°C
TIME DATE
Ma Hugó nap van.

Riasztás Hajdú-Biharra: támad a szél!
Több mint 100 éve nem volt ilyen Magyarországon
Ezentúl csak Orbánt és Polt Pétert őrzi a TEK

Ezentúl csak Orbánt és Polt Pétert őrzi a TEK

Április 1-jétől, szerdától a Terrorelhárítási Központ (TEK) helyett a Készenléti Rendőrség látja el a köztársasági elnök védelmét - a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg az erről szóló kormányrendelet, amely azt is rögzíti, hogy a TEK ezentúl a miniszterelnök mellett a legfőbb ügyészt védi majd.      A kormányrendelet-módosítás azt is tartalmazza, hogy a Készenléti Rendőrség szervezi meg és hajtja végre a köztársasági elnöknek a vele közös háztartásban élő házas- vagy élettársa és gyermeke személyvédelmét, ha az alapos okból szükséges. Rögzítik továbbá, hogy az államfő személyvédelmét szolgáló kényszerítő és tárgyi eszközöket a Készenléti Rendőrség átveszi a TEK-től, és fordítva, a legfőbb ügyész személyvédelmének ellátását szolgáló eszközöket a Készenléti Rendőrségtől a TEK veszi át. (MTI)

Állítólag nem járnak rosszul a Baumax-os dolgozók

Sikeres volt a Baumax és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közötti együttműködés, biztosítottak a kifizetések, és az egykori dolgozók csaknem 20 százaléka már elhelyezkedett más területen - számolt be egyaránt a vállalat és a szervezet az MTI-nek. A Baumax barkácsáruház január végén bejelentette, hogy kivonul Magyarországról, a 14 áruházat sorban bezárják. A Baumax AG kommunikációs munkatársa az MTI érdeklődésére közölte, hogy már mind a 14 üzletét bezárta Magyarországon, és a szakszervezettel folytatott tárgyalásoknak megfelelően a vállalat elsősorban eleget tesz a törvényi követelményeknek, valamint bizonyos esetekben speciális támogatást és lehetőségeket nyújt.      Sáling József, a KASZ elnöke a Baumax-dolgozók sorsával kapcsolatban kifejtette: minden határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező érintett megkapja végkielégítését, és a 30 napos felmondási idő alatt még akkor is kap munkabért, ha nem lesz már munka az üzletekben.      Hozzátette: a Baumax szintén kifizeti a ki nem adott szabadságokat, valamint a munkában töltött idő végéig 60 ezer forintos prémiumot ad minden üzletben dolgozó számára, tekintettel a végkiárusítások során megnövekedett forgalomra.      Ezen felül a vállalat kitolta azon női alkalmazottak munkaviszonyát, akiknek a felmondástól számítva már csak mintegy 6 hónap volt a 40 éves munkaviszony betöltéséig, a nyugdíjba vonulásig - mondta. Az alkalmazottak továbbá szabadon választhattak, hogy felmondással, vagy közös megegyezés által szüntetik meg munkaviszonyukat. Utóbbi esetben sem éri semmilyen kár a dolgozókat, megkapják az őket illető járulékokat, a felmondási időre jutó keresetet, a végkielégítést, a szabadságmegváltást.      A Magyarországról kivonuló Baumax áruházait az MMXH Kft., magyarországi Möbelix és Mömax áruházak tulajdonosa, az ausztriai XXXLutz leányvállalata veszi át.      A Möbelix ügyvezető igazgatója - aki egyébként a Baumax egykori ügyvezető igazgatója - korábban már jelezte, hogy szeretné alkalmazni a volt Baumax-dolgozók egy részét, azonban ez nagymértékben attól is függ, hogy hol és milyen ütemben sikerül átalakítani a korábbi barkács- és építési áruházakat. (MTI)  

Íme, ezt a levelet írta a Quaestor-vezér Orbánnak

A miniszterelnökség kedden a kormany.hu oldalon nyilvánosságra hozta Tarsoly Csaba miniszterelnökhöz címzett levelének elektronikus másolatát, amelyben a cégvezető állami segítséget kért a Quaestor-csoport pénzügyi problémájának megoldásához az ügyfelek védelme érdekében.      A 2015. március 9-én kelt levélben a Quaestor tulajdonosa és vezetője feltárta a Quaestor-csoport problémáját, azt, hogy a csoport kötvénykibocsátó cége csődöt kénytelen jelenteni, mert nem tudja saját forrásból visszavásárolni a kötvényeit, a kibocsátott kötvények fedezete pedig jelenleg nem likvid. Tarsoly Csaba az állam segítségét kérte a helyzet megoldására. Azt javasolta, hogy az állam vagy annak pénzügyi szolgáltatója nyújtson hitelt/tőkét a Quaestor-csoportnak, amely abból állampapírt jegyez, így a pénz azonnal visszakerül a költségvetésbe. A csődeljárásban pedig a kötvénytulajdonosokkal a Quaestor-kötvények állampapírra cserélésével rendezni lehet a követelést - olvasható az MTI tudósításában. Tarsoly Csaba levelét IDE kattintva érheti el.  

Nicsak! Magyarok is vettek már a sokszáz milliós yachtból

Egyedi rendelésre szállítják ezt az angol Fairline Squadron 50 hajót – mondja a Borsnak Hodács Levente, a hajót áruló cég képviselője. A hajómérnök elárulta, hogy hasonló típusból már több magyar is vásárolt hazánkban. A hajómérnők szerint nem olcsó mulatság egy ilyen hajó fenntartása. Az éves költsége elérheti az ár 5–8 százalékát, vagyis akár a 20 millió forintot is. Egy üzemórára nagyjából 200 liter gázolajra van szüksége, ami azt jelenti, hogy 100 kilométer megtétele több mint százezer forintba kerül. (borsonline.hu)

Figyelem, viharos szél közeleg!

