°C
TIME DATE
Ma Ágoston nap van.

Heti értelmes: lopott traktorral menekült a rendőrök elől
Elvette egy rendőr fegyverét, és harapott is a migráns
Megfiatalított keretet hirdetett Storck
Rendőrök vs. feketék: Trump szerint ettől már nem lehet rosszabb

Heti értelmes: lopott traktorral menekült a rendőrök elől

A gyanúsított menekülés közben kiugrott a mozgó járműből és megpróbált elmenekülni, a debreceni rendőrök azonban utolérték, elfogták és őrizetbe vették. A bűncselekmény elkövetésével összefüggésben a rendőrök őrizetbe vették a férfi két társát is. Egy férfi értesítette a rendőrséget 2016. augusztus 27-én 21 óra 7 perckor arról, hogy körülbelül 20 perccel ezelőtt a Hajdúsámson külterületén lévő tanyájáról ismeretlen tettes ellopott egy traktort. A sértett elmondta, hogy egy földúton egy kistehergépkocsival követi a jármű nyomát, amely Nyírmátonfalva irányába vezet. A rendőrök nagy erőkkel a helyszínre mentek, majd pár perccel később a bejelentő arról tájékoztatta őket, hogy meglátta a járművét, amely Debrecen-Haláp mellett haladt egy földúton. A körzeti megbízottak Újléta külterületén, egy erdős részen észrevették az eltulajdonított traktort, amely velük szemben közlekedett a szűk földúton. A megkülönböztető jelzés ellenére az elkövető a traktorral nem állt meg, a sofőr ki akarta kerülni a szolgálati gépkocsit, amely során érintőlegesen nekiütközött, majd bekanyarodott az erdős területre. A férfi ekkor a mozgó traktorból kiugrott és a helyszínről elmenekült, a jármű pedig nekihajtott egy fának. A rendőrök az elkövető után szaladtak, akit utolértek és elfogtak. Az eset során személyi sérülés nem történt. A 31 éves H. Péter monostorpályi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A beszerzett információkat követően a rendőrök azonosították azt a férfit, aki rávette H. Pétert arra, hogy lopja el a traktort, amelyet egy elhagyatott tanyán kellett volna elrejtenie. Sz. Sándor a mezőgazdasági járművet később értesíteni akarta, az abból származó haszonból pedig H. Péter is részesült volna. Az 52 éves hajdúsámsoni lakost a rendőrök elfogták és előállították. A megalapozott gyanú szerint H. Péternek a bűncselekmény elkövetésében segítséget akart nyújtani Sz. Tibor, aki a traktor elrejtését követően a 31 éves gyanúsítottat hazavitte volna a tanyáról, ezért cserébe egy részt ígért neki a bűncselekményből származó haszonból. A 29 éves hosszúpályi férfit a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai elfogták és előállították. A nyomozók Sz. Sándort és Sz. Tibort a kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. Mindhárom gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Debreceni Rendőrkapitányság ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. (police.hu)

Elvette egy rendőr fegyverét, és harapott is a migráns

Előállítása során támadt rá az őt kísérő rendőrökre az az afgán férfi, aki ellen a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség szombaton nyomozást rendelt el - tájékoztatta Kopasz Zsolt főügyész szombaton az MTI-t.      A férfit Kecskemétről szállította a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pénteken délután Szegedre. A gyanú szerint az előállítás során a megbilincselt afgán férfi egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé vált, ezért az egyik rendőr megpróbálta lefogni. Ekkor a gyanúsított az intézkedő rendőr pisztolyát - a tokjából, a fegyverrögzítőt kioldva - megszerezte és saját mellkasához szorította.      Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert. Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a gyanúsított megharapta.      A lőfegyverrel való visszaélés bűntette, továbbá a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség szombaton az őrizetbe vétel mellett gyanúsítottként hallgatta ki az afgán férfit, akinek az előzetes letartóztatását is indítványozza az ügyészség. (MTI)

Megfiatalított keretet hirdetett Storck

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya edzői pályafutásának legfiatalabb keretét állította össze a csapat Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-án sorra kerülő világbajnoki selejtezőjére.      Az mlsz.hu szombati beszámolója szerint a diósgyőri Bognár István és az újpesti Kálnoki Kis Dávid mellett az U21-es válogatottból Vida Máté (Vasas) is csatlakozhat majd a kerethez a korosztályos együttes jövő csütörtöki, Liechtenstein elleni Európa-bajnoki selejtezője után.      "Ez a folyamat már az Európa-bajnokság előtt elindult, a stratégiai célok, a hosszú távú fiatalítás miatt olyan játékosok helyére kellett fiatal labdarúgókat keresnem, mint Vanczák Vilmos vagy Leandro" - idézte a magyar szövetség honlapja Bernd Storckot. "Az Eb-t követően a csapat több meghatározó játékosa is lemondta a válogatottságot, és ugyan még feltétlenül számítok a rendkívül tapasztalt, de ezúttal sajnos sérült Gera Zoltán segítségére, a szemem előtt már a markáns fiatalítás lebeg. Ez a stratégiai szempont vezérelt a bő keret összehívásánál, majd a keretszűkítés során is."      A szövetségi kapitány hozzátette: az elmúlt két hétben elvégzett közös munka a távlati célokat erősítette, neki pedig az a meggyőződése, hogy ez a fiatal csapat szolgálja leginkább a magyar futball hosszú távú érdekeit és céljait.      A magyarok szeptember 6-án Tórshavnban kezdik a vb-selejtezős sorozatot.      A magyar válogatott kerete:     ---------------------------     kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)      védők: Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton FC)     középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna)     támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Rendőrök vs. feketék: Trump szerint ettől már nem lehet rosszabb

Donald Trump republikánus elnökjelölt szombaton felszólította az afroamerikai közösségeket, hogy szavazzanak rá, ezt elsősorban az amerikai nagyvárosokban elszaporodott lövöldözésekkel indokolta, a demokratákat téve felelőssé az elharapózott bűnözésért.      A republikánus elnökjelölt szombaton Iowa szövetségi állam fővárosában, Des Moines-ban tartott választási nagygyűlést, s egy héten belül immár harmadszor szólította meg az afroamerikaiakat, jóllehet, Iowában alig élnek feketék.       Egyes amerikai nagyvárosok belső kerületeinek leromlását és a fojtogató bűnözést hozta fel indokként arra, hogy miért kellene rá szavazniuk a feketéknek. Arról beszélt, hogy vannak nagyvárosok, ahol a feketék hihetetlen nyomorban élnek, közösségeikben nagyon magas a bűnözés aránya. Mint fogalmazott, sérti a jó érzékét, ha azt látja, hogy bárki ilyen körülmények között sínylődik.       Miután szegénységi és bűnözési statisztikai adatokat sorolt, különös figyelmet fordítva az amerikai nagyvárosokban elszaporodott lövöldözésekre, Trump a kialakult állapotokért a demokratákat tette felelőssé. "Ennél rosszabb már nem is lehet" - tette hozzá. "Azoknak, akik szenvednek, azt mondom, szavazzanak Donald Trumpra! Majd én rendbehozom a dolgokat. Afroamerikaiak, spanyolajkúak, szavazzatok Donald Trumpra! (...) mit veszíthettek?" - mondta a republikánus elnökjelölt.      Példaként felhozta az előző este Chicagóban elkövetett bűncselekményt, amikor agyonlőtték a kisbabájával sétáló Nykea Aldridge-t, az Egyesült Államokban rendkívül népszerű amerikai profi kosárlabdás, Dwayne Wade unokahúgát.      A bűncselekménynek óriási visszhangja van Amerika-szerte. Trump azt mondta, hogy az afroameikaiaknak az ilyen tragédiák miatt is rá kell adniuk voksukat. Egyébként Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a meggyilkolt fiatal nő családjának és Wade-nek is.       A demokraták alelnökjelöltje, Tim Kaine szenátor a floridai Miamiban kampányolva nem hagyta szó nélkül Trump megjegyzéseit. Miközben arról beszélt, hogy a demokraták "igazán okos stratégiákat" készítenek elő az ilyen bűncselekmények visszaszorítására, kétségbe vonta Trump mondatainak őszinteségét. Azt fejtegette, hogy nem lehet hinni olyan embernek, aki korábban még azt is kétségbe vonta, hogy az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke, Barack Obama az Egyesült Államokban született. (MTI)

