°C
TIME DATE
Ma Ervin nap van.

Több száz kerékpár emelkedett magasba a Nagytemplom előtt
Mi lesz a gyakorlóiskolákkal? Két debreceni intézmény is érintett
Olimpiai bajnok sakkozóval játszhattak a Fórum látogatói
Előzetesben a kaposvári gyilkos is

Több száz kerékpár emelkedett magasba a Nagytemplom előtt

A Föld Napját követő első hétvégén, április 25-én szombaton, ismét végiggurult a Critical Mass biciklis menet Debrecenen. A szervezők idén is szerették volna felhívni a figyelmet a tiszta levegő és a Föld természeti környezetének megóvására. Több száz kerékpáros vonult végig Debrecen utcáin szombat délután. A Critical Mass résztvevői 16:30-kor gyülekeztek a Medgyessy-sétánynál, ahonnan 17 órakor indultak útnak a Nagytemplom felé. A bringások a Pallagi út - Nagyerdei körút - Hadházi út - Zákány utca - Kassai út - Rakovszky Dániel utca - Hajnal utca - Wesselényi utca - Erzsébet utca - Külsővásártér - Nyugati utca - Segner János tér - Hatvan utca - Kossuth tér útvonalon, 8,41 km távot teljesítve jutottak el a célhoz. A Nagytemplom előtt idén is több száz bringa emelkedett a magasba, a Critical Mass mozgalom szimólumaként. A rendezvény szervezői ebben az évben is változatlan célkitűzéssel hirdették meg az eseményt. Igyekeztek alternatívát felmutatni minden gépi meghajtású járművel közlekedő ember számára. Szerették volna bebizonyítani, hogy a kerékpár nem csupán játékszer vagy sporteszköz, hanem egy környezetkímélő, egészségmegőrző, hatékony közlekedési eszköz, amelyet egyre többen választanak a mindennapi közlekedéshez városunkban is. A rendezők szerint éppen ezért a kerékpáros társadalom továbbra is kiemelt figyelmet érdemel a városi fejlesztések során. Az idei demonstrációnak egy mottója is volt: "Nyissunk kelet felé!". A Critical Mass résztvevői szeretnék elérni, ha Debrecen keleti városrészei sokkal nagyobb mértékben, ember- és kerékpárbarátabb módon csatlakoznának a városi kerékpáros hálózathoz. A Critical Mass szervezői 2015-ben is készültek jó tanácsokkal a kerékpárosok számára. Felhívták a figyelmet a bringák felkészítésére és szakember bevonására, hogy mindenki biztonságosan közlekedhessen. Ezen túl a KRESZ tudás felfrissítésére és a Kerékpáros Kisokos használatára is felhívták a figyelmet. Fotók és videó: Miskolczi János

Olimpiai bajnok sakkozóval játszhattak a Fórum látogatói

A Fórum bevásárlóközpont immár harmadik alkalommal rendezte meg népszerű sakkversenyét április 25-én, szombaton. A III. Debreceni Fórum Sakk Napokon részt vett Mádl Ildikó kétszeres olimpiai bajnok, nemzetközi női sakk nagymester, illetve a debreceni Barcza Lora világbajnoki bronzérmes, országos diákolimpiai bajnok is, akik szimultánt játszottak a center látogatóival. A Fórum bevásárlóközpont 2015-ben is meghirdette népszerű sakkversenyét. A mérkőzések két ifjúsági és egy felnőtt csoportban, hat fordulóban zajlottak. A látogatók azonban nem csak a játék miatt élvezhették a mérkőzéseket, hiszen a fordulók között sakk-sztorikról, sakklegendákról hallhattak, sőt, interaktív játékokban és feladványfejtő versenyekben is részt vehettek. A verseny szereplői két igazán rendkívüli személlyel is találkozhattak a bevásárlóközpontban, hiszen a center meghívott vendége volt Mádl Ildikó olimpia bajnok, nemzetközi női sakk nagymester, magyar bajnok, kétszeres olimpiai bajnok /1988, 1990/, junior világbajnok; valamint a debreceni Barcza Lora világbajnoki bronzérmes /9 éves kategória/, országos diákolimpiai bajnok. A Fórum vásárlóinak különleges élményben lehetett része, ugyanis nem csak találkozhattak a két tehetséges sportolóval, de össze is mérhették velük sakktudásukat. Fotók: Bakos Attila

Előzetesben a debreceni trafikrablók!

A Debreceni Járásbíróság 2015. április 25-én elrendelte annak a két 18 éves debreceni férfinak az előzetes letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint egy dohányboltot raboltak ki. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, 2015. április 23-án 20 óra 45 perc körüli időben a Debrecen, Bem téren lévő egyik Nemzeti Dohányboltba két maszkot viselő férfi ment be. Egyikük az eladót egy késsel a földre kényszerítette, társa a boltban található dohánytermékeket egy táskába pakolta. A debreceni nyomozók éppen a közelben tartózkodtak és felfigyeltek a két férfira, azonnal utánuk mentek az üzletbe, ahol folyamatban volt a rablás. A rendőrök a két tetten ért rablót elfogták, a városi rendőrkapitányságra előállították és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt. A további eljárást B. József és K. Márk ellen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja le. A Debreceni Járásbíráság 2015. április 25-én elrendelte a két 18 éves debreceni férfi előzetes letartóztatását.

Debreceni tömegközlekedők, figyelem!

A Magyar Kerékpárosklub Debreceni Területi Szervezete kerékpáros demonstrációt szervez. A Critical Mass útvonalán forgalom lassulásra lehet számítani, amely a közösségi közlekedést is érinti - olvasható a DKV honlapján. A felvonulás ideje alatt, 2015. április 25-én, szombaton 17 órától várhatóan 18 óra 30 percig a Medgyessy sétány/Vigadó tér – Pallagi út – Nagyerdei körút – Hadházi út – Zákány utca – Kassai út – Rakovszky Dániel utca – Hajnal utca – Wesselényi utca – Erzsébet utca – Külsővásártér – Nyugati utca – Segner tér – Hatvan utca – Kossuth tér útvonalon forgalom lassulásra kell számítani. Az említett útvonal mentén közlekedő autóbuszok és trolibuszok menetrendjében néhány perces késés várható.