Öt megyére és a fővárosra másod-, nyolc további megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden viharos szél veszélye miatt. Debrecen térségében elsőfokú a figyelmeztetés.     Az MTI-hez kedden kora délután eljuttatott szöveges figyelmeztetésükben azt írták: az északi megyékben helyenként viharos széllökésekre kell készülni. A késő esti órákban pedig északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amelynek hatására az ország északi és középső részén akár 65-85 kilométer/órás erősségű is lehet a szél. A Kisalföld északnyugati tájain, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében egy-egy 90-100 kilométer/óra körüli széllökés is előfordulhat. A hidegfront mentén néhol jégdara kíséretében zivatar is kialakulhat - tették hozzá.     A meteorológiai szolgálat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Pest megyére valamint Budapestre adta ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést. Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a szél veszélye miatt.     Az előrejelzés szerint szerdán az egész országban lesz erős, viharos a szél, a délnyugati és északkeleti területeket leszámítva helyenként 90 kilométer/órásnál is erősebb széllökésekre kell készülni. Elszórtan lehetnek záporok, néhol jégdarával kísért zivatarok is.     Kedden és szerdán is előfordulhat hózápor, havazás az Északi-középhegység és a Bakony magasabb részein, de az alacsonyabban fekvő területeken nem lesz megmaradó hó - írta a meteorológiai szolgálat.

Videó, fotók: rendkívüli dolog történt a debreceni villamoson

A XIII. Debreceni Költészeti Fesztivál a város kiemelt kulturális eseménye, idei díszvendége Kovács András Ferenc Kossuth-díjas erdélyi költő. A számos újdonságot tartalmazó rendezvénysorozat több kulturális intézmény példaértékű összefogásának köszönhetően valósul meg. Ezt is jelképezi a „Versben utazunk” című program, amikor a Költészeti Fesztivál idején az 1-es villamos menetrend szerinti járatát versekkel díszítik fel. A keddi sajtótájékoztató alkalmából, a programok beharangozásaként a közreműködő intézmények képviselői, vezetői, illetve diákok, gimnazisták, egyetemisták az 1-es villamoson adtak ma délelőtt tájékoztatást. Nézze meg videónkat (jobbra fent) és a fotókat, érdemes. Kovács András Ferenc költeményei játékos töprengések a hatalmas világszínházról, amiben mindennap élünk. A költészet értékes limlommal van tele, mint egy ingyen kiárusított könyvtár: visszhangot ver bennünk egy verssor, s a hétköznap ünneppé válik. A költészet előcsalja a bennünk rejtőző gyermekköltőt, de a költészet dráma is, utcai örömzene is, máskor kész kabaré. Ezért került a XIII. Debreceni Költészeti Fesztivál középpontjába a gyermekvers, a megzenésített költemény és a stand-up. A fesztivál üzenete, hogy a költészet megszerethető, ha jól közvetítik felénk. A Költészeti Fesztivál több más izgalmas rendezvényt ígér még. Április 8-án délelőtt a Varró Dániel és az Eszter-lánc Mesezenekar gyermekműsora azt üzeni, hogy bízzunk a gyermekeinkben, ők ösztönösen érzik, tudják, mi a jó költészet. Zene- és költészetkedvelő gimnazistákat és egyetemistákat szólít meg április 8-án este a Rájátszás, mely játék a nyelvvel és a zenével. A magyar pop-rock színtér legismertebb alakjai és kortárs költők játsszák el egymás műveit. A megzenésítés a költészet szeretetére ösztönöz, a fiatalok olykor tiszteletlenül bánnak a versörökséggel, de így őrzik meg. Az idősebb és a fiatalabb korosztályok számára egyaránt izgalmas lesz április 10-én Jordán Tamás József Attila-estje, mely rendhagyó módon köszönti a költészet ünnepét: dacos dühvel illeszti össze a költészetet és a dumaszínházat. Azt üzeni, hogy a hétköznapi történetek is átfordulnak költészetbe... Fotók és videó: Miskolczi János

Debreceni autóval járnak a Quaestor-vezér lányai

Sajtóinformációk szerint Tarsoly Csaba lányainak is le kell mondaniuk a luxusról, a Quaestor-botrány kirobbanása és apjuk letartóztatása után ugyanis az általuk használt Lexus luxusautókat egy debreceni autókölcsönző emblémájával díszített Fordra kellett cserélniük. A Blikk megkereste a cég vezetőjét, hogy megtudják, ki és mikortól bérelte a kocsit, ám a tulajdonos egyetlen kérdésükre sem válaszolt. A riporter beszámolója szerint Tarsoly Csaba budai villája a Quaestor tulajdonosának előzetes letartóztatása óta lakatlan, a gyerekek elköltöztek az ingatlanból. Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje, a 210 milliárdos csalással gyanúsított cég jogi képviselője közölte, milliárdos vagyon áll a Quaestor-cégcsoport mögött, amelyek rendelkezésre állnak az ügyfelek kártalanításához, Tarsoly magánvagyonával kapcsolatban azonban nem árult el részleteket.

Megnézem a cikket!

Így veszi meg az Alföldi Tej a debreceni tejüzemet

Eladja debreceni gyárát a Friesland Campina Hungária Zrt, ami többek közt a Túró Rudi márka tulajdonosa, derül ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelentéséből. A vevő az Alföldi Tej Kft. A Friesland eladja az ingatlant, a gépek és a berendezések egy részét, valamint a készletállományt. A debreceni üzem dolgozóit az Alföldi Tej átveszi. A cég a szerződésben arra is kötelezettséget vállal, hogy legyártja a Friesland Campina számára az általa eddig ott előállított termékek egy részét. (origo.hu)

Debreceni autóval járnak a Quaestor-vezér lányai


Gyász Debrecenben: videón, fotókon a megemlékezés

Riasztás Hajdú-Biharra: támad a szél!

Több megye számos járására és a fővárosra már narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd este. Az érintett területeken már a következő órákban készülni kell arra, hogy a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.  Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a viharos szél miatti másodfokú riasztások Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Tolna, Veszprém és Pest megyét valamint Budapestet érintik.      Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megye több járásában elsőfokú a riasztás a szél miatt.      A meteorológiai szolgálat azt írta: a késő esti órákban északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amelynek hatására az ország északi és középső részén akár 65-85 kilométer/órás erősségű is lehet a szél. A Kisalföld északnyugati tájain, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében egy-egy 90-100 kilométer/óra körüli széllökés is előfordulhat. A hidegfront mentén néhol jégdara kíséretében zivatar is kialakulhat - tették hozzá.      Szerdán az egész országban lesz erős, viharos a szél, a délnyugati és északkeleti területeket leszámítva helyenként 90 kilométer/órásnál is erősebb széllökésekre kell készülni. Elszórtan lehetnek záporok, néhol jégdarával kísért zivatarok is.      Kedden és szerdán is előfordulhat hózápor, havazás az Északi-középhegység és a Bakony magasabb részein, de az alacsonyabban fekvő területeken nem lesz megmaradó hó - írta a meteorológiai szolgálat. (MTI)  

Figyelem, viharos szél közeleg!