Szívás: szeptembertől még drágább lesz dohányozni

Szeptember 1-jétől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója a parlament által júniusban elfogadott új, jövedéki adóról szóló törvény alapján.       A cigaretta adója továbbra is - ezer darabonként - 15 700 forint és a kiskereskedelmi eladási ár 25 százaléka, de legalább 28 400 forint - ezer darabonként - a korábbi 28 000 forint helyett.        A szivar és szivarka adója szeptembertől továbbra is a kiskereskedelmi ár 14 százaléka, de az ezer darabonkénti adó a korábbi legalább 4000 forintról legalább 4060 forintra nő.       A finomra vágott és egyéb fogyasztási dohány adója a jelenlegi kilogrammonkénti 14 000 forintról 15 100 forintra emelkedik.       A dohánygyártmányok adójának szerkezetét és minimumát uniós irányelv határozza meg, Magyarország 2017. december 31-ig derogációt élvez. Az uniós adóminimum elérése érdekében Magyarországon 2017 végéig 29 százalékkal meg kell emelni a dohánygyártmányok adóját, amit Magyarország három lépcsőben kíván elérni. A szeptemberi emelés az első lépcső. (MTI)

Rosberg nyerte az időmérőt

Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a Forma-1-es Belga Nagydíj szombati időmérő edzését, így vasárnap ő indulhat az első rajtkockából.     A 31 éves versenyző pályafutása során 28. alkalommal rajtolhat az élről, és az idén hatodszor nyert időmérőt.     A holland Max Verstappen (Red Bull) pályafutása legjobbjaként második lett, míg a finn Kimi Räikkönen (Ferrari) a harmadik.     A világbajnoki pontversenyben élen álló, címvédő brit Lewis Hamilton (Mercedes) motorcsere miatt a mezőny végéről rajtol, akárcsak a spanyol Fernando Alonso (McLaren).     A futamot vasárnap 14 órakor rendezik.     A teljes rajtsorrend (az espnf1.com alapján):     ---------------------------------------------     1. sor: Nico Rosberg (német, Mercedes) Max Verstappen (holland, Red Bull)     2. sor: Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) Sebastian Vettel (német, Ferrari)     3. sor: Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull) Sergio Perez (mexikói, Force India)     4. sor: Nico Hülkenberg (német, Force India) Valtteri Bottas (finn, Williams)     5. sor: Jenson Button (brit, McLaren) Felipe Massa (brazil, Williams)     6. sor: Romain Grosjean (francia, Haas) Kevin Magnussen (dán, Renault)     7. sor: Esteban Gutierrez (mexikói, Haas) Jolyon Palmer (brit, Renault)     8. sor: Carlos Sainz Jr. (spanyol, Toro Rosso) Pascal Wehrlein (német, Manor)     9. sor: Felipe Nasr (brazil, Sauber) Esteban Ocon (francia, Manor)     10. sor: Danyiil Kvjat (orosz, Toro Rosso) Marcus Ericsson (svéd, Sauber)     11. sor: Lewis Hamilton (brit, Mercedes) - rajthelybüntetés Fernando Alonso (spanyol, McLaren) - rajthelybüntetés (MTI)

Megnézem a cikket!

Heti értelmes: lopott traktorral menekült a rendőrök elől

A gyanúsított menekülés közben kiugrott a mozgó járműből és megpróbált elmenekülni, a debreceni rendőrök azonban utolérték, elfogták és őrizetbe vették. A bűncselekmény elkövetésével összefüggésben a rendőrök őrizetbe vették a férfi két társát is. Egy férfi értesítette a rendőrséget 2016. augusztus 27-én 21 óra 7 perckor arról, hogy körülbelül 20 perccel ezelőtt a Hajdúsámson külterületén lévő tanyájáról ismeretlen tettes ellopott egy traktort. A sértett elmondta, hogy egy földúton egy kistehergépkocsival követi a jármű nyomát, amely Nyírmátonfalva irányába vezet. A rendőrök nagy erőkkel a helyszínre mentek, majd pár perccel később a bejelentő arról tájékoztatta őket, hogy meglátta a járművét, amely Debrecen-Haláp mellett haladt egy földúton. A körzeti megbízottak Újléta külterületén, egy erdős részen észrevették az eltulajdonított traktort, amely velük szemben közlekedett a szűk földúton. A megkülönböztető jelzés ellenére az elkövető a traktorral nem állt meg, a sofőr ki akarta kerülni a szolgálati gépkocsit, amely során érintőlegesen nekiütközött, majd bekanyarodott az erdős területre. A férfi ekkor a mozgó traktorból kiugrott és a helyszínről elmenekült, a jármű pedig nekihajtott egy fának. A rendőrök az elkövető után szaladtak, akit utolértek és elfogtak. Az eset során személyi sérülés nem történt. A 31 éves H. Péter monostorpályi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A beszerzett információkat követően a rendőrök azonosították azt a férfit, aki rávette H. Pétert arra, hogy lopja el a traktort, amelyet egy elhagyatott tanyán kellett volna elrejtenie. Sz. Sándor a mezőgazdasági járművet később értesíteni akarta, az abból származó haszonból pedig H. Péter is részesült volna. Az 52 éves hajdúsámsoni lakost a rendőrök elfogták és előállították. A megalapozott gyanú szerint H. Péternek a bűncselekmény elkövetésében segítséget akart nyújtani Sz. Tibor, aki a traktor elrejtését követően a 31 éves gyanúsítottat hazavitte volna a tanyáról, ezért cserébe egy részt ígért neki a bűncselekményből származó haszonból. A 29 éves hosszúpályi férfit a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai elfogták és előállították. A nyomozók Sz. Sándort és Sz. Tibort a kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették. Mindhárom gyanúsított elismerte a bűncselekmény elkövetését. A Debreceni Rendőrkapitányság ellenük lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. (police.hu)

Gyorshír: eltűnt egy magyar búvár


Feladta magát a debreceni villamostörő

Elvette egy rendőr fegyverét, és harapott is a migráns

Előállítása során támadt rá az őt kísérő rendőrökre az az afgán férfi, aki ellen a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség szombaton nyomozást rendelt el - tájékoztatta Kopasz Zsolt főügyész szombaton az MTI-t.      A férfit Kecskemétről szállította a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal pénteken délután Szegedre. A gyanú szerint az előállítás során a megbilincselt afgán férfi egyre türelmetlenebbé és agresszívebbé vált, ezért az egyik rendőr megpróbálta lefogni. Ekkor a gyanúsított az intézkedő rendőr pisztolyát - a tokjából, a fegyverrögzítőt kioldva - megszerezte és saját mellkasához szorította.      Ezt látva a három rendőr együttes erővel földre vitte a gyanúsítottat, és így sikerült a kezéből kicsavarni a lőfegyvert. Dulakodás közben az egyik rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mert a gyanúsított megharapta.      A lőfegyverrel való visszaélés bűntette, továbbá a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség szombaton az őrizetbe vétel mellett gyanúsítottként hallgatta ki az afgán férfit, akinek az előzetes letartóztatását is indítványozza az ügyészség. (MTI)

Szívás: szeptembertől még drágább lesz dohányozni


Elfogták a mátészalkai útonállókat +videó

Pokémon GO

Harminc éve volt: 1986. 08. 23.