Diákutazási pályázat a középiskolásoknak

Diákutazási pályázatot hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a június 4-ei nemzeti összetartozás napja alkalmából a Rákóczi Szövetség. A program célja, hogy a térség országaiban élő magyar középiskolások ellátogassanak egy másik Kárpát-medencei ország településén működő magyar középiskolába, ezáltal minél több közvetlen kapcsolat alakuljon a diákok, tanárok, intézmények között - közölte a szövetség az MTI-vel. A pályázatra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet. Az utazás feltétele, hogy az adott középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen, és egy másik iskolával közös programot szervezzen június 4-éhez kapcsolódóan. A szervezet tájékoztatása szerint iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, ahhoz a Rákóczi Szövetség - az utazásban részt vevő diákok számától függően - 200 ezer forint utazási kerettámogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében. A pályázatokat 2015. május 13-áig nyújthatják be az iskolák. (MTI)

Olimpikon volt, most fideszes képviselő: agresszió merült fel

Vizsgálja a rendőrség, hogy mi történt Deák-Bárdos Mihály fideszes miskolci önkormányzati képviselő fogadóóráján. Jakab Péter jobbikos frakcióvezető korábban azt közölte, hogy a kormánypárti politikus nyilvános fogadóóráján inzultált egy nőt. A Fidesz helyi szervezete erre azt válaszolta, hogy nem Deák-Bárdos Mihályon múlt a rendezvény normális menete.      Bejelentés alapján a miskolci rendőrkapitányság vizsgálja azokat a körülményeket, amelyek egy miskolci fogadóórán történtek – válaszolta az MTI kérdésére pénteken Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette: jelenleg adatokat, információkat gyűjtenek és tanúkat hallgatnak meg.      Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője az MTI-hez eljuttatott péntek reggeli közleményében azt írta, hogy képviselőhöz és sportemberhez is méltatlanul viselkedett Deák-Bárdos Mihály fideszes képviselő, amikor csütörtöki nyilvános fogadóóráján agresszív módon útját állta a fórumról távozni készülő egyik többgyermekes anyának.      A frakcióvezető azt írta: az egykori birkózó olimpikon sérelmezte, hogy a nő "az egyik média képviselőjeként" felvételt akart készíteni az eseményről, és kérdéseket tett fel arról, mit tett eddig Deák-Bárdos Mihály Lyukóvölgyért.      Jakab Péter szerint a Fidesz képviselője a felvételkészítést megtiltotta, a kérdéseket provokációnak minősítette, majd "agresszív módon elállta a fogadóóráról távozni készülő hölgy útját, felszólítva kamerája átadására".      A Jobbik miskolci frakcióvezetője közölte, felszólítják a Fidesz miskolci frakcióját, hogy "határolódjon el képviselőjétől, akinek cselekedetére nincs mentség”.      Hollósy András, a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportjának szóvivője az MTI-vel közölte, hogy a nő korábban a jobbik jelöltje volt, és tavaly szeptemberben már provokatívan viselkedett Deák-Bárdos Mihály krumpliosztásán is.      Most ugyanaz a személy "nyomult be" a Vasas Művelődési Központba provokatív kérdéseivel és kamerájával felszerelkezve - tette hozzá. Hollósy András közölte: a fogadóórán jelenlévő több mint két tucat érdeklődő választópolgár a tanú rá, hogy "nem Deák-Bárdos Mihályon múlt a rendezvény normális menete, rendje". (MTI)

Orbitális mennyiségű bagót fogtak Szabolcsban, 114 millát ér

Óriási mennyiségű cigarettát találtak a rendőrök Kisarban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Kölcsei Határrendészeti Kirendeltségének munkatársai 2015. április 23-án bűnügyi információk alapján tartottak házkutatást Kisar település két lakóingatlanán. A két helyszínen összesen 128.846 doboz, több mint 114 millió forint értékű magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak. A további eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja. (police.hu)

Döbbenetes videó került elő: rólunk szól? (+18)

Nem éppen vidám a cselekménye annak a rövid kis rajfilnek, ami mostanság az interneten kering. Kicsit vére, kicsit túlzó, nagyon irónikus, de mindezek ellenére elgondolkodtató. Kapcsolódó +18-as videó feljebb.