Iszik vagy vezet vagy biciklizik? Közúti ellenőrzések lesznek a húsvéti időszakban

Több mint 100 éve nem volt ilyen Magyarországon

A csaknem 12 Celsius-fokos éves középhőmérséklettel a tavalyi volt a legmelegebb év Magyarországon 1901 óta - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden közzétett elemezésében. A 2014 éghajlatáról és szélsőséges időjárási eseményeiről készített beszámolójából kiderül az is, hogy tavaly felhőszakadás és heves zivatar veszélye miatt adtak ki a legtöbbször első-, illetve másodfokú riasztásokat.      Azt írták: az éves hőmérsékleti szélsőségeket tekintve nem volt rendkívüli 2014. Ezzel együtt a tavalyi év a 11,95 Celsius-fokos középhőmérsékleti értékkel 1901 óta a legmelegebbnek bizonyult, 0,2 fokkal megelőzve az eddigi legmelegebb 2007-et is. Érdekességként kiemelték, hogy ezúttal nem a nyári hőség mutatkozik meg a magas éves átlagot tekintve - ugyanis tavaly elmaradtak a hőhullámok, hőségriadók és aszályos időszakok, ezzel 2014 megtörte az elmúlt években megfigyelt, forrósággal jellemezhető nyarak sorát. Ugyanakkor az év többi hónapja szokatlanul melegnek bizonyult.      A meteorológiai szolgálat megjegyezte azt is, hogy a Meteorológiai Világszervezet (WMO) közlése alapján a nemzetközi adatsorok 1850-es kezdete óta a világátlagban is a tavalyi volt a legmelegebb év.      A magyar adatsorok 1901-es kezdete óta 2014-hez köthető a 3. legmelegebb tél, a 7. legmelegebb tavasz és az 5. legmelegebb ősz - írta a meteorológiai szolgálat, megjegyezve, hogy bár a hőhullámok és hőségriasztások 2014-ben elmaradtak, a nyár középhőmérséklete még így is magasabbnak volt a sokéves átlagnál.      A beszámolóban lévő táblázat szerint 2014-ben június 10-én Budakalászon mérték a legmagasabb hőmérsékletet, 36,5 fokot. A leghidegebb december 31-én Bátaapátiban volt, ahol mínusz 20,1 fokig hűlt a levegő.      Az OMSZ honlapján olvasható beszámoló szerint tavaly az év 365 napjából 223 napon semmilyen riasztás nem volt. A legtöbbször, 110 nap a legenyhébb citromsárga, vagyis elsőfokú riasztást adták ki. Narancssárga, vagyis másodfokú riasztást 30 napon kellett kiadni valamilyen veszélyes időjárási jelenség miatt. A legmagasabb fokú, piros riasztás csak 2 nap volt.      Elsőfokú riasztásokat az esetek több mint kétharmadában a nyári szezonra jellemző jelenségek: a felhőszakadás és a heves zivatarok teszik ki. Ezen belül szembetűnő a felhőszakadásra kiadott jelzések igen magas aránya (44 százalék). A téli időjárási jelenségekre (hófúvás, ónos eső) kiadott riasztások aránya a 2013-as (25 százalékos) "kiugró értékhez képest" több mint 10 százalékkal kevesebb. A szélre miatt kiadott citrom riasztások aránya 2014-ben 20 százalék alatt maradt.      Országos viszonylatban a narancs riasztások felét a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt kiadott veszélyjelzések tették ki. A narancsriasztások 25-25 százalékát - a 2 centiméter átmérőjű jégdarabok, 90 kilométer/óránál erősebb széllökésekkel kísért - heves zivatarok és a felhőszakadás (lokálisan több mint 50 milliméternyi csapadék miatt) veszélye miatt adták ki. A téli félévre jellemző időjárási jelenségekhez kapcsolódó riasztások (ónos eső, hófúvás) az összes riasztás összességében több mint negyedét (28 százalékát) tették ki. Piros riasztás tavaly - 2013-hoz hasonlóan - csak a téli félévben volt érvényben az ónos eső miatt.      Kitértek arra is, hogy 1901 óta 2014 a 9. legcsapadékosabb év volt Magyarországon. Az éves átlagos csapadékösszeg 739,8 milliméter volt, mely 30 százalékkal magasabb az 1971-2000-es átlagnál.      A legtöbb másodfokú figyelmeztetést (összesen hatot) szeptemberben adták ki. A nagy mennyiségű csapadék (eső, hó) veszélye miatt a legmagasabb szintű piros figyelmeztetést egyszer sem rendelte el a meteorológiai szolgálat.      Az egész napra kiadott havazásra, illetve nagy mennyiségű esőre vonatkozó figyelmeztetések tekintetében 2014-ben 326 napon nem volt nagy mennyiségű csapadékra vonatkozó figyelmeztetés. Eső miatt 34-szer, míg havazás okán 5-ször volt kint a citrom fokozatú figyelmeztetés. Ugyanakkor a beszámolóban kiemelték, hogy jó néhány hónapban (például februárban, májusban, szeptemberben, októberben) a 30 éves átlaghoz képest másfélszeres csapadék hullott, míg szeptemberben a havi átlag kétszeresét is meghaladta a csapadékösszeg.      Tavaly 264 nap nem volt érvényben "speciális" figyelmeztetés. A fennmaradó időszakban – az elmúlt évekhez hasonlóan – a legtöbbször (66 esetben) tartós, sűrű ködre került ki figyelmeztetés. A második helyre a hőhullámra kiadott (első-, és másodfokú) jelzések kerültek több mint 20 százalékkal. Extrém hidegre vonatkozóan tavaly csak elsőfokú figyelmeztetés volt érvényben - olvasható a meteorológiai szolgálat beszámolójában. (MTI)

Ezentúl csak Orbánt és Polt Pétert őrzi a TEK


Meghalt a vérző férfi, akit Újpesten találtak

Circus America

Nicsak! Magyarok is vettek már a sokszáz milliós yachtból

Egyedi rendelésre szállítják ezt az angol Fairline Squadron 50 hajót – mondja a Borsnak Hodács Levente, a hajót áruló cég képviselője. A hajómérnök elárulta, hogy hasonló típusból már több magyar is vásárolt hazánkban. A hajómérnők szerint nem olcsó mulatság egy ilyen hajó fenntartása. Az éves költsége elérheti az ár 5–8 százalékát, vagyis akár a 20 millió forintot is. Egy üzemórára nagyjából 200 liter gázolajra van szüksége, ami azt jelenti, hogy 100 kilométer megtétele több mint százezer forintba kerül. (borsonline.hu)

Mégis kirúgják a Top Gear műsorvezetőjét


Érdekli az Eurovízió? Akkor a 10-esnek szurkoljon!