Már harminc éve is kíváncsi voltam. Piszkosul érdekelhetett, hogy mi van idekinn, úgyhogy szűk két kilogrammal valamikor estefelé világra jöttem. Pontosan harminc évvel ezelőtt. Idősebb barátaim azt mondják, ez szemtelenül kevés, szemtelenül fiatal vagyok, s az igazán nagy dolgok még csak ezután jönnek. Tudom, hogy igazuk van, mégis kiráz a hideg amikor belegondolok abba, hogy mennyi minden történt már velem a megszületésem óta. Ha timelapse videót kellene csinálni belőle, akkor biztosan lenne a képeken mindenféle műfaj: thriller, romantikus- és kevésbé romantikus vígjáték, nyomasztó dráma, és persze pornó is. 1986 furcsa év volt. Néhány furcsaság a teljesség igénye nélkül: január 15. –  Mihail Gorbacsov szovjet pártfőtitkár országa leszerelési programjáról tesz nyilatkozatot. január 20. – Franciaország és Nagy-Britannia megállapodást ír alá a La Manche csatorna alatti vasúti alagút megépítéséről. január 28. – Az űrkutatás történetének egyik legsúlyosabb szerencsétlensége: az indítás után 73 másodperccel felrobban a Challenger amerikai űrrepülőgép, a hét utas életét veszti. február 19. – Megkezdik az első modul-űrállomás, a Mir építését. március 1. – Ismeretlen merénylő Stockholmban a nyílt utcán meggyilkolja Olof Palme svéd miniszterelnököt. március 13. – A Giotto elnevezésű európai űrszonda 596 kilométerre megközelíti a Halley-üstökös magját. március 24. – a Hungaroring versenypálya átadása. április 5. – Iszlám szélsőségesek bombamerényletet hajtanak végre a nyugat-berlini La Belle szórakozóhelyen: 1 halott, 250 sebesült. április 15. – A nyugat-berlini bombamerénylet ürügyén Ronald Reagan amerikai elnök elrendeli a líbiai Tripoli és Bengázi városok bombázását. április 26. – A világtörténelem legsúlyosabb atomkatasztrófája békeidőben: felrobban a Csernobili atomerőmű egyik reaktora. június 24. – Megkezdi sugárzását a Danubius Rádió, Magyarország első kereskedelmi rádiója. július 9. – A RAF – autójába rejtett pokolgéppel – megöli Karl Heinz Beckurtst, a Siemens igazgatósági tagját. július 10. - Fonyódi otthonában gyógyszer-túladagolás által lett öngyilkos Magyarország első szépségkirálynője, a 17 éves Molnár Csilla. augusztus 10. – Az első Magyar Forma–1 nagydíj megrendezése, a verseny győztese Nelson Piquet. augusztus 21. – A kameruni Nyos-tó limnikus kitörése megöl több mint 1700 embert. augusztus 29. - A Fekete-tengeren elsüllyed egy szovjet luxushajó, az Admiral Nahimov miután összeütközött a Pjotr Vasszev nevű teherhajóval. 426 ember vesztette életét. november 10. – Aláírják a McDonald’s éttermi hálózat magyarországi kialakításáról szóló szerződést. február 25. - Los Angelesben a 28. Grammy-díjátadón a We are the World (Michael Jackson és Lionel Richie szerzeménye) megkapja az Év daláért járó Grammy - díjat, ezen kívül még 3-at (év felvétele, duóban vagy együttesben előadott legjobb popdal, legjobb zenei videó kategóriában szintén) A We are the World-öt egyszerre sugározza a világ legtöbb rádiója áprilisban, Nagypénteken. július 27. – Budapesten fellép a Queen együttes. Sajnos 1986. október 22-én halt meg Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas magyar biokémikus Megalakult a svéd Roxette. Megalakult az Ossian együttes. Megjelent az első magyar heavy metal album a Pokolgép együttes Totális metál című albuma. Véget ért a nagy sikerű Knight Rider sorozat az Egyesült Államokban. (Én meg a 90-es években nevelkedtem ezen…) Ugye milyen rég volt mindez? S mégis szemtelenül semminek tűnik. E 30 év alatt lett egy csodálatos életem, egy csodálatos feleségem, van hol élnem, van mivel járnom, megvan majdnem mindenem. Hogy nehéz volt-e eddig? Néha szárnyaltam, néha cammogtam, vért izzadtam, de itt vagyok, ez a lényeg. Pontosabban nem ez a lényeg. A lényeg az a rengeteg jóakaratú ember, aki ilyenkor emlékeztet arra, hogy mennyire jó dolog ez az ÉLET nevű katartikus káosz. Köszönöm, s remélem, még párszor, - legalább harmincanként - megköszönhetem nektek. Kopányi Balázs        

Első meccs, első szex


Katinka, elnézést

Ki az a Britney Spears? Ja, ő

Azt írja a 444.hu, hogy Britney Spears visszatért. Hogy hova, meg honnan, azt nem tudni, de vegyük komolyan. Idézünk: ma jelent meg a már 34 éves énekesnő legújabb lemeze, a Glory. Spears 2013 óta nem adott ki lemezt, és most minden jel arra mutat, hogy nagy visszatérést tervez, lesz nagy turné, szerepel mindeféle talkshow-kban és fellép a MTV Video Music Awards díjátadón is. Márpedig ilyesmit 2007 óta nem csinált. Ollé!