22 ezerért ölték meg a kaposvári trafikos lányt

Huszonkétezer forintért ölték meg szerdán a kaposvári trafik alkalmazottját. A 20 éves sántosi férfi a bevétel átadása után egy késsel azért sebezte halálra a 20 éves nőt, hogy az ne tudja értesíteni a rendőrséget - mondta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese pénteken sajtótájékoztatón, Kaposváron.      Szijártó István közölte: a gyilkossággal gyanúsított, csütörtök délután elfogott férfi részletes beismerő vallomást tett. Azt mondta, azért rabolta ki a trafikot, mert el akart költözni otthonról, új életet akart kezdeni.      A rendőrség a férfi ellen eljárást indított különösen kegyetlen módon, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.      Szijártó István elmondta, a bűncselekményről szerda este, pár perccel 19 óra után kaptak bejelentést, azt követően a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az ott lévő mentők már hiába próbálták meg újraéleszteni a rablás áldozatát, a fiatal lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az őt ért késszúrások közül négy önmagában is halálos volt - mondta az alezredes.        Közölte: az elkövető felkutatásához nagyon sok bejelentést kaptak a lakosságtól, miután csütörtök délelőtt közreadták a gyanúsítottról készült képet és a személyleírást, és a térfigyelő kamerák adatai is nagyban segítettek a feltételezett tettes beazonosításában.      A gyilkossággal alaposan gyanúsítható B. Péter elfogásáról csütörtök délután, 13 óra körül intézkedtek. Előbb a sántosi lakásán keresték, elfogni azonban a kaposvári kórházban tudták, ahova a férfi egy kisebb beavatkozásra ment be, nem tudván arról: a rendőrök már előző éjjel ott is keresték, feltételezve, hogy megsérült, és orvosi ellátásra van szüksége.      A gyanúsított a kihallgatása során teljes feltáró, beismerő vallomást tett - mondta az alezredes.      Tájékoztatása szerint a gyanúsított elmondta, hogy több napja készült a bűncselekmény elkövetésére. Ez abból állt, hogy kiválasztott egy kenyérvágókést, egy pólóból álarcot készített, és magához vette az édesapja munkásruháját. Erre azért volt szüksége, hogy a rablás után át tudjon öltözni, ha véres lesz a ruhája, illetve azért, hogy a ruházata alapján ne ismerjék fel.      Szijártó István közölte, a gyanúsított azt mondta, hogy a rablásból megszerezett pénzből új életet akart kezdeni. A véletlenszerűen kiválasztott, Fő utcai trafikba este háromnegyed hat körül ment be, ahol az ott egyedül lévő előadót késsel megfenyegette, a bevételt és a bejárati ajtó kulcsát követelte. Miután megkapta a pénzt és a kulcsot is, már indult volna, de tartva attól, hogy az alkalmazott a távozása után értesíti a rendőrséget, több késszúrással végzett vele, majd bezárta az ajtót és elment.      Amikor a pénzt megszámolva kiderült, hogy ez kevés lesz az új élet kezdéséhez, elhatározta, hogy még két-három trafikot kirabol, és ha kell, ott is ölni fog - közölte az alezredes, a férfi által elmondottakat idézve. Hozzátette: a férfi több trafikhoz is elment a környéken, és csak azért nem rabolta ki egyiket sem, mert vagy voltak bent, vagy álltak a bolt előtt és nem akart kockáztatni.      Az MTI-nek arra a kérdésre, hogy a nyomozás során vizsgálják-e azt is, van-e összefüggés a bűncselekmény és a lesötétített portál között, Szijártó István azt mondta: ha az eljárás során lesz ezzel kapcsolatosan információjuk, akkor azt a főhatóságukkal közölni fogják.      A kaposvári trafikban történt gyilkosságot egy csütörtöki sajtótájékoztatón elítélte Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki úgy fogalmazott, hogy ha van összefüggés a dohánybolt külleme - például az eltakart kirakat - és a bűncselekmény között, akkor jogszabály-módosítást kezdeményez.        A portálok átláthatatlanságával kapcsolatosan Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere az MTI-hez csütörtök délután eljuttatott közleményében azt írta: egy törvénymódosítási javaslattal fordul a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló bűncselekmény. Azt javasolja, hogy a szaktárca a nemzeti dohányboltok esetében vizsgálja felül a szabályozást, és vegye ki azt a rendelkezést a törvényből, amely szerint a nemzeti dohányboltokban lévő dohánytermékek nem lehetnek láthatóak az üzleten kívülről.      Az MSZP pénteken közleményben sürgette, hogy a kormány azonnal nyújtson be törvénymódosítást a trafiksötétítés eltörlése érdekében.      A meggyilkolt fiatal nőre csütörtök este a helyi Kossuth téren és a trafik előtt gyertyagyújtással emlékeztek Kaposváron.      Vadócz Attila, a Kaposvár Törvényszék szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére elmondta: a bíróság szombaton dönt a férfi előzetes letartóztatásáról. (MTI)

Újabb dohánybolti támadás Debrecenben, tetten érték őket! Fotók, videó

Bűncselekmény elkövetése közben érték tetten a rendőrök a dohányboltrablókat Debrecenben (videó jobbra fent). A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. április 23-án 20 óra 45 perc körüli időben a debreceni, Bem téren lévő egyik Nemzeti Dohányboltba két maszkot viselő férfi ment be. Egyikük az eladót egy késsel a földre kényszerítette, társa a boltban található dohánytermékeket egy táskába pakolta. A debreceni nyomozók éppen a közelben tartózkodtak és felfigyeltek a két férfira, azonnal utánuk mentek az üzletbe, ahol folyamatban volt a rablás. A rendőrök a két tetten ért rablót elfogták, a városi rendőrkapitányságra előállították és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekmény elkövetése során személyi sérülés nem történt. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya B. József és K. Márk debreceni lakosokat a rablás bűntett elkövetése miatt indított eljárásban őrizetbe vette.  

