Anita" Szűcs-Tarcsa Anita további bejegyzéseihez kattintson ide!    

Na kábé ez minden nő álma: csodafotók a boldogító igenhez


Flower Bomb - Daalarna Fashion Show 2016

Felfüggesztették a Golfok gyártását, indul a láncreakció

Láncreakciót indít el a Volkswagen Golf típusú gépkocsik gyártásának felfüggesztése a Volkswagen (VW) csoport beszállítói körében - figyelmeztetett hétfőn a német anyaggazdálkodási, beszerzési és logisztikai szövetség (BME).      A szervezet közleménye szerint a Volkswagen Golf kocsik gyártásához csaknem 500 partner szállít be a VW-nek anyagokat, alkatrészeket vagy berendezéseket, és a gyártás leállása az összes cégnek nehézséget okoz, mert nem tudják átadni a megrendelőnek a legyártott termékeket.      A VW és két beszállító jogi vitája így láncreakciót vált ki, tovaterjed a teljes termelési láncon, egészen a vásárlókig, akik nem kapják meg időben a megrendelt Volkswagen Golfokat, és előfordulhat, hogy visszalépnek a vásárlástól, ami kedvez a versenytársaknak és tovább növeli a VW kárát - emelték ki a közleményben.      Hozzátették: az autóipar az úgynevezett just in time (éppen időben - JIT) gyártásszervezési elv alapján dolgozik - a vállalatok készletezés helyett mindig az éppen szükséges mennyiséget állítják elő, illetve szállítják partnereiknek -, ezért az ellátási láncban keletkező zavarok az egész termelési rendszerben fennakadást okoznak. Ezt mutatja a 2011-es fukusimai atomkatasztrófa vagy az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörésének példája.       A BME hangsúlyozta: a VW dízelbotránya után a Volkswagen Golf gyártásának felfüggesztése "újabb próbatétel lehet az egész németországi autóiparnak".      A VW és két kisebb Szászország tartományi beszállító, a Car Trim és az ES Automobilguss vitája miatt hétfőn hat németországi VW-üzemben fogták vissza vagy állították le teljesen a termelést, az intézkedés csaknem 28 ezer dolgozót érint.       A Car Trim üléshuzatokat gyárt az Emdenben készülő Volkswagen Passat modellekhez, az Automobilguss pedig sebességváltó-alkatrészeket készít a VW több modelljéhez. Mindkét vállalat a Prevent nevű, szlovéniai központú cégcsoporthoz tartozik, amely az egyik leggazdagabb bosznia-hercegovinai vállalkozó, Nijaz Hastor érdekeltsége.      A VW és a két beszállító konfliktusáról egyik fél sem közölt részleteket. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című lap szerint a vita abból fakad, hogy megállapodást kötöttek egy új üléshuzat kifejlesztéséről, de a VW kiszállt a projektből, és nem tudtak megegyezni, hogy mennyi pénz jár a Preventnek a már elvégzett munkákért, ezért a cégcsoport felfüggesztette a még érvényes beszállítói szerződések teljesítését.      A VW bírósághoz fordult. A braunschweigi tartományi bíróság az autógyártó javára döntött, határozata szerint a beszállítók kötelesek teljesíteni a szerződéseket, a megrendelő pedig akár végre is hajthatja a végzést, vagyis a beszállítók telephelyein lefoglalhatja és elszállíthatja az üléshuzatokat és a sebességváltó-alkatrészeket.      A VW tárgyalásos úton igyekszik rendezni a vitát. A hétfői egyeztetés a Prevent képviselőivel a dpa hírügynökség értesülése szerint estig nem vezetett eredményre.      A jogi vita a VW több üzemében is fennakadásokat okoz, 27,7 ezer alkalmazott munkaidejét érinti - közölte a német autógyártó konszern hétfőn. A sebességváltó-házakat gyártó ES Automobilguss és az üléshuzatokat készítő Car Trim vállalatok kieső szállításai a Volkswagen konszern wolfsburgi, emdeni, zwickaui, kasseli, salzgitteri és braunschweigi üzemeiben okoznak fennakadásokat, ezekben az üzemekben a cég "rugalmas" munkarendet vezet be, beleértve a rövidített munkaidőt is.      Az UBS svájci bank elemzői szerint a dízelbotrány miatt eleve nehéz helyzetben lévő VW-nek legkevesebb 100 millió eurós vesztesége keletkezhet a leállás miatt.      A VW a legnagyobb európai gépjárműgyártó társaság. A Volkswagen és a Skoda mellett a csoporthoz tartozik az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Ducati, a Lamborghini, a Man, a Porsche, a Scania, a Seat és a Volkswagen haszonjárművek márka. (MTI)

Máris lelépett a Top Gear új műsorvezetője


Börtönbe megy az Astra vezére