Bocs, megcsaltam a feleségem - írta a bankvezér


Szíriai migráns szállását állja a pápa

Rendőrök vs. feketék: Trump szerint ettől már nem lehet rosszabb

Donald Trump republikánus elnökjelölt szombaton felszólította az afroamerikai közösségeket, hogy szavazzanak rá, ezt elsősorban az amerikai nagyvárosokban elszaporodott lövöldözésekkel indokolta, a demokratákat téve felelőssé az elharapózott bűnözésért.      A republikánus elnökjelölt szombaton Iowa szövetségi állam fővárosában, Des Moines-ban tartott választási nagygyűlést, s egy héten belül immár harmadszor szólította meg az afroamerikaiakat, jóllehet, Iowában alig élnek feketék.       Egyes amerikai nagyvárosok belső kerületeinek leromlását és a fojtogató bűnözést hozta fel indokként arra, hogy miért kellene rá szavazniuk a feketéknek. Arról beszélt, hogy vannak nagyvárosok, ahol a feketék hihetetlen nyomorban élnek, közösségeikben nagyon magas a bűnözés aránya. Mint fogalmazott, sérti a jó érzékét, ha azt látja, hogy bárki ilyen körülmények között sínylődik.       Miután szegénységi és bűnözési statisztikai adatokat sorolt, különös figyelmet fordítva az amerikai nagyvárosokban elszaporodott lövöldözésekre, Trump a kialakult állapotokért a demokratákat tette felelőssé. "Ennél rosszabb már nem is lehet" - tette hozzá. "Azoknak, akik szenvednek, azt mondom, szavazzanak Donald Trumpra! Majd én rendbehozom a dolgokat. Afroamerikaiak, spanyolajkúak, szavazzatok Donald Trumpra! (...) mit veszíthettek?" - mondta a republikánus elnökjelölt.      Példaként felhozta az előző este Chicagóban elkövetett bűncselekményt, amikor agyonlőtték a kisbabájával sétáló Nykea Aldridge-t, az Egyesült Államokban rendkívül népszerű amerikai profi kosárlabdás, Dwayne Wade unokahúgát.      A bűncselekménynek óriási visszhangja van Amerika-szerte. Trump azt mondta, hogy az afroameikaiaknak az ilyen tragédiák miatt is rá kell adniuk voksukat. Egyébként Twitter-üzenetben fejezte ki együttérzését a meggyilkolt fiatal nő családjának és Wade-nek is.       A demokraták alelnökjelöltje, Tim Kaine szenátor a floridai Miamiban kampányolva nem hagyta szó nélkül Trump megjegyzéseit. Miközben arról beszélt, hogy a demokraták "igazán okos stratégiákat" készítenek elő az ilyen bűncselekmények visszaszorítására, kétségbe vonta Trump mondatainak őszinteségét. Azt fejtegette, hogy nem lehet hinni olyan embernek, aki korábban még azt is kétségbe vonta, hogy az Egyesült Államok első afroamerikai elnöke, Barack Obama az Egyesült Államokban született. (MTI)

Lesz új autópálya Magyarország és Románia között


Belga terror : időhiány miatt lett célpont Brüsszel

Átadták a Juhász-életműdíjat Debrecenben +fotók

5 szekcióban összesen 34 előadás várta a betegellátásban dolgozókat pénteken a Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencián Debrecenben. Az egész napos tanácskozáson a prevenció és a rehabilitáció mellett a legújabb módszerekről is tapasztalatot cseréltek a Debreceni Egyetem Klinikai Központban dolgozók. Az idei évben is bőségesen akadt téma, pontosan 34 előadás volt terítéken. A konferencián átadták a Juhász Zsuzsa életműdíjat. A rangos kitüntetést az kaphatja meg, aki több évtizeden segítette a Klinikai Központ munkáját. Az idei évben Pocsai Ilona vehette át az életműdíjat, aki 4 évtizeden át rajongott a hivatásáért. Ez volt az első és egyben egyetlen munkahelye. Az életműdíj átadása után kezdetét vette a konferencia, ahol 5 szekció közül választhattak a szakdolgozók. A RÉSZLETEK: A prevenció, a diagnosztika és a rehabilitáció újdonságait is megismerhették a résztvevők a VI. Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencián. Az innovatív inzulinadagoló eszközök használatától kezdve a hallásterápia új sebészi módszerein át az egészségügyi kommunikáció jelentőségéig az ápolásszakma minden területét érintették a szakemberek augusztus 26-án a Juhász Zsuzsa Szakdolgozói Konferencián, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának hagyományos rendezvényén. Az intézményben mintegy 1800 egészségügyi szakdolgozó vesz részt a járó- és fekvőbeteg ellátásban, az ápolási munkában. A tanácskozás megnyitóján Édes István professzor, a Klinikai Központ főigazgatója tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy októberben már emelt összegű fizetést kapnak a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának szakdolgozói. - A bérfejlesztéshez szükséges pénz megérkezett, így a szeptemberi munka után járó fizetésüket októberben már a megemelt összeggel kapják a gyógyító besorolású szakdolgozóink. Az emelés mértéke az alapbértől függ, átlagosan bruttó 30 ezer Ft-tal kapnak majd többet ápolóink a bérfejlesztés első lépcsőjeként - mondta Édes István főigazgató. Az egész napos konferencián öt szekcióban, 34 előadáson osztották meg egymással ismereteiket a szakemberek, a prevenciótól kezdve a diagnosztikán és a terápián keresztül egészen a rehabilitációig. - Minden évben történnek változások az ápolásszakma területén, ezért naprakész, korszerű tudással kell rendelkeznünk, amit jól szolgál a minden évben megrendezett Juhász Zsuzsa Konferencia a Debreceni Egyetemen – emelte ki Kincsesné Szónya Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének elnöke. - Ez már a hatodik év, amikor megrendezzük konferenciánkat az egykori debreceni főnővérre, Juhász Zsuzsára emlékezve, aki 1958-tól egészen haláláig, 2007-ig a betegellátásnak szentelte életét. A róla elnevezett életműdíjat a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Ápolási Bizottságának döntése alapján idén Pocsai Ilona, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika osztályvezető ápolónője veheti át – jelentette be Gál Mária ápolási igazgató. Pocsai Ilona 1976-ban, közvetlenül érettségi után jelentkezett ápolónőnek, akkor még nem gondolta, hogy ez lesz az egyetlen munkahelye. Most, nyugdíjba vonulásakor már éppen ezt tartja az igazi önmegvalósításnak. Juhász Zsuzsa az elhivatottság mellett ebben is példát mutatott számára, hiszen ő 63 évig volt a debreceni Belgyógyászati Klinika munkatársa. Sajtóiroda – TH Fotók: Pénzes László, unideb.hu

Egyénre szabott köznevelés


Táncoló kenguruk és elektromos virágkocsi: remek ötletek az egyetemtől

​Minket is beszippantott a Pokémon GO + VIDEÓ

Talán nincs is olyan ’90-es években született fiatal, aki ne tudná, hogy mire gondolok, ha azt mondom: „A célom az, hogy jó legyek, hű társam oldalán”. Bizony, a Pokémon című anime főcímdalából idéztem. A rajzfilmet ugyan már egy jó ideje nem láthatjuk a televízióban, most újra Pokémon-őrület van az egész világon. Pontosan egy hónappal ezelőtt jelent meg ugyanis a Pokémon GO nevű telefonos játék, amely rabul ejtette az egész világot.   Egy amerikai elemzőcég e heti statisztikája szerint már több mint 100 millióan letöltötték telefonjukra a július 6-án megjelent Pokémon GO játékot. Nem csak a tengerentúlon, de Debrecenben is Pokémon-őrület uralkodik. Ha fogalmad sincs, hogy mik azok a zsebszörnyek vagy a 2000-es évek elején hűen követted a japán anime történéseit, de nem érted, hogyan működik a mobiltelefonos játék, tekintsd meg alábbi videónkat! A Pezsgőben megnézzük, hogy milyen előnyei és hátrányai lehetnek a népszerű alkalmazásnak és elviszünk titeket egy igazi, debreceni Pokémon-vadászatra is.