Panaszt tett a MODEM-ből eltűnt képek tulajdonosa

Panaszt tett a nyomozás megszüntetése miatt Antal Péter, a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ raktárából eltűnt két festmény tulajdonosa.     Antal Péter az MTI-nek elmondta: a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság határozata szerint nem állapítható meg bűncselekmény a képek eltűnésével kapcsolatban, ezért szüntették meg a nyomozást. A neves műgyűjtő ezzel nem ért egyet, ezért sértettként megpanaszolta a rendőrségi határozatot.     Antal Péter egy évvel korábban, 2014. április 24-én tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a MODEM-ből eltűnt két nagy értékű képe: Csontváry Kosztka Tivadar Éjszakai jelenet kápolnával és alakokkal című alkotása, valamint Nemes Lampérth József Táj című tusrajza     A két kép része annak a 400-500 közötti, az Antal-Lusztig-gyűjtemény részét képező alkotásnak, amelyeket 10 éves tartós letétbe adott át Debrecen önkormányzatának a tulajdonos. Az akkor 3,4 milliárd forint értéket képviselő műalkotások bemutatásával nyílhatott meg a MODEM Debrecenben - emlékeztetett Antal Péter.     Az eltűnt két kiemelkedő alkotás akkori együttes értéke meghaladta a 100 millió forintot, de miután mind Csontváry Kosztka Tivadarnak, mind Nemes Lampérth Józsefnek nagyon kicsi a hátrahagyott életműve, értékük már jelentősen növekedhetett - jelezte az eltűnéskor a tulajdonos.      Antal Péter az MTI érdeklődésére akkor elmondta: a MODEM-ből értesítették, hogy leltároztak és két kép hiányzik a gyűjteményből. Miután a raktárak újraellenőrzésekor sem került elő a két alkotás, belső vizsgálatot rendelt el a MODEM igazgatója, de így sem bukkantak az alkotások nyomára. A MODEM igazgatója ezt követően tett büntetőfeljelentést tett az ügyben.     A MODEM igazgatója közleményben jelentette be, hogy minden szükséges intézkedést megtettek, a feljelentést belső vizsgálat előzte meg, valamint fokozott biztonsági intézkedéseket is érvénybe léptettek. Az önkormányzat a MODEM vonatkozásában teljes körű vagyonbiztosítással és általános felelősségbiztosítással rendelkezik.     A rendőrségi eljárás megszűütetését követően a debreceni önkormányzat közleményt juttatott el az MTI-hez: "az önkormányzat a felelősség megállapításának kérdésében megvárta a rendőrségi nyomozás lezárását, mellyel párhozamosan két alkalommal belső ellenőrzési vizsgálatot is indított". Mint írták, az április 8-án kezdődött második vizsgálati eljárás jelenleg még nem zárult le. "Annak befejezését követően kíván az önkormányzat a felelősség vonatkozásában megalapozottan nyilatkozni, s a szükséges intézkedéseket megtenni".     A közlemény szerint az önkormányzat a műtárgyakkal kapcsolatban vállalt szerződéses kötelezettségének eleget kíván tenni. Ennek érdekében az elmúlt időszakban folyamatosan kapcsolatban állt és tárgyalásokat folytatott a képek tulajdonosával, Antal Péterrel.     "Mivel a rendőrségi nyomozás sem a képek, sem az elkövető megtalálása vonatkozásában nem járt eredménnyel, az önkormányzat jogszerűen akkor tudja kártérítési kötelezettségét teljesíteni, ha közjegyző előtti előzetes bizonyítási eljárás keretében, arra feljogosított szakértő bevonásával a képek értéke tisztázásra kerül" - zárul a debreceni önkormányzat közleménye. (MTI)

Megnézem a cikket!

Több száz kerékpár emelkedett magasba a Nagytemplom előtt

A Föld Napját követő első hétvégén, április 25-én szombaton, ismét végiggurult a Critical Mass biciklis menet Debrecenen. A szervezők idén is szerették volna felhívni a figyelmet a tiszta levegő és a Föld természeti környezetének megóvására. Több száz kerékpáros vonult végig Debrecen utcáin szombat délután. A Critical Mass résztvevői 16:30-kor gyülekeztek a Medgyessy-sétánynál, ahonnan 17 órakor indultak útnak a Nagytemplom felé. A bringások a Pallagi út - Nagyerdei körút - Hadházi út - Zákány utca - Kassai út - Rakovszky Dániel utca - Hajnal utca - Wesselényi utca - Erzsébet utca - Külsővásártér - Nyugati utca - Segner János tér - Hatvan utca - Kossuth tér útvonalon, 8,41 km távot teljesítve jutottak el a célhoz. A Nagytemplom előtt idén is több száz bringa emelkedett a magasba, a Critical Mass mozgalom szimólumaként. A rendezvény szervezői ebben az évben is változatlan célkitűzéssel hirdették meg az eseményt. Igyekeztek alternatívát felmutatni minden gépi meghajtású járművel közlekedő ember számára. Szerették volna bebizonyítani, hogy a kerékpár nem csupán játékszer vagy sporteszköz, hanem egy környezetkímélő, egészségmegőrző, hatékony közlekedési eszköz, amelyet egyre többen választanak a mindennapi közlekedéshez városunkban is. A rendezők szerint éppen ezért a kerékpáros társadalom továbbra is kiemelt figyelmet érdemel a városi fejlesztések során. Az idei demonstrációnak egy mottója is volt: "Nyissunk kelet felé!". A Critical Mass résztvevői szeretnék elérni, ha Debrecen keleti városrészei sokkal nagyobb mértékben, ember- és kerékpárbarátabb módon csatlakoznának a városi kerékpáros hálózathoz. A Critical Mass szervezői 2015-ben is készültek jó tanácsokkal a kerékpárosok számára. Felhívták a figyelmet a bringák felkészítésére és szakember bevonására, hogy mindenki biztonságosan közlekedhessen. Ezen túl a KRESZ tudás felfrissítésére és a Kerékpáros Kisokos használatára is felhívták a figyelmet. Fotók és videó: Miskolczi János

Mi lesz a gyakorlóiskolákkal? Két debreceni intézmény is érintett


Előzetesben a debreceni trafikrablók!

Mozgalmas napja volt a rendőröknek

Balesetek, tetten érések, körözöttek elfogása. Nem unatkoztak a megye rendőrei. Az elmúlt 24 órában a hajdú-bihari rendőrök 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 4 könnyű, míg 1 súlyos sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 12 személyt fogott el, közülük 9 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 27 személyt állítottak elő, köztük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Rendőrök és tűzoltók mutatják meg, mit tudnak