Meg akart halni a Germanwings ámokfutó pilótája

A Franciaországban lezuhant német utasszállító másodpilótáját öngyilkossági hajlam miatt kezelték a pilótaengedély megszerzése előtti időkben - közölte hétfőn a düsseldorfi ügyészség.  A közlemény szerint az eddig kiértékelt orvosi dokumentumok nem utalnak arra, hogy a másodpilótának volt szervi megbetegedése. A másodpilóta több évvel ezelőtt - még a pilótaengedély megszerzése előtt - hosszabb ideig pszichoterápiás kezelésben részesült öngyilkossági hajlam miatt - áll a közleményben. Hozzátették, hogy a kezelés lezárása után, egészen a legutóbbi időszakig több alkalommal előfordult, hogy orvosnál járt és betegállományba helyezték, de anélkül, hogy öngyilkossági hajlamot vagy idegenekkel szembeni erőszakosságra vonatkozó hajlamot állapítottak volna meg nála. (MTI)

Pokoli: ez van a Germanwings-gép környékén


Maffiabotrány Olaszországban: a keresztapa fia az idegenvezető

Emiatt hat ország szakemberei jöttek Debrecenbe

Hat ország szakemberei foglalkoztak a mezőgazdasági erdészet problémáival a Debreceni Egyetem nemzetközi munkaülésén. A mezőgazdasági erdészet európai helyzetét tekintették át március utolsó napjaiban a Debreceni Egyetem Víz-és Környezetgazdálkodási Intézete, az Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet valamint a püspökladányi Nemzeti Agrárkutatási és InnovációsKözpont Erdészeti Tudományos Intézetének szakemberei az EU Leonardo AgroFE Programjának háromnapos rendezvényén. - Magyarország ezen a területen különösen jó eredményeket ért el, hiszen az elmúlt időszakban csaknem megduplázta az alföldi erdőterületeinek a nagyságát. A mezőgazdasági erdészet egy komplex földhasználati mód, amely a hagyományos mezőgazdasági műveléshez képest 40-50 százalékkal nagyobb agroökológiai kapacitást – és ezzel járó jövedelmet is – tud biztosítani a termelőknek – tájékoztatott Tamás János, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar professzora. Hozzátette: a mezőgazdasági haszonfa-előállítás mellett olyan problémákat is lehet vele orvosolni, mint a méhlegelők területének csökkenése, a növekvő talajpusztulás, valamint a magyar szempontból különösen fontos akáckérdés. Ugyanakkor növelni lehet az egészségesebb és tisztább élelmiszer mennyiségét is ugyanazon farmterületeken. A kétéves projekt fő célkitűzése egy innovatív képzési rendszer kidolgozása a mezőgazdasági erdészet területén a korszerű információs és kommunikációs technológiák felhasználásával. - Az oktatási program kifejlesztése során kiemelt figyelmet fordítanak a résztvevők a legújabb agrárinformatikai és precíziós technológiai ismertek beépítésére, az eszközök oktatástechnikájának kialakítására valamint a legújabb internetes és mobil online oktatási formákra – hangsúlyozta Herdon Miklós projektvezető, a Gazdaságtudományi Kar professzora. A programon a franciaországi vezető koordinátor mellett angol, belga, cseh, román, valamint magyar oktatási és gyakorlati szakemberek működtek együtt a munkában. A debreceni workshop mellett a vendégek bemutató oktatáson is részt vettek a püspökladányi Erdészeti Tudományos Intézetben, amely gyakorlóhelyül is szolgál. (unideb.hu)  

Zseniális húsvéti trükköket lehet tanulni az egyetemen


Az egyetem is odateszi magát a Költészeti Fesztiválon

Ennyi: a forgatás alatt egyetlen dobfelszerelés sem sérült meg

Véres dobverők és könnyáztatta kották. Meg persze a kegyetlen dobos tanár szerepéért Oscar-díjat nyert J.K.Simmons, aki tanítványait a testi-lelki összeomlásig hajszolja. Erről szól a hamarosan a magyar mozikban is látható Whiplash. Az Alföld Televízió moziműsorának stábja utánajárt, hogy a valóságban hogyan zajlik egy próba. Az aggódó zenekedvelő nézők kedvéért annyit előre elárulunk, hogy a forgatás alatt a Zeneművészeti Karon egyetlen dobfelszerelés sem sérült meg. Videó jobbra fent!

Állati! Láma, zebra, teknős és kígyó a Főnix Csarnoknál: megmutatjuk


A szerelem a Fórumba költözött: fotók!

Dopeman és Simicska közös albumon dolgozik

Mérföldkőhöz érkezett a magyar zeneipar. Dopeman, a méltán népszerű táncdalénekes Simicska Lajossal, a szintén népszerű gazdasági tanácsadóval ad ki közös albumot. Érdeklődésünkre Simicska elmondta: SPERMANN OLI-G néven száll be a rapháborúba, az album címe pedig "Kibaszok mindenkit" lesz. Dopeman kajánul mosolygott, amikor az új ötletről kérdeztük. - Ja! Ez kurva nagyot fog szólni. OLI-G nagy arc, a szövegek alapját ő írja, mi meg a bradákkal kipofozzuk, meg rátoljuk a zenét. Amúgy úgy táncolunk, ahogy ő fütyül. És ha már itt tartunk, innen üzenném annak a rohadt, tapló, g**cifejú, okádék ****nak, hogy ***d te sz****** a jó ***** ****** ******* ******! *****! G******* - nyilatkozta az ellenzéki sznúpdogi. A készülő albumról máris kiszivárgott néhány dal címe. A klasszikus "Kibaszok mindenkit" és a "Geci" epikus gyöngyszeme mellett nagy sikerre számíthat a "Szétbaszlak a szánkómmal", az "Oligarcha-blues", az "A fejedet akarom!" valamint a "Kurvára leszarom, What You Want" munkacímmel futó tétel. A készülő projekt máris nagy hullámokat vert a belpolitikában. Információink szerint Széles "Antigravity" Gábor Pataky Attilával készül a válaszcsapásra "Alien Chemtrail" nevű zenekarukkal, amelynek első albumára nem más, mint a hazai líra nagyágyúja, Bayer "Ótvar" Zsolt költ majd ékes magyar nyelven dalszövegeket.