Mobilbarátoknak kedvezve: elkészült a HajduPress okostelefonos felülete


Megújul a HajduPress hírportál: érkezik a mobilbarát verzió

Előkóstolót kapnak a kiskunhalasi migránsok

Mivel ismét csoportokba verődve tiltakoznak a migránsok Kiskunhalason; a Bács-Kiskun megyei befogadóközpontnál, így forradalmi döntés született csúcsvezetői szinten.   Sorozatos attrocitások zajlottak az elmúlt napokban a kiskunhalasi menekülttáborban. Folyamatosan fokozták a rendőri jelenlétet, ám ez sehová sem vezetett. A szakemberek minden eszközt bevetettek a kedélyek lecsillapítására: ingyenes, vadonatúj családi házakat Felcsúton (az aréna közvetlen közelében), havi egymillió forintos, örökölhető életjáradékot Babakötvény formájában, ingyen cigarettát, italt, nyilvános önkielégítési lehetőséget bármelyik hazai dohányboltban,  a Mercedes-gyár felajánlásával pedig minden felnőttnek egy új C-osztályt, természetesen visszavonásig érvényes, arany MOL-kártyával, de mindez kevésnek bizonyult. Álinformátoraink szerint, fordulatot az a pillanat hozott az ügyben, amikor az egyik migri leharapta a másik fülcimpáját. Ekkor esett le ugyanis a szakembereknek, hogy a lázongók többsége fiatal férfi, akiknek minőségi élelemre van szükségük ahhoz, hogy erőt gyűjtsenek, s ne csak a tábort zúzzák porrá, hanem egész Bács-Kiskun Megyét. A tábor szerény ellátmányát azonban elutasították, ekkor jött a felismerés: minőségi étellel, a kacsamájas pástétommal próbálják meg segíteni őket céljaik elérése érdekében. A bizalmatlanság azonban a tetőfokára hágott, Európa és Kiskunhalas új lakói csak azután hitték el, hogy az eléjük rakott étel nem mérgezett, s nem romlott, miután a tábor egyik osztályvezetője a szemük láttára evett a kacsamájas pástétomból. Úgy néz ki, a rendszer bevált, ezentúl előkóstolók fogják segíteni a migránsok egészséges és biztonságos tápanyagbevitelét, s természetesen a kiadásnál maga Angela Merkel is segédkezni fog. A rendszer tehát működik, hamarosan kitörés várható.  (Álhírszolgálat) Tények ITT.  

Gyorshír: Jennifer Lopez fellép a debreceni Főnixben


Merkelék kicserélik a német lakosságot Szíriával

Megfiatalított keretet hirdetett Storck

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya edzői pályafutásának legfiatalabb keretét állította össze a csapat Feröer-szigetek elleni, szeptember 6-án sorra kerülő világbajnoki selejtezőjére.      Az mlsz.hu szombati beszámolója szerint a diósgyőri Bognár István és az újpesti Kálnoki Kis Dávid mellett az U21-es válogatottból Vida Máté (Vasas) is csatlakozhat majd a kerethez a korosztályos együttes jövő csütörtöki, Liechtenstein elleni Európa-bajnoki selejtezője után.      "Ez a folyamat már az Európa-bajnokság előtt elindult, a stratégiai célok, a hosszú távú fiatalítás miatt olyan játékosok helyére kellett fiatal labdarúgókat keresnem, mint Vanczák Vilmos vagy Leandro" - idézte a magyar szövetség honlapja Bernd Storckot. "Az Eb-t követően a csapat több meghatározó játékosa is lemondta a válogatottságot, és ugyan még feltétlenül számítok a rendkívül tapasztalt, de ezúttal sajnos sérült Gera Zoltán segítségére, a szemem előtt már a markáns fiatalítás lebeg. Ez a stratégiai szempont vezérelt a bő keret összehívásánál, majd a keretszűkítés során is."      A szövetségi kapitány hozzátette: az elmúlt két hétben elvégzett közös munka a távlati célokat erősítette, neki pedig az a meggyőződése, hogy ez a fiatal csapat szolgálja leginkább a magyar futball hosszú távú érdekeit és céljait.      A magyarok szeptember 6-án Tórshavnban kezdik a vb-selejtezős sorozatot.      A magyar válogatott kerete:     ---------------------------     kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)      védők: Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton FC)     középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna)     támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)

Rosberg nyerte az időmérőt


Hibátlanok maradnak a Tigrisek? - Premier League, 3. forduló

220 tabletta és sok más: volt drog a Szigeten

Két kábítószer-kereskedőt és tizenegy kábítószer-birtoklót fogtak el vasárnap a rendőrök a Sziget Fesztivál területén és annak közelében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a honlapján.      A 13 embernél összesen 220 darab tablettát, 26, illetve 31 gramm zöld növényi törmeléket, 21,71 gramm fehér színű port, 10,28 gramm barna növényi származékot és 11 darab növényi magot találtak és foglaltak le. A tájékoztatás szerint a fővárosi rendőrök egy 27 éves svájci állampolgárt és egy 21 éves gyömrői férfit fogtak el, akikkel szemben kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket minden esetben előállították és kihallgatták, a két kábítószer-kereskedőt őrizetbe vették - közölte a BRFK. (MTI)

Nagy utcaszínház és cirkusz a Sziget Fesztiválon


Az anyja, már teltházas Rihanna

Szépséges sellőlány a Fórum virágkocsiján

A FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont immár 8. éve a régió legszebb és legnagyobb bevásárlóközpontjaként a divat meghatározó képviselője. A FÓRUM Debrecen Bevásárlóközpont rendezvényeivel is arra törekszik, hogy mindenki jól érezze magát és kellemes környezetben, élményekkel gazdagodva térjen újra vissza legközelebb is.  A FÓRUM a város szívében 3 szinten, 120 üzlettel, 800 parkolóval, kedvező parkolási díjakkal, számos étteremmel, kávézóval, gyermekjátszóval valamint változatos programokkal várja a kikapcsolódásra és kellemes időtöltésre vágyó látogatókat. A bevásárlóközpont évek óta képviselteti magát saját virágkocsijával a Debreceni Virágkarneválon, s nyilvánvalóan nem maradhatott ki az 50., jubileumi alkalom sem. Szeptember 1-jén például egy felejthetetlennek ígérkező interaktív kiállítás nyílik a "Tenger világa" címmel, az idei virágkocsi ötletét is ez az esemény adta.