Erre költöttek 416 millát a hajdú-bihari hősök

Előzetesben a kaposvári gyilkos is

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság szombaton azt a 20 éves férfit, aki szerdán több késszúrással megölte egy kaposvári dohánybolt fiatal alkalmazottját - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. Vadócz Attila, a Kaposvári Törvényszék szóvivője az MTI-nek elmondta: a férfit 30 napra helyezték előzetes letartóztatásba szökés, elrejtőzés, továbbá az eljárás meghiúsítása és bűnismétlés veszélye miatt. A nyomozók csütörtökön kora délután vették őrizetbe a Kaposvárhoz közeli Sántoson lakó B. Pétert emberölés megalapozott gyanúja miatt. A nyomozó hatóság indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását, melyet a szombat délelőtt rendelt el a Kaposvári Járási Bíróság. B. Péter a rendőrségen tett beismerő vallomásában elmondta: előre eltervezte, hogy rablással szerez pénzt ahhoz, hogy elköltözzön szülei házából, és új életet kezdjen. Nem sokkal zárás előtt ment be a Fő utcai trafikba, arcát egy széttépett pólóval eltakarva egy konyhakéssel kényszerítette az egyedül ott tartózkodó 20 éves alkalmazottat a pénz és a bejárati ajtó kulcsának átadására. Már megkapta a pénzt és a kulcsot is, amikor a rendőrségen tett vallomása szerint felötlött benne, hogy távozása után túl gyorsan értesítheti az eladó a rendőröket, ezért a késsel - számtalan sebet ejtve - halára szúrta a fiatal nőt. A rendőrség pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint a férfi mindössze 22 ezer forintot zsákmányolt, amit kevésnek talált terve megvalósításához, ezért még aznap további trafikok kirablását tervezte, akár annak árán is, hogy ismét ölni fog. Ettől azt tartotta vissza, hogy a közelben kinézett trafikokban vagy nem volt egyedül az eladó, vagy nagy volt a mozgás a bolt előtt. A gyanúsított előzetes letartóztatásáról szombaton zárt ajtók mögött döntött a bíróság. A várakozó fotóriportereknek és operatőröknek nem tették lehetővé, hogy kép készüljön róla. A Sonline.hu a férfi ügyvédjétől úgy értesült, hogy B. Péter a bíróság előtt is fenntartotta beismerő vallomását. A megyei napilap internetes oldalának információja szerint a gyilkossággal gyanúsított férfit feltehetően Pécsre szállítják, tartva attól, hogy a kaposvári börtönben a többi rab bántalmazza. B. Péter ellen a rendőrség különösen kegyetlen módon, előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indított eljárást. A férfi büntetlen előéletű, korábban a környezetében senki nem tapasztalta, hogy erőszakos lett volna. (MTI)

Budapesten működik az ország első szociális szépségszalonja


Diákutazási pályázat a középiskolásoknak

A szürke ötven árnyalata

A szexi lány, a sertés, meg a kóla esete

Tudtam, hogy a kenyerem megpenészedik, mire ez választ egy tetves szendvicset. Kiderült, hogy szerencsére mindegyik sonka sertésből való, ennyire keserves az élet. Sokadjára gondolom végig ebédszünetem két jelentét, de egyiket sem értem. Éppen a pékkel tárgyalok kenyérfélék ügyében, amikor hallok egy női hangot: - Elnézést, de nem vihetnék gyorsan egy szendvicset, még az úr előtt? -Dehogynem - válaszoltam lelkesen. Egyrészt mert első ránézésre nőnek tűnt, másrészt "kondi, szoli, műköröm, mely ápol, s eltakar" az rendben volt, harmadrészt meg azért mentem bele, mert megkért erre. Eddig minden zsír, gondoltam belefér. A szépség sietsége azonban alábbhagyott az ezerféle guszta kis szendók láttán, ami nem is csoda. Nézte, válogatta, kérdezgetett, nem haladtunk. Mindegyik finom, mindegyik friss, mindegyik magvas zsömiben bármelyik bőven megteszi, főleg, ha sietett. De már nem siet. Nézi feszülten a hívogató falatokat, válogat, kérdez. Sietségnek már nyoma sincs, amikor kicsusszan szexi száján a kínzó kérdés: - Melyikben milyen sonka van? Na, b.meg, nagy hülye vagyok! Tudtam, hogy a kenyerem megpenészedik, mire ez választ egy tetves szendvicset. Kiderült, hogy szerencsére mindegyik sonka sertésből való, ennyire keserves az élet. Öröltem, mert végre haladtunk, választott egyet magának. Örömében megint elkezdett, sietni, kapkodni, rohanni. Sietségében pedig számomra megdöbbentő dolgot vett: vett egy kólát a szendvicshez. Kész, végem van, meghaltam, feladtam. Nem a kólavásárlás a bajom, hanem az, hogy ha valaki ennyig zizeg azon, hogy megóvja magát egy szelet "rettenetesen kórosan káros sertés sonkától, az vajon mi a ráknak vesz kólát?   Nem értem. Egyszerúen nem. Ugyanúgy ahogyan azt sem, hogy hogyan mi a frászért bömböl egy 2 hónapos gyönyörú Lexusban mulatós: csak én nem értem az ilyesmit? KB  

Féregség félelemből


Hová tűnik a zöld Debrecenből?

Agyonlőttek egy fiatal fiút is az embercsempészek, mert megmozdult

Az emberkereskedők kegyetlenségéről számoltak be az illegális bevándorlókat szállító és Líbia partjainál vasárnap felborult hajó túlélői az ügyben vizsgálatot indító szicíliai ügyészségnek.      A baleset 27 túlélőjét a szicíliai Cataniába szállították. Az olasz ügyészségnek tett beszámolóik szerint a Líbiából indult és az olasz partok felé tartó 20-30 méter hosszú halászhajón "embertelen kegyetlenség uralkodott".      A számos különböző afrikai országból Líbiába érkezett menekülteket először a fővároshoz, Tripolihoz közeli egyik tanyán tartották fogva; 1000-1200 embert, akiket botokkal vertek, ha nem engedelmeskedtek. Többen belehaltak a bántalmazásba és nélkülözésbe.      A Földközi-tengeren való átkeléshez először teherautókkal a líbiai tengerpartra vitték őket, majd innen gumicsónakokkal szállították az embereket az útra kiválasztott halászhajóra. A túlélők elmondták, hogy egy fiatal fiú felállt a gumicsónakban és elmozdult a helyéről, ezért lelőtték és holttestét a tengerbe dobták.      A halászhajó a líbiai partoktól 110 kilométerre borult fel. Az ügyészség szerint a balesetet az okozta, hogy a vízi jármű "határtalanul tele volt zsúfolva", és a hajót irányító emberkereskedő rosszul manőverezett. Háromszor is nekiütközött a bevándorlók segítségére siető portugál teherhajónak. A becslések szerint a halászhajóra több mint 750 embert szorítottak fel.     A túlélők elmondták, hogy az őket kísérő két emberkereskedő a halászhajóról mobiltelefonos kapcsolatban volt a líbiai emberkereskedő szervezet vezetőivel. A két férfi a túlélők között érkezett meg Szicíliába, ahol őrizetbe vették őket.      A hajón utazó illegális bevándorlók fejenként 1000-7000 euró (300 ezer és 2,1 millió forint) közötti összeget fizetettek az olasz partokra való eljutásért. A több mint 750 ember közül mindössze huszonnégy holttestét találták meg: ezeket Máltára szállították.   (MTI)