Gyorshír: hétfőnként nem lesz tévéadás


Übermegabréking: visszavonta a kormány az internetadót?!

A görög fociválogatott tagjai sérültek meg a ferihegyi úti halálos balesetben

A görög labdarúgó-válogatott tagjai sérültek meg a Ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő reggel történt halálos balesetben - közölte a görög nagykövetség sajtóattaséja az MTI-vel.     Nikolaosz Vlahakisz elmondta: Vangelisz Morasz, Panajotisz Tahcidisz és Jannisz Fetfacidisz sérültek meg a balesetben. Mindhárman Olaszországban légióskodnak, ezért nem a csapattal utaztak, hanem külön taxival mentek.     A futballisták könnyebb sérülést szenvedtek. Jelenleg a Honvéd kórházban ápolják őket, de előre láthatóan még hétfőn kiengedik mindhármukat. A játékosokat a kórházban meglátogatta a görög konzul is - mondta a sajtóattasé.     A Görög Labdarúgó Szövetség szintén megerősítette: három játékosuk volt érintett a balesetben, s kórházba szállításukat követően kiderült, nem szenvedtek komoly sérüléseket, állapotuk kielégítő.      Korábban Göndöcs Bernadett, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának ügyeletese az MTI-vel azt közölte: egy személyautó és egy taxi ütközött össze a XVIII. kerületi ferihegyi gyorsforgalmi úton.     A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a Felsőcsatári út és a Szemere utca közötti szakaszon történt balesetben többen megsérültek, egy ember a helyszínen meghalt.     A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek, a forgalmat mindkét irányban a Gyömrői útra terelik. Fotó: MTI

Így látta Dárdai, ez a helyzet, ez vár a magyarokra


Forma-1: Vettel megszakította a Mercedes sorozatát!

Művészetek Völgye - Megújul a fesztivál

A Művészetek Völgye 25 éves. A fesztivál idén július 24-től augusztus 2-ig három településen hatvannál is több udvarban és 35 helyszínen több ezer programmal és fellépővel készül a Balaton-felvidéken. A jubileum alkalmából idén még jobban koncentrálnak a fesztivál alapértékeire és még több energiát fektetnek az újdonságokba. A Művészetek Völgye mindig közvetlen, felszabadult légkörű, a magyar kulturális, zenei, színházi, irodalmi élet színe-javát felsorakoztató programsorozat volt. A 2015-ös rendezvényen is számos különlegesség és újítás lesz - szerepel a szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.      Mint írták, udvart indít a Momentán Társulat, itt tíz napon át szórakoztatnak színházzal, közösségi programokkal, játékokkal. Hajós András programszervezőnek áll, napközben interaktív zenés foglalkozásokat tart gyerekeknek, esténként pedig a Modern Art Orchestra ad koncerteket hazai és külföldi zenei kiválóságok közreműködésével.      A Blue sPot Café idén Blue sPot Majorrá változik, még több zenével és koncerttel a hazai könnyűzene élvonalával. Harcsa Veronika kedvenc előadóival és lélekmelengető programokkal várja a felnőtteket és a gyerekeket. A színházi társulatoknak kialakított színpadon több programmal jelenik meg Pintér Béla Társulata, előadást tart a Nézőművészeti Főiskola és számos darabot mutat be a Jurányi Inkubátorház több társulata.      Bővül a komolyzenei helyszínek száma és a Völgybe látogatnak a közmédián sugárzott Virtuózok című tehetségkutató műsor fiatal zenészei. Az újjáéledő Klastrom öt napon át a Fonó Budai Zeneházé, aztán átveszi az irányítást a budapesti promóter/dj/producer csapat, az NVC, a világzenét felváltja az elektronikus életérzés, és egy egész napra felbukkan a Balaton Method klipfilm is. A Hello Wood csapata közelebb költözik a többi helyszínhez, és saját kis falvat, önálló zenei programokat és külön gyerektábort szervez. A Design Terminal napközben workshopokra, esténként koncertekre várja a közönséget.      Természetesen idén is lesz Hobo Klub, az Ősök Házában Szőke András, a hagyományőrző Muharay Szövetség, az alternatív zenekaroknak otthont adó Elevenkert, a fiatalok kedvenc falusi romkocsmája, a Gólya udvar, valamint a családok és gyerekek találkahelye, a Kaláka Versudvar.      A fesztiválozók megszokott kék abroszos helyeik mellett új gasztroszereplőkkel és kézműves sörökkel találkozhatnak a kínálatban. A már kapható jegytípusok bővültek, a napi, hétvégi és 10 napos bérlet mellett megjelent egy kedvezményes és rugalmasan, bármely napra beváltható ötnapos bérlet. A fesztivál igyekszik új, különleges megoldásokat biztosítani a szállásfoglalásban, és fejlesztésekkel segítik a parkolási folyamatokat - áll a közleményben.

Wellhello-őrület Debrecenben: itt az elnöki interjú!