Flashmob a Fórumban


Olimpia van a Fórumban is - fotók, videó

1,5 tonna lecsó Esztárban: őrülten nagy buli lesz

Ötödik alkalommal rendezik meg Esztár községben a különleges és családias hangulatú Lecsófesztivált, nagyon kulturált gasztronómiai élmény-eseményt, ahol 7 fesztiválhelyszínen 20 fellépő, 50 kiállító, közel 100 főzőcsapat és több mint 200 szervező garantálja az elmaradhatatlan és komplex lecsóélményt! A Lecsófesztivál látogatottsága évről-évre növekszik. A negyedik lecsófesztiválon több mint 15.000 látogató volt kíváncsi programokra. Főleg családok és jól szituált 18 év feletti párok látogatták a fesztivált, és vitték jó hírét a rendezvénynek.    Immár ötödik alkalommal töltik a meg a lecsós üstöt, és ez lesz a második alkalom, hogy két napos lesz a fesztivál. Idén is sok programmal készülnek, még több helyszín lesz, még több látnivaló biztosítja a lecsóélményt. Idén sem maradhat el a gigalecsó Benke Laci bácsival, a főzőverseny és a fellépők sora, valamint a számtalan kísérő program.         A rendezvényen idén először szednek belépődíjat, aminek mértékéből jól látható, hogy nem a profitszerzés a cél, hanem a fesztivál színvonalának folyamatos fejlesztése. Az 500 Ft-os belépőjegy igazából jelképes hozzájárulás minden látogató részéről, hiszen egy rendkívül sokszínű, fergeteges forgatagba csöppenhet idén is, ahol mindenki talál érdekes látnivalót, elfoglaltságot és valódi fesztivál élményt.    A "Lecsó fővárosában" idén ismét GUINNESS rekordot kísérelnek meg felállítani!  1.5 tonna Lecsót főznek egy üstben Benke Laci bácsi vezetésével. A lecsót idén is ingyen adják, de most először egy becsületkasszát is felállítanak és az így keletkezett bevételt egy meghatározott jótékonysági célra, a Debreceni Klinika Intenzív és Koraszülött Gyermekosztály számára egy légzésfigyelő monitor beszerzésére ajánlják fel! Mindenkit szeretettel várnak a V. Esztári Lecsófesztiválra! Péntek Kisszínpad: 18.00 Zaporozsec       20.00 The next                                      22.00 Mystery Gang                   Pannónia Kincse Nagyszínpad: 15.30 Horváth Tamás és Raul   17.00 Ocho Macho                   20.30 Bikini                             22.30 B. Tóth László                   Szombat 9.00 Főzőverseny           13.00 Giga lecsó kóstolás     Gyermekszínpad: 09.45 Lufibohóc előadása 10.30 Miamanó zenekar 14.00 Gólyalábas előadás 16.00 Bóbita együttes   Kisszínpad: 9.00 Rokko Brother       13.00 Bakator népzenei Együttes          15.00 Szalonna és Bandája     17.00 Sihell Ferry és Henna   20.00 Bunyós Pityu               Templom: 18.00 Four Fathers koncert                 Pannónia Kincse Nagyszínpad: 14.00 Stihl Timbersport 15.30 Irigy Hónaljmirigy   17.00 Főzőverseny eredmény hirdetés  17.30 Hősök                   18.15 Peter Sramek         18.45 Tombola sorsolás     21.00 Magna Cum Laude 22.30 Dévényi Tibor         Kísérő programok és helyszínek: Guinness rekord - 1,5 Tonna lecsó Benke Laci bácsival Bihari Múzeum kiállítása Civil udvar Futrinka utca  LecsodaNő – Anyuka megőrző RetROM kocsma – Apuka megőrző Templom kilátó Körhinta, Dodzsem, céllövölde, Quad, Paintball Öcsi bácsi kemencés udvara Kirakodóvásár  

Big Mekk: megtalálták az év strandételét


Nyalják rendesen a büdös sajt ízű fagyit

Ne feledjék, nyár végén is szükség van vérre

Nyár végén is várják a véradókat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradásain a szervezők.   Önkéntes, önzetlen, közérdekű: vért adni életmentő, nemes tett, a donorok nélkülözhetetlenek a biztonságos egészségügyi ellátáshoz. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradásszervezői köszöni azoknak a véradóknak a segítségét, akik elmentek az augusztus 20. előtti véradásokra. A napokban azokhoz a 18-65 év közötti, egészséges donorokhoz szólnak, akik az elmúlt 56 napban nem adtak vért, vagy először szánják rá magukat a jótettre. Kérik őket, hogy menjenek el a Vöröskereszt véradásaira, hogy a vérkészletek megfelelő szinten maradhassanak.   Debrecenben augusztus 26-án, pénteken 9 és 13 óra között a Mester utcai Család és Gyermekjóléti Központban tartanak véradást a területi szervezet munkatársai, önkéntesei. A hónap végéig a helyi nagyvállalatok invitálják elsősorban munkatársaikat a jótettre (az IT Service, NI Hungary Kft. és az EON Zrt.), és a Vágóhíd u. 2. szám alatti étterem (Lion Office) ad otthont véradásnak.   A Regionális Vérellátó Központban hétfőn, szerdán, pénteken 7.30 és 17.30 között, kedden és csütörtökön 7.30-tól 15.00 óráig várják a véradókat a vöröskeresztesek augusztusban is.  Utolsó hetében a hónapnak Kabára, Bojtra, Ártándra, Nyíracsádra, ’Dorogra, ’Szoboszlóra és Derecskére települnek ki véradásokkal a vöröskeresztesek, és kérik az ott élőket, segítsék a véradás ügyét.   ***   A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezeténekvéradásai 2016 augusztus 25-31. között:   2016.08.25. 10:00-15:00 Kaba, TÁMASZ  Szociális Szolgáltató, Jókai u. 4. 2016.08.25. 09:00-15:30 Debrecen, I T. Services, Vezér u. Hrsz.: 204/15. 2016.08.25. 09:00-12:00 Bojt, Művelődési Ház, Ady u.5. 2016.08.25. 13:00-14:00 Ártánd, Egészségház, Rákóczi u. 27. 2016.08.26. 09:00-13:00 Debrecen, DMJV Család és Gyermekjóléti Közp., Mester u. 1. 2016.08.26. 09:00-13:00 Nyíracsád, Művelődési Ház, Kassai u. 6. 2016.08.26. 07:30-17:30 Debrecen, Vérellátó Állomás, Bem tér 19. 2016.08.27. 10:00-12:30 Debrecen, National Intstruments Hungary Kft., Határ út 1/a. 2016.08.27. 14:00-18:30 Hajdúdorog, Strandfürdő, Tokaji út 99. 2016.08.29. 10:00-18:30 Hajdúszoboszló, Kovács Máté Művelődési Központ, Szilfákalja u. 2. 2016.08.29. 07:30-17:30 Debrecen, Vérellátó Állomás, Bem tér 19. 2016.08.30. 08:00-12:00 Debrecen, E O N  Zrt., Híd u. 10-12/a 2016.08.30. 09:00-13:00 Derecske, Jóléti Szolgálat, Dr. Mustó Sándor u. 19. 2016.08.31. 10:00-15:00 Debrecen, Lion Office Symphonia Étterem, Vágóhíd u. 2. 2016.08.31. 07:30-17:30 Debrecen, Vérellátó Állomás, Bem tér 19.