Szüzességük védelmében eltiltották a futástól a lányokat egy iskolában


Rendesen megadóztatják a borravalót is

Az egyetemen is járt a szlovén nagykövet, nem is ok nélkül

Kutatásharmonizációs workshop indításáról egyeztetett csütörtökön a Debreceni Egyetem rektora Szlovénia magyarországi nagykövetével.   A Maribori Egyetemmel és a Ljubljanai Egyetemmel közösen szervez kutatásharmonizációs workshopot a Debreceni Egyetem – többek között erről állapodott meg Ksenija Skrilec, Szlovénia magyarországi nagykövete és Szilvássy Zoltán rektor április 23-ai találkozójukon, a Debreceni Egyetemen. A három felsőoktatási intézmény mellett a Szlovén Nemzeti Innovációs Ügynökség, Debrecen önkormányzata, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség, valamint egy-egy szlovén és magyar egészségipari vállalat is részt vesz a projektben. A workshop keretét az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Knowledge and Innovation Community (KIC) for EIT Health programja biztosítja, melynek egyik szervezeti ágán ugyancsak a Maribori és Ljubljanai Egyetemmel dolgozik együtt a debreceni intézmény. Ksenija Skrilec nagykövet a találkozó kapcsán kifejtette: ideális partnert lát a Debreceni Egyetemben a szlovén-magyar egyetemi kutatásokhoz kapcsolódó iparfejlesztési lehetőségek feltárásában és erősítésében. (unideb.hu)  

Nem fertőz, mégis járvány


Ez igen! Remekül sikerült az egyetemi állásbörze Debrecenben

A szürke ötven árnyalata a valóságban: börtön, diliház

Christian Grey börtönbe megy, Anastasia Steele elmegyógyintézetbe kerül: az Alföld TV Ennyi című moziműsorának nyilatkozó pszichológus, Merza Kata szerint könnyen elképzelhető, hogy a valóságban így végződne a Szürke ötven árnyalata. A stáb a legújabb adásban annak járt utána, hogy mi történne Ana-val és Christian-nal, ha kapcsolatuk a filmvászon helyett a való életben játszódna. A műsorvezető, Balogh Zsuzsanna e mellett egy debreceni erotikus boltba is ellátogatott, ahol fény derült arra is, hogy milyen súlyos hibákat követtek el a film készítői. Ezt kár lenne kihagyni! A riport látható az Alföld TV-n és jobbra fent is.

Debrecen, Jobbik, foci: ma este újra Press-Szó az Alföld Tv-n


Ennyi: a forgatás alatt egyetlen dobfelszerelés sem sérült meg

Dopeman és Simicska közös albumon dolgozik

Mérföldkőhöz érkezett a magyar zeneipar. Dopeman, a méltán népszerű táncdalénekes Simicska Lajossal, a szintén népszerű gazdasági tanácsadóval ad ki közös albumot. Érdeklődésünkre Simicska elmondta: SPERMANN OLI-G néven száll be a rapháborúba, az album címe pedig "Kibaszok mindenkit" lesz. Dopeman kajánul mosolygott, amikor az új ötletről kérdeztük. - Ja! Ez kurva nagyot fog szólni. OLI-G nagy arc, a szövegek alapját ő írja, mi meg a bradákkal kipofozzuk, meg rátoljuk a zenét. Amúgy úgy táncolunk, ahogy ő fütyül. És ha már itt tartunk, innen üzenném annak a rohadt, tapló, g**cifejú, okádék ****nak, hogy ***d te sz****** a jó ***** ****** ******* ******! *****! G******* - nyilatkozta az ellenzéki sznúpdogi. A készülő albumról máris kiszivárgott néhány dal címe. A klasszikus "Kibaszok mindenkit" és a "Geci" epikus gyöngyszeme mellett nagy sikerre számíthat a "Szétbaszlak a szánkómmal", az "Oligarcha-blues", az "A fejedet akarom!" valamint a "Kurvára leszarom, What You Want" munkacímmel futó tétel. A készülő projekt máris nagy hullámokat vert a belpolitikában. Információink szerint Széles "Antigravity" Gábor Pataky Attilával készül a válaszcsapásra "Alien Chemtrail" nevű zenekarukkal, amelynek első albumára nem más, mint a hazai líra nagyágyúja, Bayer "Ótvar" Zsolt költ majd ékes magyar nyelven dalszövegeket.

Gyorshír: hétfőnként nem lesz tévéadás


Übermegabréking: visszavonta a kormány az internetadót?!

Európa-bajnok igazol Debrecenbe

Európa-bajnok átlövővel erősít a női kézilabda NB I-ben szereplő DVSC-TVP-Aqauaticum: a montenegrói Jelena Despotovic a következő szezonban érkezik a csapathoz.      A debreceni klub honlapja pénteken számolt be arról, hogy kétéves szerződést kötött a 20 éves játékossal, aki jelenlegi együttesével, a Buducsnoszt Podgoricával ott lesz a Bajnokok Ligája budapesti négyes döntőjében, azonban viszonylag kevés szereplés jut neki a sztárokkal teletűzdelt gárdában.      A 183 centiméter magas Despotovic a 2012-es szerbiai Európa-bajnokságon szerepelt hazája válogatottjában, amellyel megnyerte a tornát. (MTI)