A HIM is fellép a Fezenen

Zseniális kiállítás a Fórumban: mutatjuk fotón, videón

Elképesztően látványos és ötletes húsvéti tematikájú kiállítás nyílt a Fórum Debrecen bevásárlóközpontban, amely egészen Húsvétig megtekinthető. Az egyes "szigetekhez" kis történeteket is mellékelünk: ha megnézik a képeket, majd aztán a kiállítást, érteni fogják őket. Jó szórakozást! Különleges tojásfigurákkal és a húsvéti ünnepekhez kapcsolódó interaktív játszótérrel várja a Fórum Bevásárlóközpont a látogatókat április 4-ig minden nap az áruház két szintjén is. A Csuda oviban minden tojáslurkó jól érzi magát! Záp Zalántól hangos egész nap az óvoda, tojás törik, játék borul – óvónéni a nap végére teljesen kiborul. De vidáman telnek az ovis napok, Lelkes Lili kedvet kapott. Répát főz a nyuszikáknak, akik ellepték a babaházat. Hímes Hanna csak magával foglalkozik, bozontos, szőke fürtjeivel a fején elkalandozik, míg Tojás Tóni ceruzát ragad és kisautókról ábrándozik. A történet főszereplői egytől egyig ember méretű tojások, akik március 24. és április 4. között a Fórumban várják közös kalandozásra a kíváncsi látogatókat. A forGroup kreatív csapata jóvoltából Záp Zalán hangos Tojás Óvodája mellett Tojásfalva mindennapjaiba is betekinthetünk, oda, ahol égig ér a tojásfa és gyémántköves az út. „A húsvéti ünnepkör igen határozott jelképrendszerrel rendelkezik, melyek felhasználásával, de mégis formabontó módon szerettünk volna különlegeset létrehozni a családok számára. Megalkottunk egy sajátos világot, egy húsvéti mesés univerzumot, ahol az egyedi kidolgozású, tojás formájú lurkók társaságában szórakozhatnak a gyermekek” – foglalta össze a Húsvéti tojások kalandjai című interaktív kiállítás koncepcióját Papp Csilla, a forGroup ügyvezetője. A kiállítást kivitelező művész, Vékony Tamás lapunknak elárulta, hogy a figurák megálmodásában, a legkisebbek számára is kedves arcok kidolgozásában a Hupikék Törpikék segítettek neki. „Speciális hővágó segítségével hoztuk létre egy nagy téglatest formából a tojásokat, melyek kivitelezésében a street art művészeti stílus jegyeit fedezhetjük fel.” Az egyedülálló tojásvilág hősei felhőtlen szórakozást kínálva április 4-ig várják a családokat a Fórum két szintjén is, megteremtve a közös kikapcsolódás és játék örömét, valamint a húsvéti ünnepekre való könnyed ráhangolódást. Kertész Család Itt a tavasz, így Kertész Úr úgy gondolta – ideje a portát rendbe rakni. Reggeli után kigurult a Kertész família a szabadba és hozzá láttak a kert szépítéséhez. Míg a Kertész ikrek, akik nem mellesleg úgy hasonlítanak egymásra, mint 2tojás – a szülők körül lábatlankodtak, addig Kertészné a százszorszép virágait, és tojást termő facsemetéit ápolgatta. A szomszédos nyuszifarmon a tojáslurkók tovább csintalankodtak, míg a naplopó Kertész Úr másból sem állt ki, egész álló nap a szomszédoknak integetett. Tojás Falva Lakói Tojás Falván minden megtörténhet! Az égig érő tojásfa, a gyémántköves út, a feneketlen kék tó, a varázsgomba és a titkok kunyhója birodalmában kalandokra lel tojásfalva minden lakója. Ez az egyetlen időszak, amikor még Don Corleone, a tojások Ura is kimerészkedik a szabadba. “Elég időt töltesz a családoddal? Mert aki nem tölt elég időt a családjával, az nem is igazi férfi.” (D.C.) A fiatalok felhőtlenül piknikeznek a dombtetőn, élvezik a napsütést és még attól sem tartanak, hogy netán főtt tojás lesz belőlük. A legkisebbek a nyuszikák és teknősök között viháncolnak. Egészen naplemetéig, amikor is a tavasz titkait rejtő kunyhó ajtaja kitárul. Vajon mi lehet ott bent??! Tojás Óvoda Csuda oviban minden tojáslurkó jól érzi magát! Záp Zalántól hangos egész nap az óvoda: tojás törik, játék borul – óvónéni a nap végére teljesen kiborul. De vidáman telnek az ovis napok, Lelkes Lili kedvet kapott. Répát főz a nyuszikáknak, akik ellepték a babaházat. Hímes Hanna csak magával foglalkozik: bozontos, szőke fürtjeivel a fején elkalandozik, míg Tojás Tóni ceruzát ragad és kisautókról ábrándozik. Tojás Falva Vidámparkja Menő Benő bukfencezik, a homokba fejen állva megérkezik. Mindenki a játszótéren rakoncátlankodik. Rongy Rudi felügyeli a rendet, míg a kölykök homokvárat építgetnek. Szélmalom fordul jobbról-balra, nyuszika ugrik a magasba. Mászó Marcsa mászókázik, Hinta Hunor himbálózik. Így telnek a tojás napok, Tojás Mama boldog nagyon! Fotók és videó: Miskolczi János

Nyereményjáték - Április 4-ig minden ötödik nyer!


Fotók, videó: megkezdődött a Natural Expo a debreceni Fórumban

Megkezdődött a debreceni Mangalica Fesztivál: fotók, videó

Immár hatodik alkalommal rendezik meg a debreceni Mangalica Fesztivált, amely idén március 29-ig tart a Nagytemplom előtt, a Kossuth téren. Pénteken megkezdődött a rendezvény. A Mangalica Fesztivál 2008-óta nyolc budapesti, öt debreceni, két szombathelyi, három székesfehérvári, valamint három szegedi fesztivállal országos fesztiválsorozattá nőtt, márka lett a gasztronómiai rendezvények sorában. A rendezvény ingyenesen látogatható, napközben a fesztivál hangulatához illeszkedő népzenei programok is vannak a gasztro bemutatók mellett. A helyben sült egész malacon túl a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak az estig tartó könnyűzenei programok alatt. Idén is van élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözött a három család és egy koca, malacokkal. A tenyésztők, kistermelők mellett lehetőséget kaptak magyar kézműves termékek készítői, iparművészei is bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában. A rendezvény mindennap 22 óráig tart. Fotók és videó: Miskolczi János