Kopasz nők és henna korona – amikor a remény és a szépség találkozik


Kiderítették, miért adunk hálapénzt

1,5 milliárdos beruházás jön Hajdúszoboszlóra

A már meglévő üzeme mellé új csarnokot épít Hajdúszoboszlón az építőanyag gyártással foglalkozó Leier Hungária Kft. másfél milliárd forintból, a beruházást 2017 tavaszára fejezhetik be - tájékoztatta a győri székhelyű vállalat az MTI-t.     A közel kétezer négyzetméteres csarnokban a legkorszerűbb technikával készülő betonelemeket és díszburkolati termékeket gyártják majd, amelyek a hazai piac mellett a szomszédos országokba is kerülnek.     A csarnok és a hozzá tartozó gyártó-gépsor, valamint a kiszolgáló létesítmények előre gyártott elemekből épülnek fel, a munkálatok még ebben az évben elkezdődnek. Jelenleg a földmunkák és a régészeti ásatások zajlanak.     Az osztrák Leier cégcsoport tulajdonában lévő  Leier Hungária Kft. 31 éve van jelen Magyarországon. Hét magyarországi betonüzemével és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplője, a kerámia és könnyűbeton falszerkezetek mellett méretre gyártott vasbetonszerkezeteket, födémrendszereket, kéményrendszereket, kültéri burkolatokat, kertépítő elemeket, mélyépítő és környezettechnikai rendszereket, valamint Durisol fabeton termékeket gyárt.     Kiemelkedő terméktípust képviselnek az előre gyártott fal és födémelemek, a gyors és pontos beépítés miatt, amely fontos szempont a jelenlegi beruházások életében, a szakemberhiánnyal küzdő hazai piacon is.     A vállalat többségében belföldön értékesíti termékeit, de a környező országokban, ezen belül főként Ausztriában és Szlovákiában is számottevő piaca van.      A cég Magyarországon ezer, csoportszinten mintegy kétezer embert foglalkoztat.     A cégcsoport hét országban - Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában - összesen 39 telephellyel rendelkezik.     A Leier Hungária Kft. közel 23 milliárd forintos árbevétellel zárta a tavalyi évet, amely mintegy hárommilliárd forinttal haladta meg a 2014-es árbevételt. Adózás utáni nyeresége tavaly 2,8 milliárd forint volt.     A cégcsoport konszolidált árbevétele tavaly közel 180 millió euró volt, amely szintén emelkedett, és az idén is további növekedést várnak.     Az építőanyag üzletág mellett a Leier csoport az ingatlanmanagement, a személygépkocsi kereskedelem és a fémmegmunkálás ágazataiban is jelen van. (MTI)

Megmondták, mire költik az eladott állami földek árát


Friss: 15 ezerbe kerül az iskolakezdés

Évadnyitó a Csokonaiban: íme minden részlet

A debreceni Csokonai Nemzeti Színház 2016. augusztus 22-én tartotta évadnyitó társulati ülését, amelyen a színház vezetőin – Ráckevei Anna igazgatón, Gemza Péter művészeti vezetőn és Szabó Sipos Máté zenei vezetőn kívül Komolay Szabolcs, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere is felszólalt. Az eseményen a teátrum igazgatója a nyári eseményekről – a nehéz, és a szívderítő történésekről egyaránt - beszámolt. A nyár legszomorúbb eseménye Tréfás György június 19-i halála volt. Az ő emlékére október 6-án a színház gálaestet fog rendezni. Azonban hozzá is kapcsolódik, neki is köszönhető a színház kórusának töretlen sikere, amely nyáron is rengeteg helyen, s óriási sikerrel lépett fel. Nyáron amúgy is számtalan helyen szerepeltek a debreceni színház művészei. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadot június közepén a Csokonai Színház új darabja, a Kőműves Kelemen nyitotta, Az ajtó című előadással pedig Békéscsabán jártak a színészek. Gyulán, majd a debreceni virágkarneválon a Made in Hungáriát adták elő fergeteges sikerrel, Zsámbékon pedig a Kismama-kaland Krajcsi Nikolett, az Imígyen szóla Louis de Funés pedig Mészáros Tibor főszereplésével volt látható. Szabó Krisztián és Újhelyi Kinga pedig a Víztoronyban zenélt. A nyári fellépések mellett Ráckevei Anna kiemelt fontosságúnak tartja, hogy ebben az időszakban a kőszínház falai között filmforgatás is zajlott, melynek során a Hetedik alabárdos című új magyar vígjátékban szintén két csokonais társulati tag, Majzik Edit és Sárközi-Nagy Ilona is szerepelt. Gemza Péter művészeti vezető néhány kiegészítést és változást jelentett be az évadzáró ülésen elhangzottakhoz képest. Fontos tudnivaló, hogy Hajdu Szabolcs nagysikerű, a tavalyi Deszka Fesztiválon már szereplő Ernelláék Farkaséknál című darabja bekerül a bérletes előadások közé. Az 1956-os események hatvanadik évfordulójára készülő Szélfútta levél című előadás a nagyszínpadon lesz, Gimesi Dóra pedig a júniusban beharangozott Tündér ballonkabátban című mese helyett egy másik mesét, a Hessmesét fogja rendezni idén a színházban. A 2016/17-es évad zenei produkcióiról a színház zenei vezetője, Szabó Sipos Máté beszélt, aki az ősszel várható „operettdömpingre” hívta fel ismételten a figyelmet. Októbertől ugyanis repertoáron lesz a Marica grófnő, a Vígözvegy, illetve a Denevér, amellyel Ravennába is ellátogat a társulat, februártól pedig az ifjúsági Bánk bánra, a Varázsfuvolára, illetve az ifjúsági Varázsfuvolára lesz érdemes odafigyelni. Komolay Szabolcs alpolgármester a 2016/17-es évad műsortervéről kijelentette, hogy a tavalyi, százötven éves jubileumi évadhoz hasonlóan nagyon jó nevek, és nagyon jó darabok fogják fémjelezni ezt az évadot is. Ami azért lényeges, mert a Csokonai Színház felé óriási az elvárás mind a szakma, mind a közönség felől, aminek minden egyes évben meg is kell felelni. Ennek érdekében Komolay a színház marketingje és külső kapcsolatrendszere erősítésének fontosságára is felhívta a figyelmet. Főleg azért, mert Debrecen pályázik az Európa kulturális fővárosa címre, amely pályázatnál, pályázatban megkerülhetetlen a színház. Ezért az a nonprofit kft, amely ennek a pályázatnak a koordinálását vállalta, több neves színházi szakemberrel is együtt dolgozik. Ugyanakkor ez a pályázat egy nagyobb koncepciónak is a része, amely koncepció szerint Debrecen egy kelet-magyarországi regionális központtá kívánja kinőni magát, olyanná, amelyek „hatóköre” a környező országok magyarlakta területeire is kiterjedne. Ehhez pedig óriási szükség van egy jól működő színházra is. Ezért a Csokonai Színház oly régóta tervezett rekonstrukciójának terveit 2017 áprilisáig befejezik, hogy azután végre tényleg elkezdődjön a kőszínház megújítása, megszépítése, korszerűbbé tétele. S ha Ráckevei Anna a közelmúlt eseményeinek felsorolásával kezdte, a keretes szerkezetnek megfelelően a jelen és a közeljövő fontos történéseivel zárta az évadnyitó ülést. A jelen legörömtelibb eseménye, hogy Kubik Anna Tolnay Klári-díjat kapott. Pár nap múlva, augusztus 27-én pedig immár negyedik alkalommal rendez a színház Szép estéket, Debrecen! címmel évadnyitó gálát, amelyet – a színház és a képzőművészetek kapcsolatát tovább erősítendő – a 18 órás gálakezdet előtt 17 órakor Gyarmathy Ágnes Munkácsy-díjas jelmez- és díszlettervező kiállítása nyit majd meg, épp Kubik Anna közreműködésével. A 2016/17-és évad műsorstruktúrájáról és műsorrendjéről, a bérletes lehetőségekről és a jegyvásárlás mikéntjéről a www.csokonaiszinhaz.hu honlapon tájékozódhatnak. Gyürky Katalin