Ukránok lenyomva, cél a világelit


2-0-al vágott vissza a Loki a Vidinek

A Campus lehet a legkomfortosabb magyar fesztivál

Idén is az ország legkomfortosabb fesztiválja címet "pályázza" meg a debreceni Campus Fesztivál - közölte fesztivál szóvivője az MTI-vel.      Bakó Csaba elmondta: a Nagyerdei Stadion környezetének köszönhetően az Artisjus-díjas kelet-magyarországi rendezvény hazai viszonylatban a legszínvonalasabb fesztiválhelyszín, ahol tavaly már több mint hetvenezren szórakoztak.      A húszhektáros terület infrastrukturálisan jól felszerelt: a WC-k, mosdók, sétányok és szökőkutak mellett ott van a látványos stadion, benne a több mint ezer négyzetméteres egyedülálló buli-arénával, és a kulturális programok centruma, a fesztivál emblémájaként is ismert, frissen felújított 100 éves Víztorony.      A programkínálat teljes, a markáns névsorban olyan ismert előadók szerepelnek, mint a brit drum and bass DJ és zenei producer Wilkinson, nagyszabású koncertet ad Ákos, a Tankcsapda és a Quimby, valamint a nagyerdei rendezvényre érkezik a holland dzsesszdíva, Caro Emerald és a legenergikusabb brit zenekar, az Enter Shikari is - sorolta a szóvivő.      A Campus Fesztivált 2008 óta Kelet-Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja, amely az elmúlt hét év alatt tizenöt ezres helyi rendezvényből hetvenezres, országos jelentőségű fesztivállá nőtte ki magát.      Az évről évre növekvő látogatói adatok mellett a rendezvény sikerét több szakmai díj is bizonyítja: 2009-ben hivatalos városi nagyrendezvény rangot kapott, 2014-ben az év könnyűzenei produkciója kategóriában elnyerte az Artisjus-díjat, 2012-ben és 2014-ben a látogatók a legnépszerűbb debreceni rendezvénnyé választották meg.      A fesztivált idén július 22-től július 26-ig rendezik meg. (MTI)

Mr. és Mrs., avagy Verebes Linda és Pindroch Csaba párterápiája Debrecenben


Kovács Kati Debrecenben: ez nagyszerűnek ígérkezik

Olimpiai bajnok sakkozóval játszhattak a Fórum látogatói

A Fórum bevásárlóközpont immár harmadik alkalommal rendezte meg népszerű sakkversenyét április 25-én, szombaton. A III. Debreceni Fórum Sakk Napokon részt vett Mádl Ildikó kétszeres olimpiai bajnok, nemzetközi női sakk nagymester, illetve a debreceni Barcza Lora világbajnoki bronzérmes, országos diákolimpiai bajnok is, akik szimultánt játszottak a center látogatóival. A Fórum bevásárlóközpont 2015-ben is meghirdette népszerű sakkversenyét. A mérkőzések két ifjúsági és egy felnőtt csoportban, hat fordulóban zajlottak. A látogatók azonban nem csak a játék miatt élvezhették a mérkőzéseket, hiszen a fordulók között sakk-sztorikról, sakklegendákról hallhattak, sőt, interaktív játékokban és feladványfejtő versenyekben is részt vehettek. A verseny szereplői két igazán rendkívüli személlyel is találkozhattak a bevásárlóközpontban, hiszen a center meghívott vendége volt Mádl Ildikó olimpia bajnok, nemzetközi női sakk nagymester, magyar bajnok, kétszeres olimpiai bajnok /1988, 1990/, junior világbajnok; valamint a debreceni Barcza Lora világbajnoki bronzérmes /9 éves kategória/, országos diákolimpiai bajnok. A Fórum vásárlóinak különleges élményben lehetett része, ugyanis nem csak találkozhattak a két tehetséges sportolóval, de össze is mérhették velük sakktudásukat. Fotók: Bakos Attila

Tavaszváró Sportnapok a Fórumban: íme a program


InStyle nagykövet asszony lett kiváló kolleganőnk: fotók a Fórumból

Megkezdődött a debreceni Mangalica Fesztivál: fotók, videó

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a debreceni Mangalica Fesztivált, amely idén március 29-ig tart a Nagytemplom előtt, a Kossuth téren. Pénteken megkezdődött a rendezvény. A Mangalica Fesztivál 2008-óta nyolc budapesti, öt debreceni, két szombathelyi, három székesfehérvári, valamint három szegedi fesztivállal országos fesztiválsorozattá nőtt, márka lett a gasztronómiai rendezvények sorában. A rendezvény ingyenesen látogatható, napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő népzenei programok is vannak a gasztro bemutatók mellett. A helyben sült egész malacon túl a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak az estig tartó könnyűzenei programok alatt. Idén is van élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözött a három család és egy koca, malacokkal. A tenyésztők, kistermelők mellett lehetőséget kaptak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei is bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában. A rendezvény mindennap 22 óráig tart. Fotók és videó: Miskolczi János

Húsvétkor nem bírjuk abbahagyni a zabálást


Nyammm! Ismét Mangalica Fesztivál Debrecenben +fotók, videó

Meglepő tanács: ha vezet, igyon!