Húsvétkor nem bírjuk abbahagyni a zabálást


Nyammm! Ismét Mangalica Fesztivál Debrecenben +fotók, videó

Aggasztó számok: nagyon nem állunk jól

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is komoly problémát okoznak a leggyakoribb népbetegségek. Észak-Magyarországon és Észak-Alföldön főként a szív- és érrendszeri betegségek statisztikái aggasztóak. Az ischaemiás szívbetegségek, köztük a szívinfarktus áldozatainak lakosságszámhoz mért aránya az uniós átlaghoz képest Észak-Magyarországon háromszoros, az Észak-Alföldön pedig két és félszeres. Életünk első 1000 napjában pedig több népbetegség felnőttkori kialakulásának kockázata is mérsékelhető lenne a kiegyensúlyozott táplálás révén. Ennek jelentőségére hívja fel a figyelmet az Első 1000 nap program, amelyhez a 90 éves debreceni Gyermekgyógyászati Intézet is csatlakozott, hogy minél több egészségügyi szakemberhez és szülőhöz eljutassa a régióban a gyermekek megfelelő táplálásával kapcsolatos tudnivalókat. Egészségünket nem csak az örökölt gének határozzák meg, a legújabb kutatások szerint a korábban véltnél jóval nagyobb a környezet, azon belül is a táplálkozás szerepe. Különös jelentősége van ennek a fogantatástól számított első 1000 napban, amikor az egészségtelen táplálkozás és életmód miatt fokozódhat a felnőttkori elhízásra és a cukorbetegségre való hajlam is, amelyek számos további betegség – köztük a szív- és érrendszeri betegségek – okozói lehetnek.   A két északkelet-magyarországi régióban különösen az utóbbi betegségcsoport statisztikái hívják fel a figyelmet a probléma jelentőségére. Észak-Magyarország és Észak-Alföld is megtalálható a között a 10 európai régió között, amelyekben a lakosságszámhoz mérten a legtöbb halálos áldozatot követelik az ischaemiás szívbetegségek - mint például a szívroham vagy a szívelégtelenség. A keringési rendszerben szenvedő betegek halálozási aránya Észak-Magyarországon közel a kétszerese, Észak-Alföldön pedig több mint a másfélszerese az uniós átlagnak. A felnövekvő generációk népbetegségekre való hajlamát kívánja csökkenteni az Első 1000 nap program a megfelelő táplálás kialakításához szükséges információk átadásával. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott most a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának 90 éves Gyermekgyógyászati Intézete és a Magyar Gyermekorvosok Társasága Északkelet-magyarországi Területi Szervezete.   "Az idén 90 éves debreceni Gyermekgyógyászati Intézetnek az észak-magyarországi és az észak-alföldi ikerrégió gyógyító, oktató és tudományos központjaként kiemelkedő felelőssége van abban, hogy Balassagyarmattól Balmazújvárosig minden, a gyermekek egészséges fejlődéséért szívvel-lélekkel dolgozó orvos, védőnő és nővér szakmai munkáját segítse az első 1000 nappal kapcsolatos szakmai információkkal is. Meggyőződésünk, hogy az egészségügyi szakma és a szülők támogatásával nem csak a gyermekek életét tehetjük jobbá, de hosszabb távon egészségesebb generációk nőhetnek fel és jelentősen csökkennek majd a népegészségügyi problémák is" - mondta el Prof. Dr. Balla György, a Gyermekgyógyászati Intézet igazgatója.   A csatlakozás bejelentését követően elkezdődött a két régió hat megyéjéből érkező egészségügyi szakemberek képzése is. Ők azok, akik elsőként "Első 1000 nap nagyköveti" címet kapnak, és akiknek alapvető szerepük lesz abban, hogy a térség többi orvosa, védőnője, nővére és maguk a szülők is közvetlen tájékoztatást kapjanak arról, miként csökkenthető a felnőttkori megbetegedések kockázata az első 1000 napban. „A debreceni Gyermekklinika csatlakozása fontos mérföldkő az Első 1000 program számára. Bízunk benne, hogy Északkelet-Magyarország gyermekgyógyászati központjának példáját számos egészségügyi intézmény követi országszerte, és a szülők edukációjával minden magyar gyermek esélyt kaphat majd az egészséges felnőttkorra” - mondta el Dr. Takács István, a Semmelweis Egyetem docense, az Első 1000 nap programot alapító Magyar Primer Prevenciós Orvosi Egyesület elnöke.

Országos Szaunamester Bajnokság az Aquaticum Szaunavilágban


Jó hírt, jó reggelt! A kávé jó a szívbetegség ellen

Állítólag nem járnak rosszul a Baumax-os dolgozók

Sikeres volt a Baumax és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közötti együttműködés, biztosítottak a kifizetések, és az egykori dolgozók csaknem 20 százaléka már elhelyezkedett más területen - számolt be egyaránt a vállalat és a szervezet az MTI-nek. A Baumax barkácsáruház január végén bejelentette, hogy kivonul Magyarországról, a 14 áruházat sorban bezárják. A Baumax AG kommunikációs munkatársa az MTI érdeklődésére közölte, hogy már mind a 14 üzletét bezárta Magyarországon, és a szakszervezettel folytatott tárgyalásoknak megfelelően a vállalat elsősorban eleget tesz a törvényi követelményeknek, valamint bizonyos esetekben speciális támogatást és lehetőségeket nyújt.      Sáling József, a KASZ elnöke a Baumax-dolgozók sorsával kapcsolatban kifejtette: minden határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező érintett megkapja végkielégítését, és a 30 napos felmondási idő alatt még akkor is kap munkabért, ha nem lesz már munka az üzletekben.      Hozzátette: a Baumax szintén kifizeti a ki nem adott szabadságokat, valamint a munkában töltött idő végéig 60 ezer forintos prémiumot ad minden üzletben dolgozó számára, tekintettel a végkiárusítások során megnövekedett forgalomra.      Ezen felül a vállalat kitolta azon női alkalmazottak munkaviszonyát, akiknek a felmondástól számítva már csak mintegy 6 hónap volt a 40 éves munkaviszony betöltéséig, a nyugdíjba vonulásig - mondta. Az alkalmazottak továbbá szabadon választhattak, hogy felmondással, vagy közös megegyezés által szüntetik meg munkaviszonyukat. Utóbbi esetben sem éri semmilyen kár a dolgozókat, megkapják az őket illető járulékokat, a felmondási időre jutó keresetet, a végkielégítést, a szabadságmegváltást.      A Magyarországról kivonuló Baumax áruházait az MMXH Kft., magyarországi Möbelix és Mömax áruházak tulajdonosa, az ausztriai XXXLutz leányvállalata veszi át.      A Möbelix ügyvezető igazgatója - aki egyébként a Baumax egykori ügyvezető igazgatója - korábban már jelezte, hogy szeretné alkalmazni a volt Baumax-dolgozók egy részét, azonban ez nagymértékben attól is függ, hogy hol és milyen ütemben sikerül átalakítani a korábbi barkács- és építési áruházakat. (MTI)  