Remekelt a Debreceni Népi Együttes, örül a DMK


Átadták a legmagasabb állami kitüntetéseket

Mit csinálnak ezek a szexi lányok a medencénél? Fotók

Úabb látványos bejegyzés olvasható Szűcs-Tarcsa Anita stylist divatblogján, a Fashion and City-n. A debreceni hölgy egy exkluzív fotózás egyik főszereplője volt és írt is róla. Íme. "Minden nő álma az, hogy a középpontba kerüljön! Egy mesés délutánt töltöttünk el többedmagammal a budai Bródy Villában, az egyik legprominensebb helyszínen. Kedden egy email fogadott: Kedves Anita! Vedd fel velünk a kapcsolatot a Tezenis egy eseményével kapcsolatosan. Titkon mindig erre vágytam, sokan megkérdezik tőlem, mi a célom a bloggal, mit szeretnék elérni. Erre azt szoktam felelni, hogy ez egy álom, egy megvalósítás, amiben kiteljesedem. De ha szívemre teszem a kezem, inspirál az ilyen cégekkel való együttműködés, kapcsolat és tanulás, amit minden egyes alkalommal 100% töltök magamba. Azonnal csörögtem és felvázolták az eseményt, én pedig ugráltam: Igen! Át kellett szerveznem a követező napom, de sikerült! Reggel már úton voltam, izgalommal és félelemmel töltött el, milyen is lesz az egész? Mi lesz pontosan a feladat, hogyan fogok helyt állni? Aztán minden ment a maga módján: a LanceCom csapata tökéletesen megszervezte az egész napunkat. Cabrióval érkeztünk a helyszínre, aminek a vezetését megnyertem - így kezdeni a budapesti vezetésem, hát mit ne mondjak, izzasztó volt, főleg hegymenetben. :)  A Bródy House csak prominens vendégeket fogad, külön szabályokkal az ott tartózkodásra. Például Rowan Atkinson több hónapot pihent itt. Több száz éves fák, óriási medence, Zsolnay kút és ámulatba ejtő látvány. De milyen is egy ilyen esemény? Egy fürdőruha tenger várt az egyik szobában minket. Szabadon választhattunk magunknak és utána irány a medence. A jelige „Érezzétek jól magatokat!” volt - szerintem a képek alapján ez sikerült is. Aztán új fürdőruha - bevallom ennyit nem öltöztem egy medencés buliban sem. Na de itt élveztük. Koktélok, welcome sajttál és rengeteg nevetés. Észre sem vettük, hogy forog a kamera. Az eseményről videó felvétel is készült, amit nagyon várok már. Ahogy elkészül nektek is megmutatom majd. A bikinik minden igényt kielégítenek. Cipzáras kiegészítőkkel, különleges több pántos részletekkel fűszerezték meg a fürdőruhákat. Az idei nyár egyik alap elképzelése: mixeld a bikinid. Tehát mindent mindennel. Így trendi a virágost egy fekete alsóval vagy akár a katona zöldet egy fehér alsóval hangsúlyozni. Nekem még is a favorit a lézer vágott kék bikini volt, ami tökéletesen alkalmazkodott mindennel. Kiemelte azt, amit ki kell és eltakarta azt, amit el kell. Szóval mindenképp favorit. xoxo, Anita" Szűcs-Tarcsa Anita további bejegyzéseihez kattintson ide!    

Na kábé ez minden nő álma: csodafotók a boldogító igenhez


Flower Bomb - Daalarna Fashion Show 2016

Felfüggesztették a Golfok gyártását, indul a láncreakció

Láncreakciót indít el a Volkswagen Golf típusú gépkocsik gyártásának felfüggesztése a Volkswagen (VW) csoport beszállítói körében - figyelmeztetett hétfőn a német anyaggazdálkodási, beszerzési és logisztikai szövetség (BME).      A szervezet közleménye szerint a Volkswagen Golf kocsik gyártásához csaknem 500 partner szállít be a VW-nek anyagokat, alkatrészeket vagy berendezéseket, és a gyártás leállása az összes cégnek nehézséget okoz, mert nem tudják átadni a megrendelőnek a legyártott termékeket.      A VW és két beszállító jogi vitája így láncreakciót vált ki, tovaterjed a teljes termelési láncon, egészen a vásárlókig, akik nem kapják meg időben a megrendelt Volkswagen Golfokat, és előfordulhat, hogy visszalépnek a vásárlástól, ami kedvez a versenytársaknak és tovább növeli a VW kárát - emelték ki a közleményben.      Hozzátették: az autóipar az úgynevezett just in time (éppen időben - JIT) gyártásszervezési elv alapján dolgozik - a vállalatok készletezés helyett mindig az éppen szükséges mennyiséget állítják elő, illetve szállítják partnereiknek -, ezért az ellátási láncban keletkező zavarok az egész termelési rendszerben fennakadást okoznak. Ezt mutatja a 2011-es fukusimai atomkatasztrófa vagy az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörésének példája.       A BME hangsúlyozta: a VW dízelbotránya után a Volkswagen Golf gyártásának felfüggesztése "újabb próbatétel lehet az egész németországi autóiparnak".      A VW és két kisebb Szászország tartományi beszállító, a Car Trim és az ES Automobilguss vitája miatt hétfőn hat németországi VW-üzemben fogták vissza vagy állították le teljesen a termelést, az intézkedés csaknem 28 ezer dolgozót érint.       A Car Trim üléshuzatokat gyárt az Emdenben készülő Volkswagen Passat modellekhez, az Automobilguss pedig sebességváltó-alkatrészeket készít a VW több modelljéhez. Mindkét vállalat a Prevent nevű, szlovéniai központú cégcsoporthoz tartozik, amely az egyik leggazdagabb bosznia-hercegovinai vállalkozó, Nijaz Hastor érdekeltsége.      A VW és a két beszállító konfliktusáról egyik fél sem közölt részleteket. A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című lap szerint a vita abból fakad, hogy megállapodást kötöttek egy új üléshuzat kifejlesztéséről, de a VW kiszállt a projektből, és nem tudtak megegyezni, hogy mennyi pénz jár a Preventnek a már elvégzett munkákért, ezért a cégcsoport felfüggesztette a még érvényes beszállítói szerződések teljesítését.      A VW bírósághoz fordult. A braunschweigi tartományi bíróság az autógyártó javára döntött, határozata szerint a beszállítók kötelesek teljesíteni a szerződéseket, a megrendelő pedig akár végre is hajthatja a végzést, vagyis a beszállítók telephelyein lefoglalhatja és elszállíthatja az üléshuzatokat és a sebességváltó-alkatrészeket.      A VW tárgyalásos úton igyekszik rendezni a vitát. A hétfői egyeztetés a Prevent képviselőivel a dpa hírügynökség értesülése szerint estig nem vezetett eredményre.      A jogi vita a VW több üzemében is fennakadásokat okoz, 27,7 ezer alkalmazott munkaidejét érinti - közölte a német autógyártó konszern hétfőn. A sebességváltó-házakat gyártó ES Automobilguss és az üléshuzatokat készítő Car Trim vállalatok kieső szállításai a Volkswagen konszern wolfsburgi, emdeni, zwickaui, kasseli, salzgitteri és braunschweigi üzemeiben okoznak fennakadásokat, ezekben az üzemekben a cég "rugalmas" munkarendet vezet be, beleértve a rövidített munkaidőt is.      Az UBS svájci bank elemzői szerint a dízelbotrány miatt eleve nehéz helyzetben lévő VW-nek legkevesebb 100 millió eurós vesztesége keletkezhet a leállás miatt.      A VW a legnagyobb európai gépjárműgyártó társaság. A Volkswagen és a Skoda mellett a csoporthoz tartozik az Audi, a Bentley, a Bugatti, a Ducati, a Lamborghini, a Man, a Porsche, a Scania, a Seat és a Volkswagen haszonjárművek márka. (MTI)

Máris lelépett a Top Gear új műsorvezetője


Börtönbe megy az Astra vezére