A kevés folyadékot fogyasztó gépkocsivezetők kétszer annyi hibát követnek el, mint azok a társaik, akik elegendő folyadékot isznak - állapították meg brit kutatók, akik szerint a kevés folyadékfogyasztás ugyanolyan veszélyes, mint az ittas vezetés.  A Loughboroughi Egyetem szakemberei által végzett kutatás kiderítette, hogy ha egy gépkocsivezető csupán öt korty folyadékot fogyaszt el egy óra alatt, szervezetében hasonló állapot alakul ki, mintha ittasan vezetne. Ha a gépkocsivezető egy óra alatt csak 25 milliliter vizet fogyaszt el, több mint kétszeresére nő az általa elkövetett hibák száma azokhoz képest, akik elegendő mennyiségű folyadékot isznak.      Ron Maughan professor emeritus, a tanulmány vezetője a The Daily Telegraph brit napilapnak elmondta: "valamennyien elítéljük az ittas vezetést, de általában nem gondolunk bele abba, hogy másféle dolgok hogyan hatnak vezetési képességeinkre, ezek egyike a folyadékfogyasztás és a kiszáradás. Kétségtelen, hogy az alkohol és a drogfogyasztás gépkocsivezetésnél növeli a balesetek kockázatát, eredményeinek azonban kimutattak egy fel nem ismert veszélyt, és azt sugallják, hogy a gépkocsivezetőket bátorítani kell arra, fogyasszanak megfelelő mennyiségű folyadékot.      A kiszáradás következtében romlik a szellemi teljesítmény, hangulatingadozás áll be, csökken az összpontosítás, az éberség, a rövid távú memória képessége - figyelmeztetnek a kutatók, akik először tanulmányozták a kiszáradás, a vezetői hibák és a baleseti kockázatok közötti kapcsolatot.      A Physiology and Behavior című tudományos folyóiratban közzétett tanulmányukhoz férfi vezetőket teszteltek laboratóriumi körülmények között szimulátor segítségével.      Minden résztvevő három különböző alkalommal vett részt a teszten, ezek közül egyszer úgy vezetett a szimulátoron, hogy elegendő folyadékot ivott - óránként 200 millilitert -, egy másik alkalommal pedig úgy, hogy alig ivott valamit - óránként 25 millilitert. A teszteken két órán át kellett egy autóúton vezetniük.      Amikor elegendő folyadékot fogyasztottak, 47 balesetet idéztek elő, amikor igen keveset, a balesetek száma 101-re nőtt. A hibák aránya a két órában nőtt, az időintervallum utolsó negyedében csúcsosodott ki - ismertette az eredményeket a The Daily Telegraph brit napilap. (MTI)

Halálozási arány: 160/nap


Megfejtették: az olcsó nyaralás miatt jön a rák

Elrendelték a Quaestor felszámolását

A Fővárosi Törvényszék cégbírósága április 22-én elrendelte a Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. felszámolását - írja a Magyar Nemzet pénteki száma.     A végzéssel egy lépéssel közelebb kerülnek a kötvényesek a kárpótláshoz, ugyanis a cég felszámolását követően jöhet szóba a kártalanítás.     A lap azt is írja, hogy a befektetési társaság könyveit évek óta hitelesítő könyvvizsgáló, Rocskai János a Pénzmentő Kft. vezetőjeként visszamenőleges hatállyal lemondott tisztségéről. A bíróságra április 8-án beérkezett nyilatkozata szerint a lemondása 2014. május 8-ra visszamenőleges hatályú, s - mint írta - egyúttal visszavonta ezen a napon tett nyilatkozatát is.     Az újság emlékeztet, tavaly május 8-án Rocskai János a Pénzmentő képviseletében aláírt egy olyan dokumentumot, amely szerint a Quaestor 2013. évi üzleti jelentése összhangban van a társaság 2013-as pénzügyi beszámolójának adataival. (MTI)

Ujujj! Megint drágábban tankolhatunk


Ez durva: 2700 milliárd forint a Tesco vesztesége

Adna 100 forintot egy beteg gyermeknek? Megteheti!

A Vojtina Bábszínház társulata évek óta támogatja a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, akik az idén immár 25 éve segítik a kis betegek gyógyulását. Ezen évfordulón, május 3-án (vasárnap) 10.00 órakor kezdődő Lúdas Matyi című előadásukat az Alapítványnak szentelik. Ezen a napon nemcsak Lúdas Matyi veri el Döbrögi uraságot, hanem az érkező kisebbek és nagyobbak is revansot vehetnek a betegségen, és kedvükre püfölhetik az életünket megrontó bajt, bánatot, kórságot, és kipróbálhatják magukat apró-cseprő játékokban. Az előadásra a belépőjegyek 100 Ft-ba kerülnek, a fennmaradó tetszés szerinti összeggel vendégeink az alapítványt támogathatják.  

Búcsú egy remek embertől


Galiba az Aranybikában!

15 millióan látták ezt a videót, de te még nem: 100 év 1 percben

Fogtak egy szép modellt, megmutatták rajta, milyen volt a smink- és frizuradivat az elmúlt 100 évben, majd csináltak belőle egy 1 perces time lapse videót. A siker elvitathatatlan: eddig több mint 15 milliószor töltötték le a filmecskét. Nézd csak meg alább!

A kis drága: milliós ruhakölteménybe bújt a debreceni fiatalasszony


Debreceni mosoly ragyogott a Colosseum előtt: fotók

Balesetveszélyes gázpedálok: csaknem 20 ezer autót hívtak vissza

Több mint 17 és félezer gépjárművet kénytelen visszahívni világszerte a brit Aston Martin, egy kínai beszállítója ugyanis gyenge minőségű műanyagot küldött a gyárnak.A hírről a sina.com kínai internetes hírportál számol be a luxusautó-gyártó szerdai bejelentését követően. A portál szerint a kérdéses autók gázpedáljaival akadhat probléma, azok készítésénél ugyanis a beszállító dél-kínai Shenzhen Kexiang vállalat rossz műanyagot használt, amelyet egy másik dél-kínai cégtől, a tungkuani Synthetic Plastic nyersanyagszolgáltatótól szerezett be. A gyenge minőségű műanyag miatt a gázpedál eltörhet, megnövelve ezzel a baleset vagy ütközés kockázatát.    A visszahívás a vállalat összes 2007 novembere és 2013 decembere közti balkormányos és az összes 2012 májusa és 2013 decembere közt gyártott jobbkormányos gépjárművét érinti, ez az elmúlt hat év teljes kibocsátásának háromnegyede. A cég például Európában több mint 7 ezer, az Egyesült Államokban pedig több mint 5 ezer autót hív vissza.    Az Aston Martin a gázpedálok térítésmentes cseréjét ígérte vevőinek, s úgy fogalmazott: nem tud arról, hogy baleset történt volna a hamisítás miatt, 22 esetben jelentettek a tulajdonosok meghibásodást.(MTI)

Figyelem! Ónos esőre, havazásra kell készülni


Traffipaxtól többé nem kell félni, megoldották a magyarok