Íme, ezt a levelet írta a Quaestor-vezér Orbánnak


Csak szólunk: idén már az online lehet a legnagyobb hazai hirdetési piac

Eláruljuk, mi is az ARS SACRA DEBRECENIENSIS

ARS SACRA DEBRECENIENSIS címmel a katolikusok debreceni visszatérésének 300. évfordulója tiszteletére kiállítás nyílik április 10-én, pénteken, 17 órakor a Belvárosi Galériában (Kossuth u. 1.). Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyével, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Hajdú-Bihar megyei csoportjával és a Debreceni Művelődési Központtal együttműködve kiállítást szervez a debreceni kötődésű képző-, ipar-, és fotóművészek szakrális műveiből.   300 éve kezdődött a katolikusok reformáció utáni visszatérése Debrecenbe, ezért a 2015. esztendőt Bosák Nándor püspök emlékévvé nyilvánította. Az emlékév programjába illeszkedik az ARS SACRA DEBRECENIENSIS címmel szerveződő kiállítás. A latin cím utal a katolikus hagyományra, de tartalmilag nem felekezet-specifikus művekből áll a kiállítás, hanem debreceni és debreceni kötődésű művészek olyan alkotásaiból, melyek az emberi lét szakrális és transzcendens dimenzióira utalnak. A tárlatra 65-en adták be munkáikat, s csaknem kétszáz műből válogatta ki a zsűri a tartalmi és esztétikai szempontoknak leginkább megfelelő 92 alkotást, köztük a díjazásra érdemeseket. A zsűri a kiállítás tematikus jellegére való tekintettel meghívott Debrecenből elszármazott művészeket, nem hivatásos alkotókat, valamint speciális területen alkotó népi iparművészeket is, hogy kellőképpen reprezentálja a város sokszínű szakrális művészetét.      Kiállító alkotók: AKNAY JÁNOS  *  ALMÁSY ALADÁR * ÁSZTAI CSABA * BÍRÓ ESZTER  *  BUKA LÁSZLÓ * BURAI ISTVÁN * D. KIRÁLY SÁNDOR * DR. MOLNÁRNÉ ÖTVÖS TÜNDE * DURUCSKÓ ZSOLT *  E. LAKATOS ARANKA * ÉLES BULCSÚ  *  FÁTYOL ZOLTÁN   *  GÁL ANDRÁS * GONDA ZOLTÁN * GYÖNGY ENIKŐ  *  GYŐRI LÁSZLÓ  *  H. CSONGRÁDI MÁRTA  *  HORVÁTH BÍBOR   *   HORVÁTH ISTVÁN  *  KASSAI IMRE * KÁNYÁSI HOLB MARGIT  *  KISS ÁRPÁDNÉ   *   KOZMÁNÉ BŐDI ILDIKÓ * KURUCZ IMRE * KUSTÁR GÁBOR * LÁNG ESZTER * LÁSZLÓ ÁKOS  *  LUKÁCS GÁBOR *  MADARÁSZ KATHY MARGIT * MAGYAR ZITA * MAKOLDI SÁNDOR * MAKOLDI SÁNDOR GYULA * MÁTHÉ ANDRÁS * MONOSTORY VIKTÓRIA * NURIDSÁNY ÉVA * OLÁH TIBOR  *  ÖTVÖS NAGY FERENC  *  PALOTAI  ERZSÉBET  *  PAPP KÁROLY  *  PAPP TAMÁS JÁNOS  * SUBICZ ISTVÁN * SULYOK GÉZA * SÜLI ISTVÁN * SZABÓ ANTÓNIA * SZILÁGYI IMRE  * TAMUS ISTVÁN * TARNÓCZI JÓZSEF * TARSOLY ANDORNÉ * TORNAY KRISZTINA * TOROCZKAY ILONA * VELÉNYI RUDOLF * VINCZE LÁSZLÓ * WRÁBEL ERZSÉBET * ZIMÁNYI ALAJOS Köszöntőt mond: Bosák Nándor, a Debrecen - Nyíregyházi Egyházmegye püspöke és Komolay Szabolcs, Debrecen város alpolgármestere. A kiállítást megnyitja: Dr. Nagy Márta egyetemi docens. A kiállítást rendezte: Fátyol Zoltán festőművész. Közreműködnek: Újhelyi Kinga Jászai-díjas színművész és a Debreceni Canto Armonico Énekegyüttes. A kiállítás 2015. május 11-ig tekinthető meg hétköznapokon 10-18 óráig.

Videó, fotók: rendkívüli dolog történt a debreceni villamoson


Alföldi Róberték meghódították Debrecent

15 millióan látták ezt a videót, de te még nem: 100 év 1 percben

Fogtak egy szép modellt, megmutatták rajta, milyen volt a smink- és frizuradivat az elmúlt 100 évben, majd csináltak belőle egy 1 perces time lapse videót. A siker elvitathatatlan: eddig több mint 15 milliószor töltötték le a filmecskét. Nézd csak meg alább!

A kis drága: milliós ruhakölteménybe bújt a debreceni fiatalasszony


Debreceni mosoly ragyogott a Colosseum előtt: fotók

Balesetveszélyes gázpedálok: csaknem 20 ezer autót hívtak vissza

Több mint 17 és félezer gépjárművet kénytelen visszahívni világszerte a brit Aston Martin, egy kínai beszállítója ugyanis gyenge minőségű műanyagot küldött a gyárnak.A hírről a sina.com kínai internetes hírportál számol be a luxusautó-gyártó szerdai bejelentését követően. A portál szerint a kérdéses autók gázpedáljaival akadhat probléma, azok készítésénél ugyanis a beszállító dél-kínai Shenzhen Kexiang vállalat rossz műanyagot használt, amelyet egy másik dél-kínai cégtől, a tungkuani Synthetic Plastic nyersanyagszolgáltatótól szerezett be. A gyenge minőségű műanyag miatt a gázpedál eltörhet, megnövelve ezzel a baleset vagy ütközés kockázatát.    A visszahívás a vállalat összes 2007 novembere és 2013 decembere közti balkormányos és az összes 2012 májusa és 2013 decembere közt gyártott jobbkormányos gépjárművét érinti, ez az elmúlt hat év teljes kibocsátásának háromnegyede. A cég például Európában több mint 7 ezer, az Egyesült Államokban pedig több mint 5 ezer autót hív vissza.    Az Aston Martin a gázpedálok térítésmentes cseréjét ígérte vevőinek, s úgy fogalmazott: nem tud arról, hogy baleset történt volna a hamisítás miatt, 22 esetben jelentettek a tulajdonosok meghibásodást.(MTI)

Figyelem! Ónos esőre, havazásra kell készülni


Traffipaxtól többé nem kell félni, megoldották a magyarok